Såld

Charmig vindslägenhet med klassiska vindsattribut

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nordhemsgatan 74

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 324 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 70 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1905
Adress:
Nordhemsgatan 74,
413 09 Göteborg

Beskrivning

På underbara Nordhemsgatan i myllrande Linnéstaden ligger denna härliga vindslägenhet med massor av charm och klassiska vindsattribut. Lägenheten har generös takhöjd med sluttande tak, takfönster, synliga bjälkar och takkupor med utsikt över takåsarna. Väldisponerade ytor med ett trivsamt vardagsrum som rymmer alla funktioner, tidlöst renoverat kök, två rofyllda sovrum med bra förvaring samt helkaklat badrum med dusch och tvättpelare. Genomgående ljust parkettgolv och vitmålade väggar som ger en neutral bas att inreda efter.

Nordhemsgatan är en attraktiv gata i Linnéstaden som har ett unikt utbud av restauranger, caféer, mysiga butiker och större mataffärer. I närområdet finns även skolor och förskolor. Några minuter bort öppnar sig natursköna Slottsskogen för långa promenader, joggingturer och utflykter. Kommunikationerna är goda då det från Linnégatan går flera spårvagns- och busslinjer som enkelt tar er till stadens alla hörn.

Rumsbeskrivning:
Innanför ytterdörren möts man av en hall med generös takhöjd och ljusinsläpp från ett takfönster. Lägenheten har genomgående ljust parkettgolv och vitmålade väggar samt klassiska vindsattribut som sluttande tak och synliga bjälkar.

Modernt kök med tidlösa materialval. Köksinredning i vitt kombineras med bänkytor i vitt med rostfri list och stänkskydd i vitt kakel. Köket har utrustning i rostfritt och integrerat utförande som utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Öppen planlösning mot vardagsrummet.

Trivsamt lättmöblerat vardagsrum som kan inredas med soffhörna och matplats. Fint ljusinsläpp från både takfönster och takkupor med utsikt över takåsarna.

Lägenheten har två rofyllda sovrum varav det ena har plats för dubbelsäng. Båda sovrummen har goda förvaringsmöjligheter i fina platsbyggda garderober. Fönster i takkupor bidrar med ljusinsläpp och utsikt över takåsarna.

Helkaklat badrum med högt i tak och rikligt ljusinsläpp från ett takfönster. Grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, duschhörna med vikdörrar i klarglas samt både taksil och handdusch. I badrummet finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren och ett precis utanför lägenhetsdörren. Förrådet som är i anslutning till lägenheten passar perfekt för förvaring av exempelvis ytterkläder och barnvagn.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 324 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,19%. Andel av årsavgift är 3,52%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 453 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 183 kr och hushållsel 270 kr.
I angiven driftskostnad för tre personer (två vuxna och ett barn) ingår el ca 3250 kr/år samt försäkring 2200 kr/år. Observera att dessa kostnader varierar beroende på avtal och förbrukning.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Olivedal 13:12.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 7418.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns.

Byggår: 1905.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 70 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Bilplats: Adressen Nordhemsgatan 74 är berättigad till boendeparkering inom område "M". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren och ett precis utanför lägenhetsdörren. I föreningen finns gemensam tvättstuga och cykelförråd. Möjlighet till cykeluppställning finns även via innergårdarna.

Två innergårdar, gårdarna erbjuder goda sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grill under sommarhalvåret.

Information Förening

Förening: Brf Nordhemsgatan 72-74. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 42 st lägenheter varav 4 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Nordhemsgatan 72-74 består av sammanlagt 42 bostader, varav 38 är bostadsrätter och 4 hyresrätter samt 1 hyresrättslokal. Föreningen äger fastigheterna Nordhemsgatan 72 (Olivedal 13:13) och Nordhemsgatan 74 (Olivedal 13:12) med en total yta på 2798 kvm. Föreningen äger marken. Fastigheten bebyggdes år 1905 och består av två flerbostadshus.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns källarförråd, gemensam tvättstuga och cykelförråd. Möjlighet till cykeluppställning finns även via innergårdarna.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen har fyra hyresrätter som är en dold tillgång.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015.
2019 planeras en takrenovering samt renovering av takfönster.
Framöver planeras underhåll/renovering av stammar/värme, renovering av trapphus samt underhåll hissar. Detta kan bli framskjutet från årtalen som står i underhållsplanen.
Utförda renoveringar:
1982 ROT-renovering, byte av vatten- & avloppsstammar (stambyte).
1996 Råvind ombyggda till vindslägenheter.
2007 Underhåll av tak, fasad, fönster, dörrar, befintliga balkonger.
2009 OVK
2010 Nya balkonger mot innergården.
2010/2011 nya tvättmaskiner.
2011 spolning av rör &stammar.
2012 Dräneringen, renovering innergård 72.
2016 Nya dörrar till trappuppgångarna.
2017 utfördes renovering av fasad och fönster samt OVK.

Parkering: Adressen Nordhemsgatan 72-74 är berättigad till boendeparkering inom område "M".För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Två innergårdar, gårdarna erbjuder goda sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grill under sommarhalvåret.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter