Såld

Kvadratsmart 30-talspärla i gott skick El och bredband ingår i avgiften

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Jättegrytsgatan 4

1:a Örgryte / Jakobsdal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 820 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 37 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Jättegrytsgatan 4,
412 68 Göteborg

Beskrivning

I en anrik stenfastighet anno 1930 bor man med lugnt läge i Jakobsdal/Örgryte som ligger på en höjd med vidsträckt utsikt över Göteborg. Ljusinsläppet tillsammans med den generösa takhöjden sprider ett fint flöde genom bostaden och vackra spegeldörrar, djupa fönsternischer, fönsterbrädor av marmor samt en vacker takrosett är några av attributen som andas 30-tal. Stabil förening med tillgång till en gemensam balkong och mysig innergård. Välkommen på visning!

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och Universeum och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och på Valhallabadet.

Rumsbeskrivning: Bostadens ytterst välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Tre trappor upp, innanför säkerhetsdörren, möts vi av en inbjudande och luftig hall som öppnar upp mot denna charmiga bostad i genomgående gott skick. Plats för avhängning av ytterkläder och skor finns precis till vänster och övrig förvaring erbjuds i den stora garderobsväggen med vita, släta dörrar. Den klassiska ekparketten på golvet tillsammans med vitmålade väggar samt tidsenlig spegeldörr sätter prägel på bostaden vilket är ett genomgående tema.

Köksinredningen går i vitt tillsammans med detaljer i svart och maskinpark i rostfritt. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, ugn, spis, diskmaskin samt köksfläkt. Matbordet får idag sin givna placering invid fönsterpartiet. Här är vackra plankgolv i original och vita väggar.

Vardagsrumsdelen ger plats för soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel. Tack vare stort fönsterparti sprids ett härligt ljusflöde genom rummet och upplevs stort och luftigt Tidsenligt med takrosett och djupa fönsternischer med marmorskivor. Här finns god plats för en 1,20 säng med tillhörande sängbord.

Helkaklat badrum med kakel i vitt tillsammans med inslag av mörkgrått. Badrummet är utrustat med wc-stol, handfat, badrumsskåp med spegel, duschhörna med skjutbara väggar i klarglas samt en praktisk förvaringsmöbel.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 820 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 3,61883%. Andel av årsavgift är 3,6883%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns. Våningsplan 3 av 6.

Byggår: 1930.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 37 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Comhems basutbud ingår i månadsavgiften.
Internet: Bredband ingår i avgiften via Comhem.

Bilplats: Föreningen har 7st parkeringsplatser som går att hyra för 350kr/mån. Separat kö.
Det finns möjlighet till boendeparkering.
Avgiftsfri 24h parkering på östra sidan om Sankt Sigfridsgatan.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör vinds- och källarförråd.

Det finns gemensamtvättstuga i föreningen.

Information Förening

Förening: Brf Skålsnäckan 7.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar sedan 2006 den friköpta fastigheten Göteborg Bö 33:7 med därpå uppförda bostadshus. Fastighetens adress är Jättegrytsgatan 4.
Föreningen består av 21 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 1 lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 194 kvm, varav 1 151 kvm utgör lägenhetsyta och 43 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi anses god och den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Månadsavgiften höjdes januari 2015 och bredband inkluderades i avgift juli 2016. I dagsläget har föreningen inga planer för avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2018-08-31. Då föreningens hyresrätt nu ombildas till bostadsrätt kommer föreningen amortera på deras rörliga lån.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2022. I dagsläget har föreningen inga större renoveringar planerade. Se årsredovisningen för mer information.

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2007-2008 Byte av Elstigar och installation av Comhem
2008 Renovering av badrum
2008 Relining av avloppsstammar
2009 Altan och grillplats på gården
2009 Radiatorventilbyte samt nya termostater och injustering
2009 Ommålning av entré och trapphus
2010 Omställning från stadsgas med framdragen 3fas
2010 Byte till säkerhetsdörrar
2010 Installation av fastighetsboxar
2012 Konvertering av lokal till två bostadsrätter
2012 Byte av fönster och balkongdörrar
2013 Utvändig målning och renovering av trapphusets balkongdörrar och fönster samt källarfönster och entréport till gården.
2014 Montering av snörasskydd, räcke runt taklucka och gångbrygga samt inklädnad av skorstenskrans och utbyte av stisar
2015 Bytt avloppsrör i källaren
2016 Byte av maskiner i tvättstugan
2016-2017 Nya dagvattenrör och byte av brunnar
2017 Renovering/nybyggnation av balkonger
2017 Dränering på bakgård
2017 OVK
2017 Besiktning av brandskydd
2017 Omläggning av gatysten framsida/innergård.

Örgryte Jakobsdal

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter