Såld

Härlig trea med inglasad balkong

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Turkosgatan 6

3:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 772 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 77,8 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Turkosgatan 6,
421 50 Västra Frölunda

Beskrivning

Tillfälle att förvärva en av Turkosgatans finaste treor! Vi erbjuder denna stilrena och ljusa lägenhet med inglasad och solig balkong. Köket är nyrenoverat 2018 på ett stilrent och modernt sätt.
Badrummet är ljust och välplanerad och fått sig en facelyft i samband med köket. Hallen är målad i ljusa färger och härifrån når man även barnrummet.

I vardagsrummet finner man utgången till den rymliga inglasade balkongen. Både sovrum 1 och 2 är rymliga och har gott om ljusinsläpp från fönstren. I båda finner ni gott om förvaringsutrymme.
Lägenheten bjuder på ljusinsläpp från två håll och ytorna är väl planerade med goda förvaringsmöjligheter.

Ett perfekt läge invid kommunikationer som tar en in till Göteborg City och Frölunda Torg på ett kick. Bo i ett bra område med cykelavstånd till vacker havsnatur.

Välskött HSB förening med god ekonomi. Föreningens hus är mycket välskötta och man har fantastiskt fina gröna innergårdar att spendera lata eller aktiva dagar på. Område nära ypperliga kommunikationer liksom bra butiker & köpcenter inom nära räckhåll.

Här finns alla möjligheter till att stortrivas, välkommen att boka visning!

Rumsbeskrivning: Lägenheten är väldisponerad om ca 77,8 kvm enligt följande:

Välkomnande och rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor direkt innanför entrén. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett härligt laminatgolv som fortsätter in i köket.

Ett lyxigt sällskapskök, som renoverats 2018, där man kan stoltsera vid grytorna. Matplatsen är stor och inbjuder till socialt umgänge över en god middag, placerad vid stort fönsterparti med utsikt mot innegården. Köket går i modern högblank vit stil och här har man tillgång till bra arbetsytor och perfekta förvaringsmöjligheter för kastruller, specerier och diverse annat. Det finns bra vitvaror såsom kyl och frys, induktionshäll, mikro och ugn i ergonomisk ståhöjd och integrerad diskmaskin. Ett kök att stortrivas i!

Direkt till höger ligger badrummet. Det stora badrummet har charmiga klinkers på golv och vit kakel på väggarna. Här finner ni även handfat med tillhörande spegelskåp. Längst in i badrummet har ni ett fönster som släpper in ljus och ger bra ventilationsmöjligheter. Tvättmaskin för extra vardagskomfort!

Ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp och övrigt möblemang. Stora fönster som släpper in ljus och ger rymd till lägenheten. Vardagsrummet har nyslipat fiskbens mönstrat originalparkett. Utgång till den stora inglasade balkongen - här kan man spendera många timmar med en kopp kaffe och det blir en naturlig förlängning av vardagsrummet. I och med det sydvästliga läget har man sol hela dagen!

Föräldrasovrum i bra storlek med utgång till vardagsrum. Mörkare väggar som ger en avkopplande känsla. Plats för dubbelsäng, sängbord och mindre övrigt möblemang om så önskas. Fönster ut mot gården.

Från hallen når man barnrummet. Ett härligt ljust rum med en smakfull fondvägg.

En härlig lägenhet med utsikt i två väderstreck. Stora fönsterpartier som skänker ett härligt ljusflöde, mycket lite insyn då bostaden är på tredje våningen. Under sommarmånaderna är gräsmattan utanför lägenheten välbesökt. Barnen sparkar boll, många solar, sitter i skuggan under träden, eller spelar boule på de två banorna i området. Grillarna på grillplatsen är välanvända. En mycket trevlig förening att bosätta sig i helt enkelt!

Varmt välkomna!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 772 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (Telias digital-tv-box med lagompaket för tv med 21 kanaler), bredband 100/10 Mbit Telia, inkl router för WiFi och en garageplats.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 1 050 kr. Andel i föreningen är 0,28742%. Andel av årsavgift är 0,28742%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 400 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 250 kr.
BRF har individuell mätning och debitering av EL, ovan belopp enligt schablon, kan variera.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Tynnered 10:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 303/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1968.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 77,8 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Leverantör - Telia.
Internet: Leverantör - Telia.

Uteplats: Inglasad balkong.

Bilplats: Garageplats ingår i avgiften. Plats 329.

Energideklaration: Energiprestanda 148 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2008-12-17. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: HSB Brf Tynnered . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Tynnered består av fastigheterna Göteborg Tynnered 10:1-5 med gatuadress Turkosgatan 2-49. Föreningen innehar fastigheterna med tomträtt och enligt avtal med kommunen ligger avgifterna fast till och med 2025. På fastigherna finns 11 bostadshus med 362 bostadsrätter samt 6 lokaler. Därutöver finns två parkeringsdäck samt ett förrådshus.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Stabil förening med god ekonomi och väl underhållna fastigheter. Föreningen har brutet räkenskapsår. Föreningen planerar inte någon avgiftshöjning inför nästa budgetår 2018/2019 (2018-05-29).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har inga större kommande renoveringar utan mer underhåll av löpande karaktär. I framtiden så kommer taken att ses över.
Föreningen följer och uppdaterar sin underhållsplan regelbundet.
Husen har löpande renoverats och hålls vid gott skick.
2013 genomfördes en så kallad relining av avloppsstammarna (nya rör i de befintliga, istället för stambyte).
Fasadrenovering är utförd samt byte av fönsterbalkar och hydrofobering av vissa fasadpartier. Nya entrépartier och installation av porttelefoner har utförts.

Övrigt: Lokaler
Föreningen har två lokaler som går att hyra av medlemmar i Brf Tynnered.
Det är en lokal på 11:an och en lokal på 49:an
Här kan man ha barnkalas, släktkalas m m.
Lokalen kostar 300:- per tillfälle

Träningslokal
Träningslokalen finns på Turkosgatan 32 (mot gatan) och är utrustad med träningsredskap för varierande träning. Du har även tillgång till omklädningsrum och dusch.

Träningslokalen får användas mellan klockan 9.00 och 21.00 alla dagar.
Nyckelbricka, för att få tillgång till lokalen, hämtar man ut på föreningens expedition Turkosgatan 36. Avgiften är endast 300 kr per lägenhet per år. Debitering sker via hyresavin.

Busshållplatser ligger nära föreningen. Den närmsta finns på Skattegårdsvägen (hållplats Björkhöjdsgatan). Härifrån kan man ta linje 90, 94 eller 96.
Den närmaste spårvagnshållplatsen är Briljantgatan och ligger på 5 minuters promenadavstånd.
Härifrån kan man åka med vita vagnen linje 1 eller den bruna vagnen linje 7.

På Smycketorget (4 minuter gångväg) finns bland annat ICA , fruktaffär, pizzabutik, restaurang, tandläkare och lite till!

För emr information se föreningens hemsida www.brftynnered.se.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter