Toppmodern hörntvåa med öppen planlösning & stor balkong i söderläge

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Ulfsparregatan 26

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 390 000 kr
Avgift:
2 956 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 57 kvm
Våning:
4, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Ulfsparregatan 26,
416 57 Göteborg
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum samt utgång till balkong
Vardagsrum samt utgång till balkong
Utsikt från balkongen
Utsikt från balkongen
Balkongen vetter i soligt söderläge
Balkongen vetter i soligt söderläge
Sovrum i anslutning till vardagsrummet
Sovrum i anslutning till vardagsrummet
Sovrum
Sovrum
Ulfsparregatan 26
Ulfsparregatan 26
Glasscafé i närheten
Glasscafé i närheten
Redbergsplatsen
Redbergsplatsen
Delsjö badplats
Delsjö badplats
Rekreationsområdet Skatås
Rekreationsområdet Skatås
Fina spår
Fina spår

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till denna nyproducerade tvårummare i populära området Lunden. Ni har chansen att bli de första som flyttar in. Stilrena och moderna materialval är genomgående i hela bostaden samt klassisk ekparkett på golv. Vardagsrum och kök i en öppen härlig planlösning med generöst ljusinsläpp som ger en känsla av rymd. Från vardagsrummet nås bostadens rymliga balkong som vetter i bästa söderläge och bjuder på fantastisk utsikt och sol hela dagen! Ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av diverse butiker, såsom mataffärer, kiosk, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - ja det mesta man kan önska sig helt enkelt. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Rumsbeskrivning: Bostadens 57 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus hall med goda förvaringsmöjligheter via en klassisk hatthylla och två garderober. Möblerbar för den som önskar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fin ekparkett.

Vidare in i bostaden möts ni av kök och vardagsrum i en härlig öppen planlösning. Köksdelen är väldisponerad med goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Köksinredningen är från märket HTH med vita släta köksluckor tillsammans med en mörkare bänkskiva och vitt kakel på vägg. Vitvarorna består av en induktionshäll, inbyggs ugn, köksfläkt, inbyggd mikro, diskmaskin och en kombinerad kyl och frys. Intill finns det gott om plats för ett matbord för minst 6 middagsgäster.

Vardagsrumsdelen ger utrymme för en soffgrupp, bord och tv-möbel. Samtliga väggar är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Från denna del av bostaden når ni den stora balkongen i härligt söderläge. Möblera gärna med en loungegrupp för att kunna sitta ned och njuta.

Det rofyllda sovrummet är en utmärkt plats för avkoppling. Möblera gärna med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel för extra förvaring förutom en garderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger klassisk ekparkett.

Intill hallen finner ni ett helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och svart klinker på golv med härlig golvvärme. Inredningen består av WC, handfat med kommod tillsammans med ovansittande spegelskåp, handdukstork, duschhörna med vikbara väggar i glas. Ni har även i badrummet en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare tillsammans med avlastningsbänk.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 390 000 kr

Avgift: 2 956 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud digital-TV, bredband och telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,0104%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Torp 1:20.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4-1403.

Våningsplan: Våningsplan 4, hiss finns.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 57 m². Areauppgiften är enligt den ekonomiska planen.

Senaste renovering/ombyggnad: Inga kommande renoveringar på en tid då huset är helt nybyggt. Bra att känna till att det finns en byggnadsgaranti för fastigheten i 5 år.

Uppvärmning: Vattenburna radiatorer i lägenheterna vilka är anslutna till bergvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning och tilluft.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till TV via digital-TV och fiber via Com Hem.

Uteplats: Stor balkong i söderläge.

Bilplats: Dolt under innergården finns ett tvåvånings parkeringshus. Därifrån tar du hissen direkt från bilen upp till ditt våningsplan. Parkeringsgaraget har 46 p-platser som hyrs separat för 1000 kr/mån. Det finns några platser med uttag för motorvärmare samt laddningsstolpar för elbil. Till alla platser är det separat kö. Det finns även någon plats för mc. Separat kö.

Övriga byggnader: Alla lägenheter har ett förråd om 1,5 - 4 kvm. Storleken fördelas efter storlek på lägenhet.
I källaren i hus 3 och 4 finns cykelparkering. Detta finns även utomhus vid entréer och på innergården under skärmtak.

Information Förening

Förening: Brf Taksparren.
Föreningen tillåter delat ägande: Ej angiven.
I föreningen finns 94 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Taksparren ligger på gränsen mellan Lunden och Örgryte. Här får du det bästa av två världar. Trots att du bor så nära staden njuter du av lugna och rogivande omgivningar. Här högst uppe på höjden är utsikten över Göteborg magnifik, här kan man blicka ut över stadens ljus och samtidigt lyssna på skogens ljud. Ett helt nytt och lättskött hem ger dig mer fritid och tid över för härliga dagar i Skatås och vid Delsjön eller med vännerna i stan.
Avståndet till centrala Göteborg är cirka tre kilometer vilket motsvarar en restid med buss på ca 10 minuter. Från Redbergsplatsen eller Olskrokstorget kan man åka buss eller spårvagn åt de flesta håll i staden. Genom Lunden går även buss nr 60 med täta turer, som gör att du bekvämt kan hoppa av i närheten av hemmet.
Arkitekten, Juan Cambóns tankar om projektet: Brf Taksparren har ganska kraftiga volymer på nästan 400 kvm per plan och arkitekten ville därför bryta i tre volymer, tegelvolymen mot staden, mellanvolymen som bär upp spetsen och den mörkgröna putsen för att möta skogen. Tegel är ett klassiskt material som tillför en känsla av hantverk och klass. Fasaden har en harmonisk fönstersättning med klassiska balkonger. Brf Taksparren har en dramatisk takyta och det branta taket skapar en siluett man känner igen.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje hushåll är utrustad med egen tvättutrustning.

Parkering: I föreningen finns 46 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 000 kr/månad. Det finns även 2 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad av ca 400 kr/månaden.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård. Fasaden upp till innergården har ett designat träraster med utarbetad form som täcks in med klätterväxter. Denna ”Green wall” avskiljer livet på gården från gatan, vilket gör att gården känns mer privat. Innergården är omsorgsfullt planerad med plats för både vistelse och lek.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter