Såld

en riktig 40-talsdröm med chans till möjlig 2:a

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Kevin Arnagård
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Daltorpsgatan 49B

1:a Örgryte / Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 502 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 42 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Adress:
Daltorpsgatan 49B,
412 73 Göteborg

Beskrivning

Här bor ni centralt men ändå lugnt och tryggt med närhet till natur- och grönområden. Behagligt gångavstånd till Delsjöns naturreservat med bland annat Delsjö golfbana, GLTK samt Skatås motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns mataffär, servicebutik, pizzeria, catering/delikatessbutik, restaurang och blomsterbutik. Goda kommunikationer med spårvagn från närliggande hållplats och det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil.

Detaljerna och den ypperliga planlösningen, som är lite av ett signum för 40-talet, gör sig påmint genomgående. Fönster i 2 väderstreck för naturligt skandinavisk ljus och lite högre i tak.

Helkaklat badrum, renoverat kök med alla bekvämligheter och bra förvaring. Ett fantastiskt boende på en välaktad adress i en mycket välskött förening!

Lägenhetens disponeras enligt :
Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i form av två garderober. Ekparkett i original och ljusa väggar. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Härliga sällskapsytor och fint ljusinsläpp i hela bostaden. I vardagsrummet kan man inreda med soffa, tv-möbel, skrivbordshörna och säng. På golvet ligger en fiskbens-parkett och ljusa väggar.

Köket består utav vit inredning samt vitt kakel. Utrustningen består av spishäll, mikro, fläkt, ugn, samt kombinerad kyl med frys. Rofyllt läge med fönster som bidrar med fint ljusinsläpp. I köket finns det plats för matbord för 4-6 personer.

Tidlöst badrum med helkaklade vita väggar samt ljust beige kakel på golv. Utrusningen består utav dusch, wc samt handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 502 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,0328%. Andel av årsavgift är 3,28097%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 180 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 30 kr och hushållsel 150 kr.
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på antal i hushållet samt årstid.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 00007/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 42 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades under 2017, finns mer att läsa om detta på föreningens hemsida. http://brfdalkullan.se/?page_id=303

2014
Dränerat runt en del av huset, del med lägenhet.

2011
Renoverat tvättstugan

2005-2007
Relinat stammar, renoverat samtliga balkonger, installerat säkerhetsdörrar, dragit om elen i fastigheten (ink. lägenheterna), målat om trappuppgångarna, nya entrépartier med nya portlås.
blästrat hela fasaden.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Internet: Bredband via ComHem.

Bilplats: Gratisparkering på gatan utanför och i området. Föreningen har fem parkeringsplatser, det är idag kötid till dessa.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Dalkullan Örgryte. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Dalkullan Örgryte bildades under 2004 och innehar tomträtten till fastigheten Torp 24:3 med adress Anders Zornsgatan och Daltorpsgatan 49 A-B. På tomten uppfördes 1946 ett bostadshus i tre våningar. Totalt finns 18 stycken lägenheter. I och med att föreningen innehar fastigheten med tomträtt så omfattas de an tomträttsavgäld, senaste förhandlingen var under 2016 och det gäller nu 10 år framöver.

Föreningens ekonomi: Förenings ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningen har en stabil ekonomi där man har tagit många stora invensteringar. Föreningen har en låg belåning på fastigheten och man har senaste åren fortsatt att amortera på de lån som finns kvar. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar planerade, kontrollerat med föreningen 20180913.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades under 2017, finns mer att läsa om detta på föreningens hemsida. http://brfdalkullan.se/?page_id=303
Väsentliga händelser gällande fastigheten:
2018 - Bytt ekonomisk förvaltare till SBC
2014 - Dränerat runt en del av huset, del med lägenhet.
2011 - Renoverat tvättstugan

2005-2007- Relinat stammar, renoverat samtliga balkonger, installerat säkerhetsdörrar, dragit om elen i fastigheten (ink. lägenheterna), målat om trappuppgångarna, nya entrépartier med nya portlås samt blästrat hela fasaden.

Parkering: Föreningen 4 parkeringsplatser som i dagsläget hyrs ut. Gratisparkering gäller övrigt i området.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planskiss
Planskiss
Planskiss alternativ
Planskiss alternativ
Counter