Såld

Nyrenoverat kök & bra förvaring

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Fjärdingsgatan 16A

2:a Kvillebäcken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 239 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 40 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1952
Adress:
Fjärdingsgatan 16A,
417 06 Göteborg

Beskrivning

Med bekvämt läge en trappa upp i huset ligger denna välplanerade tvåa om 40 kvm. Nytt kök med tidlösa materialval och öppen planlösning mot vardagsrummet som präglas av fiskbensparkett och generöst fönsterparti. Rymligt sovrum med riktigt goda förvaringsmöjligheter i nya garderober samt helkaklat badrum med tvättmaskin. Mycket lugnt läge på gatan men inte mer än ett stenkast från restauranger, kommunikationer och handel.

Här bor ni i hjärtat av centrala Hisingen och med närhet till såväl stad som natur. Kort avstånd till Kville saluhall samt Backaplans och Wieselgrensplatsens fulla utbud. Bra kommunikationer med både buss och spårvagn samt gång- och cykelavstånd till stan. Det är även nära till kajerna längs med Norra Älvstranden och Eriksberg samt fina naturområden som Ramberget, Hisingsparken och Slätta damm. På bara 25 minuter med buss når man även salta bad.

Rumsbeskrivning:
Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare och två inbyggda garderober. Parkettgolv och vita väggar.

Ljusa sociala ytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning som präglas av ett generöst fönsterparti. Bevarad fiskbensparkett och vita väggar med en fondtapet i tegelimitation. Här kan man inreda med soffa, matplats och övrigt möblemang.

Nytt kök med köksinredning i vitt, laminatbänkskiva i grått och stänkskydd i vitt kakel. Köket är utrustat med glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande förutom diskmaskinen som är integrerad.

Rymligt sovrum som kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg. Trälaminatgolv och vita väggar med beige fondtapet. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar med blå bård. Inredningen består av wc, handfat, spegel, dusch med draperi samt tvättmaskin.

Lägenheten disponeras som en 2:a enligt nuvarande planlösning men är registrerad som en 1:a enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 239 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 89 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,70371%. Andel av årsavgift är 1,89%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 5.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1952.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 40 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Bredbandsbolaget. Grundutbudet ingår i avgiften.
Internet: Bredband via Bredbandsbolaget. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 89 kr/mån.

Bilplats: Föreningen förfogar över 5 garage. Föreningen har legat i förhandling med Göteborgs Stad/parkeringsbolaget gällande marken där man tidigare haft parkeringsplatser och dessa kommer man inte få behålla. Eventuellt finns det planer på att bygga nya parkeringsplatser på en annan plats.

Adressen Godemansgatan 11B är berättigad till boendeparkering inom område "H". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga byggnader: Till samtliga lägenheter hör både ett vindsförråd och ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd samt en tvättstuga som är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Liten innergård med grill och utemöbler.

Övrigt: Lägenheten disponeras som en 2:a enligt nuvarande planlösning men är registrerad som en 1:a enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Information Förening

Förening: Brf Bondbönan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med minsta andel 10/90.
I föreningen finns 39 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Bondbönan består av 39 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. Fastighetsbeteckningen för fastigheten är Göteborg Kvillebäcken 4:10, föreningen äger marken. Fastigheten bebyggdes 1952 och består av en byggnad.

Gemensamma utrymmen: Till samtliga lägenheter hör både ett vindsförråd och ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd samt en tvättstuga som är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Föreningens ekonomi: Stabil och välmående förening. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2018-11-21).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2025.
2021/2022 planeras renovering samt ommålning av fasad på Godemansgatan.
Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
1985 utfördes omläggning av tak, omputsning av fasad, renovering av balkonger, rörstambyte samt elstambyte.
2007 förbättrning av ventilationssystem.
2007-2008 ny värmepump samt ombyggnad av fjärrvärme.
2009 dränering grund Fjärdingsgatan.
2012 genomgång av fönster.
2013-2014 byte av åtta fönster och en balkongdörr.
2014 sanering av vattenskada i hyreslokal på Fjärdingsgatan 16C samt byte av ballofixer i samtliga lägenheter.
2014-2015 renovering av källarlokal på Godemansgatan.
2016 byte av fönster och balkongdörrar på innergård Fjärdingsgatan 16A-D och Godemansgatan 11A-B, renovering av torkrum samt byte till sopskåp och källsortering.
2017 Renovering och ommålning fasad Godemansgatan 11A-B samt byte av fönster på utsidan Fjärdingsgatan 16A-D och Godemansgatan 11A-B. Under samma år utfördes även en radonmätning med bra resultat förutom i en lägenhet där ventilationen var stängd och där ska en ny mätning göras.
2018 renovering av trapphus samt förbättring av innergård.

Parkering: Föreningen förfogar över 5 garage. Föreningen har legat i förhandling med Göteborgs Stad/parkeringsbolaget gällande marken där man tidigare haft parkeringsplatser och dessa kommer man inte få behålla. Eventuellt finns det planer på att bygga nya parkeringsplatser på en annan plats.

Adressen Godemansgatan 11B är berättigad till boendeparkering inom område "H". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Tv via Bredbandsbolaget. Grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Bredbandsbolaget. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 89 kr/mån.

Gårdsplats: Liten innergård med grill och utemöbler.

Centrala Hisingen - Kvillebäcken

bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter