Såld

Välplanerad tvåa med två balkonger

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Karin Boyes gata 12

2:a Prippska tomten

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 770 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 60,4 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1991
Adress:
Karin Boyes gata 12,
411 11 Göteborg

Beskrivning

Välplanerad tvåa med två balkonger och lugnt gårdsläge!

Välskött förening med fin innergård, garage, bastu, träningslokal, festlokal och två gästlägenheter. Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket från behagligt avstånd men når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan erbjuder bland annat en stor Coop, två välutrustade gym samt ett flertal caféer och restauranger. Restauranger som rekommenderas i närområdet är Mañana, italienska Fornello och Burgersson. Odinsplatsen har nyligen byggts om och är nu en grönskande oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda med närliggande hållplatsen Ullevi Norra samt Åkareplatsen och Drottningtorget/Centralstationen där både spårvagnar och bussar avgår.

Rumsbeskrivning:: Bostadens 60,4 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Möblerbar med mindre avlastningsmöbel. Väggarna är tapetserade i en grön kulör och på golvet ligger klickgolv i träutförande.

Vidare in möts ni av ett öppet allrum med störa härliga fönster som låter ljuset flöda fritt. Olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord, tv-bänk och ett matbord för minst fyra gäster. Väggarna är målade i vitt med en fond i blått och på golvet ligger ekparkett. Från denna del av bostadens når ni även den första balkongen med utsikt mot innergården.

Köket har alla bekvämligheter som önskas. Gott om förvaring för köksredskapen i kökets över - och underskåp. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med vitt kakel på vägg och en vit samt rostfri bänkskiva. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys.

Det rofyllda sovrummet ger utrymme för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Ljusa väggar och ekparkett på golv. God förvaring via klädkammare. Från denna del av bostaden når ni den andra balkongen.

Badrummet har vitt kakel på vägg och ljus våtrumsmatta på golvet. Inredningen består av WC, handfat med spegelskåp ovan och en duschhörna med glasvägg. Egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 770 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,35332%. Andel av årsavgift är 1,35332%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 450 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 250 kr.
Kostnader enligt schablon.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Stampen 6:22.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3/1103.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 1991.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 60,4 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem.
Internet: Bredband via ComHem och Telia.

Uteplats: Till lägenheten hör två balkonger.

Bilplats: Föreningen har ett garage med 32 platser för bilar samt 2 för motorcyklar. Kostnad är ca 650 kr/månad respektive ca 200 kr/månad. Till garageplatserna är det cirka 2-4 års väntetid beroende på omsättning av medlemmar som innehar en garageplats. Anmälan om intresse av garageplats görs till styrelsen.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 99 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: I föreningen finns källarförråd, bastu med relaxrum, träningslokal, hobbyrum, samlingslokal samt två gästlägenheter. På gården ligger cykelrum och tvättstuga. Mysig innergård med lekplats och trämöbler.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kornet i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).


Allmänt om föreningen: HSB Brf Kornet i Göteborg äger fastigheten Stampen 6:22. Föreningen består av 62 lägenheter och två affärslokaler.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källarförråd, solarium, bastu, samlingslokal, festlokal, gästlägenhet och gym.

Föreningens ekonomi: Mycket välskött förening med god ekononomi som följer upprättad underhållsplan och gör avsättningar för framtida underhåll. Föreningen har sänkt avgifterna med 5% vid årsskiftet två år i rad.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen vid en fysisk besiktning. Inga större renoveringar inplanerade de närmsta åren.
Gjorrda renoveringar:
2004 byte av maskiner i tvättstugan.
2005 totalrenovering av samlingslokalen Kornetten.
2006-2007 byte av passagesystem.
2008 byte av fläktsystem och spiskåpor.
2009 målning av allmänna utrymmen, byte av entrébelysning samt energideklaration.
2011 byte av termostatventiler samt injustering av värme.
2012 utfördes en OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2014 spolning av samtliga avloppstammar, rensning av ventilationskanaler samt renovering av tvättstugan. Samma år fick även föreningen klartecken av Stadsbyggnadskontoret som beviljat bygglov för inglasning av balkonger.
2015 utfördes en OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2016 renovering av bastun och motionsrummet.
2017 byte av styrsystem på hissar samt taktvätt/rengöring.

Parkering: Föreningen har ett garage med 32 platser för bilar samt 2 för motorcyklar. Kostnad är ca 650 kr/månad respektive ca 200 kr/månad. Till garageplatserna är det cirka 2-4 års väntetid beroende på omsättning av medlemmar som innehar en garageplats. Anmälan om intresse av garageplats görs till styrelsen.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.kornetgbg.se.

Prippska tomten

Prippska tomten är en miljö som andas både historia, nutid och framtid. Vid kanalen i den vackra gula tegelbyggnaden från 1800-talet, låg en gång Pripps Bryggerier. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som fanns här i området.

Husen i området började uppföras i slutet av 1980-talet. Liksom bryggeribyggnaden går de i gula toner. Flera av gatorna är uppkallade efter personer som verkade i området.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Mataffärer, apotek, vårdmottagningar och träningsställen finns alldeles i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping ligger ett stenkast bort. Evenemangsstråket går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagn passerar alldeles utanför och det finns goda parkeringsmöjligheter i området.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Prunkande planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Alldeles intill ligger anrika Trädgårdsföreningen.

Prippska tomten inbjuder till ett centralt och bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter