Såld

Funkis i toppskick med panoramautsikt & balkong i sydväst

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Raketgatan 11

4:a Norra Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
7 181 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 96 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1945
Adress:
Raketgatan 11,
413 20 Göteborg

Beskrivning

Passa på att uppleva en lägenhet utöver det vanliga! Ett fantastiskt boende på våning 3/6 i ett av Göteborgs högst belägna områden med ursprung från Bomässan 1945 - Bo bättre. 96 välplanerade kvm. - kan det bli bättre? Varsamt renoverad lägenhet i genomgående fint skick & fräscha materialval som klingar fint med husets ursprung och som snyggt bryts av med originaldetaljer så som djupa fönsternischer i kalksten samt flertalet platsbyggda garderober.

I Norra Guldheden får du det bästa av två världar, centralt beläget men man bjuds samtidigt på en grönskande omgivning och mycket livskvalité. Wavrinskys plats utgör en stor knutpunkt i den kommunala buss- & spårvagnstrafiken. Du kan nå stadens bästa sidor till fots och ca 10 minuter bort finner vi Slottsskogens grönområden, Linnéstaden, Vasastaden samt centrala Göteborgs alla fördelar.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 96 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomnande hall med vackra originalsnickerier, ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Redan här slås man av den generösa takhöjden vilket gör att hela lägenheten upplevs ljus och rymlig. Fri avhängning har ni direkt till er höger samt en platsbyggd garderob för ytterligare förvaringsmöjligheter. Den välisolerade säkerhetsdörren gör att man känner sig trygg mot både inbrott och brand.

Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med vackert burspråk samt djup nisch som släpper in rikligt med ljus. Alla fönster i lägenheten är nyinsatta med isolerglas vilket gör att lägenheten upplevs mycket tyst och är lätt att ventilera. Våningsplanet bjuder på en magnifik vy över hela staden - här kan ni njuta - dag som kväll. Inte nog med det har ni även en fungerande öppen spis i vardagsrummet som värmer under kallare månader. God plats för både sällskapsdel samt matsalsdel. På golvet ser ni ett vackert parkettgolv i holländsk läggning som tröskellöst löper vidare till matsalsdelen.

Från vardagsrummet nås även ett av bostadens tre sovrum. Här ryms utan problem en större säng samt tillhörande sängmöbler. För den som önskar ett större vardagsrum kan man med lätthet ta bort väggen mellan vardagsrum och sovrum. Härifrån nås den härliga balkongen i sydvästligt läge. Den nybyggda balkongen bjuder på en fantastisk utsikt över stadens takåsar, hamninlopp och havet. Här finns plats för både bord och stolar. Här kan ni med oslagbar utsikt njuta av sol på dagen och eftermiddagen.

Välbevarat arbetskök med originalinredning i klassisk L-form, flertalet skåp och lådor ger goda förvaringsmöjligheter för specerier och porslin. Här finns dessutom ett kallskafferi o original som fungerar. Skåpsluckor och lådor i en vacker pastellgrön färg tillsammans med vitt kakel ovanför den rejäla bänkskivan i marmor. Alla stommar och lådor under överskåpen är nya. Köket är utrustat med spis, ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett vackert nyinlagt schackrutmönstat marmoleumgolv.

I anslutning till kök och vardagsrum finns en matsalsdel med plats för 6-8 personer framför ett härligt burspråk. Rikligt ljusinsläpp med spektakulär utsikt. Ett klassiskt, inbyggt vitrinskåp samt välbevarade, tidstypiska skjutdörrar som går att stänga från båda håll för att avskärma matsalsrummet helt.

Bostaden har två ytterligare sovrum som båda är väl tilltagna. Rummen har utrymme för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. I sovrummen finns tre platsbyggda garderober var med tillhörande överskåp vilket skapar goda förvaringsmöjligheter. På golvet har ni originalparkett och väggarna är ljusa. Sobra ytskikt som gör det enkelt för er att sätta en egen prägel i bostaden med möbler och textiler. Även från sovrummen har man en fantastisk utsikt över staden.

Mellan det två sovrummen har ni en passage med flertalet platsbyggda garderober med tillhörande överskåp som ger lägenheten ytterligare förvaringsutrymme.

Helkaklat och tidlöst badrum med vitt kakel på väggarna och klinkers i grön marmor på golvet. Inredningen består av wc-stol, tvättställ, spegelskåp, stort badkar, handdukstork samt ett praktiskt fönster.

I anslutning till hallen finns även en fräsch gästtoalett utrustad med wc-stol, tvättställ samt spegelskåp. Originalklinkers i grå-grön marmor på golvet och målade väggar.

Lägenheten förfogar över ett vindsförråd på ca 8-10 kvm samt ett mindre källarförråd.

Lite info om huset från säljaren:
Gemensam piskvind med oslagbar utsikt över staden – Här firar de i huset med bubbel på 12-slaget till nyår. Gott om tider i tvättstugan med två tvättmaskiner, torktumlare, varmmangel och väl tilltaget torkrum.
Cykelförvaring i källaren och cykelparkering utanför entren.
Trapphuset skall renoveras och i samband med detta vill vi som bor på nr 11 att man restaurerar den stora väggmålningen som döljer sig i entrén.

Välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 7 181 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,3016%. Andel av årsavgift är 0,31749%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 371 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 76 kr och hushållsel 295 kr.
Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på ca 408 per år, dvs 34 kr per månad.

Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3244/1304.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns. Våningsplan 3 av 6.

Byggår: 1945.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 96 m². Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem.
Internet: Via Comhem eller fiber via Telia.

Uteplats: Balkong i sydvästläge.

Bilplats: Boendeparkering på gatan samt på de närliggande gatorna. För mer information se www.goteborg.se och sök dig vidare på Resor och Trafik/Bil/Parkering vidare under Parkeringstillstånd går det att läsa mer om Boendeparkering.
Garageplats kan eventuellt hyras i området. I föreningen finns 27 garageplatser som kan hyras. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser. I övrigt har Wallenstam ett garage på Ängemarken 4 samt Eklandia Fastighets AB i Guldhedsgaraget på Reutersgatan 2c.

Energideklaration: Energiprestanda 170 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Norra Guldheden nr 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 454 st lägenheter varav 22 st hyresrätter och 8 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Guldheden bildades 1999. Föreningen upplåter totalt 454 lägenheter varav ca 22 hyresrätter, och 8 lokaler med hyresrätt. Husen är i tre till sju våningar med adresser på Raketgatan, Daniel Petterssons Gata och Dalheimersgatan. De byggdes mellan 1945 och 1947 och föreningen förvärvade dem 2004. Juridiska personer beviljas ej medlemskap i föreningen om inte särskild grund föreligger. För hundra år sedan bestod Guldheden i stort sett av obebyggda utmarker. Bostadshusen utgjordes av små arrendetorp som byggdes under slutet av 1800-talet och av några kolonistugor som anlades i början av 1900-talet med små odlingar där man höll några höns, grisar, kor eller hästar. Utbyggnaden av Norra Guldheden som tillkom 1945, genom arkitekterna Gunnar Wejke och Kjell Ödeen, är idag ett område av riksintresse för kulturmiljövården. Tiden 1930-59 omnämns i vissa sammanhang för "den svenska bostadsplaneringens guldålder". Guldheden och andra liknande områden har blivit klassiska exempel. Guldheden kallas ibland för "ett av de stolta flaggskeppen i svensk bostadsplaneringshistoria".

Gemensamma utrymmen: Gemensamhetslokal
Föreningen har en lokal som man kan ordna möten eller ha fest för upp till 30 personer. Matlagning är inte tillåten i lokalen, men däremot får gärna medhavd dryck och förtäring bjudas. Föreningsrelaterade möten, det vill säga sådana som främjar trivsel och gemenskap för oss som bor här, är gratis. Privata arrangemang kostar 400 kr per tillfälle.

Övernattningslägenhet
Gästlägenheten har plats för sex nattgäster och kan hyras i upp till sju dygn. Här finns tillgång till pentry och badrum med dusch. Hyra för gästlägenheten är vardagar 400,-/dygn och helger 500,-/dygn.

Hobbylokal
I hobbylokalen finns tillgång till bänk med skruvstäd, rinnande vatten och elkontakt. Vill man ha tillgång till lokalen skall man kontakta fastighetsskötare Lars Hilmersson, se kontaktuppgifter i er trappuppgång.

Gym
Medlemmar i föreningen har tagit initiativet att sätta upp och göra i ordning ett gym, i källaren på Daniel Petterssons gata 4B. Föreningen tillhandahåller viss enklare utrustning. Egen utrustning kan förvaras i intilliggande förråd, alternativt i gymlokalen. Det som förvaras i gymlokalen är fritt för samtliga medlemmar att använda.
För att få tillgång till gymmet ska man vara medlem i gymgruppen. Anmälan om medlemskap görs till Riksbyggen Lars.Hilmersson@riksbyggen.se . Vid ansökan ska kontaktuppgifter anges i form av namn, mailadress och lägenhetsnummer. Medlemskap är tillsvidare avgiftsfritt.

Tvättstugor
Föreningen har 19 tvättstugor som är belägna på källarplan i näst intill samtliga hus. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Tvättstugorna är styrd av en timer som gör att maskiner endast går att använda under utsatta tvättider. Det innebär att tvättmaskiner och torktumlare alltid stängs av 22:00.
Tidigaste tvättstart på lördagar och söndagar har senarelagts, till klockan 08:00 istället för 07:00. Detta av
hänsyn till boende i direkt anslutning till tvättstugorna.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska och tekniska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningens ekonomi är god och föreningens 25 hyreslägenheter utgör en så kallad dold tillgång och den dag hyreslägenheterna säljs tillfaller pengarna bostadsrättsföreningens kassa. Avgifterna har beslutats vara oförändrad för kommande året (2019-08-01) Styrelsen har som mål att på längre sikt kunna sänka avgifterna.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har sedan ombildningen 2004 gjort omfattande renoveringar på sina fastigheter och den tekniska statusen finns dokumenterad i den underhållsplan som upprättades 2009.
2005-2006 renoverades hissar och termostater installerades.
2005-2007 utfördes relining av rörstammarna i kök och badrum och elstammarna byttes ut till 3-fas. Under denna period renoverades även samtliga badrum och tvättstugor.
2007 installation av porttelefoner och postboxar.
2008 byggde föreningen nya sophanteringsstationer.
2009-2010 installation av fjärrvärmenät (Göteborgs Energi).
2010 installation av bredbandsuttag.
2011 Takbyte och fasadrenovering på Dalheimersgatan 2, 4 och 6.
2012-2013 upprustning och underhåll av föreningens förskolelokaler.
2014 renovering av skalskydd (tak, fönster och fasad) för Raketgatan 2, 9 och 10 samt
Daniel Pettersonsgata 1.
2015 Renovering av skalskydd (tak, fönster och fasad) för
Dalheimersgatan 1, 3 och 5 samt Raketgatan 15.
2016 utfördes renovering av skalskydd (tak, fönster och fasad) för Raketgatan 6, 8 och 12 samt renovering av fönster och balkonger Raketgatan 11 och 13.
2016 Dränerades fastigheten
2016 Installerades säkerhetsdörrar
2017 installerades ellysatorer på Daniel Petterssons gata 1 & 3 samt Raketgatan 6 för energibesparande och jämnare värme i husen. Under året har också fasadrenovering samt fönsterbyte utförts på Raketgatan 4, 11 samt kvarvarande delar av Raketgatan 8 och 13. Föreningen blev därmed klar med etapp 4 av tak- och fasadprojektet och alla skalskydd som varit i behov av renovering blev klara.
2017/2018 uppdaterades föreningens skyddsrum.
2018 genomfördes en inventering av de sju bostadshus som ännu inte skalskyddsrenoverats och trapphusrenovering genomfördes på Raketgatan 2, Dalheimersgatan 1 samt Daniel Petterssons gata 1.
2019 installerades laddplatser för elbilar.

Föreningar har ett pågående renoveringsarbete och under 2019 planeras etapp 5 påbörjas, gällande el-renovering i källare, vind, garage och större lokaler, inklusive byte av armaturer, som inkluderar Raketgatan 1 och Daniel Peterssons gata 3. Resterande fem hus kommer renoveras löpande t o m 2020. Föreningen planerar att göra nya energideklarationer. Föreningen har även en pågående trapphusrenovering där de återstående trapporna kommer renoveras under de kommande åren. Vidare planeras fortsatta skalskyddsrenoveringar, skapande av brandvägar, fönsterreparationer, underhåll av hissar, byta ut källardörrarna till säkerhetsdörrar samt fasadrenovering i etapper. Mer detaljerad info om pågående renoveringar finner ni på www.brfnorraguldheden.se, samt föreningens årsredovisning.

Parkering: I föreningen finns 27 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 1 100 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser, man får räkna med ca 2-3 års kötid. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. I området finns besöksparkering. I övrigt har Wallenstam ett garage på Ängemarken 4 samt Eklandia Fastighets AB i Guldhedsgaraget på Reutersgatan 2c.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem eller Telia Fiber. Föreningen har beslutat att ansluta sig till kollektivt bredband, tv och telefoni. Det förväntas vara i drift i november och ett obligatoriskt tillägg om ca 178 kr/månad kommer tillkomma på avgiften.
Det som kommer erbjudas är:
Gruppaccess bredband 700-1000/700-1000 Mbit/s
En IP-adress per hushåll
Felanmälan och teknisk support alla dagar i veckan
Upp till 10 e-postkonton (100 MB per konto), åtkomst även via webbmail
Utrymme för hemsida, 100 MB
Telefoniabonnemang
Digital-Tv med HDTVbox inkl vidaredragning av uttag till befintligt ComHem-uttag
13 kanaler ingår (både digitalt och HD)

Varje medlem kan själv prenumerera på extra kanaler om man vill. Se www.ownit.se vilka paket/kanaler som finns.

Gårdsplats: Husen omringas av grönområden med flera gräsytor och planteringar med växtlighet.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter