Nyrenoverad trea med högt läge, solig söderbalkong & fin utsikt

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Önskevädersgatan 19

3:a Biskopsgården

Kortfakta

Pris/Bud:
1 750 000 kr
Avgift:
4 020 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 71,9 kvm
Våning:
6/7, hiss
Byggår:
1959
Adress:
Önskevädersgatan 19,
418 35 Göteborg

Beskrivning

Näst högst upp i huset ligger denna väldisponerade trea med fönster i två väderstreck, en solig söderbalkong och fin utsikt. Lägenheten är totalrenoverad 2017-2018 förutom badrummet som är från föreningens stambyte. Genomgående klassiska materialval med ekparkett och vita väggar. Nytt kök med köksinredning i vitt och rostfria vitvaror. Helkaklat badrum i ljusgrått med delvis ny inredning. Välskött förening som förvaltas av HSB. Stark ekonomi och trevlig gård med grillmöjligheter och lekplats.

Biskopsgården är en stadsdel med mångfald av kultur och språk samt närhet till fina friluftsområden som Svarte Mosse där ni finner ett flertal leder och naturstigar samt Hisingsparken som är Göteborgs största parkområde. I närområdet ligger flera skolor samt Vårväderstorget med bland annat Willys och vårdcentral. Kommunikationerna är goda då spårvagn 5, 6 och 10 snabbt tar er in till centrum. Närmaste hållplats är Önskevädersgatan som ligger fem minuter bort. Med cykel tar det cirka 10 minuter till Norra Älvstranden och Chalmers Lindholmen.

Rumsbeskrivning:
Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning. Nylagd ekparkett och vita väggar.

Nyrenoverat kök som har köksinredning i vitt med släta luckor, arbetsyta i grå laminat samt vitt kakel. Köket har utrustning i rostfritt utförande som utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys. Ekparkett och vitmålade väggar. I köket ryms en matplats för fyra till sex personer och ett fönster bidrar med ljusinsläpp

Ljust och härligt vardagsrum med generöst fönsterparti och fin utsikt över hustak, skog och ända bort till Älvsborgsbron. Vardagsrummet kan inredas med både soffa och matsalsbord. Nylagd ekparkett och vita väggar.

Lägenhetens största sovrum kan inredas med dubbelsäng och har goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Nylagd ekparkett och vita väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det andra sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Även här finns goda förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med ljusgrått klinker och kakel. Inredningen består av wc, spegelskåp, handfatskommod (2017) samt duschhörna med dörrar i glas (2017).

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 750 000 kr

Avgift: 4 020 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,3785%. Andel av årsavgift är 0,3785%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 350 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 50 kr och hushållsel 300 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 62/1601.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7, hiss finns.

Byggår: 1959.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 71,9 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Comhem.
Internet: Bredband via fiber, Telia.

Uteplats: Balkong, läge söder.

Bilplats: Föreningen har ett p-däck med ca 114 platser. Uteplats kostar ca 250 kr/mån och plats inne i p-däck ca 375 kr/mån. Garageplats kostar 381 - 485 kr/mån beroende på storlek. Priserna har höjts nu när p-däcket renoverats. Det är för närvarande lång kö till garageplatserna men föreningen löser oftast en parkering. Ansökan om parkeringsplats eller garage skall göras till föreningens expedition, Molnvädersgatan 18.

Övriga byggnader: I föreningen finns tvättstuga och cykelförråd. Det är moderna tvättstugor med nya tvättmaskiner och bra torkrum. Via NBPC kan boende i föreningen hyra två övernattningslägenheter.

Information Förening

Förening: HSB Brf Karlavagnen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

I föreningen finns 277 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Karlavagnen består av sammanlagt sju fastigheter, upplåtna med tomträtt, med adress Molnvädersgatan 2-18 och Önskevädersgatan 3-35. Föreningen består av 277 bostadsrättslägenheter och åtta lokaler. Under 2018 löpte fyra tomträttsavtal ut. De nya avgälderna, som gäller i tio år, innebar en kostnadshöjning med 191 923 kr.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tvättstuga och cykelförråd. Det är moderna tvättstugor med nya tvättmaskiner och bra torkrum. Via NBPC kan boende i föreningen hyra två övernattningslägenheter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Den 1 juli 2018 höjde föreningen avgifterna med 3 % på grund av den höjda tomträttsavgälden.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
2018/2019 planerar man att installera nya porttelefoner.
Innan 2020 planeras renovering av fasader på Önskevädersgatan 17-21 och 31-35, byte av elledningar i lägenheterna med jordade uttag, nya hissar med säkerhetsdörr, fortsatt renovering av tvättstugor. Exakt tidsplan ej fastställd.
Utförda renoveringar:
1999 Stambyte.
2001 Balkonger.
2003 Byte till säkerhetsdörrar.
2012/2013 Takbyte på Molnvädersgatan 6-18, nya takfläktar på höghusen. Markarbete med asfaltering har utförts.
2015 Parkeringsdäcket renoverades. Renovering av tvättstugor. Nya porttelefoner och termostater installerades.
2016 Nya fönster.
2017/2018 OVK.

Parkering: Föreningen har ett p-däck med ca 114 platser. Uteplats kostar ca 250 kr/mån och plats inne i p-däck ca 375 kr/mån. Garageplats kostar 381 - 485 kr/mån beroende på storlek. Priserna har höjts nu när p-däcket renoverats. Det är för närvarande lång kö till garageplatserna men föreningen löser oftast en parkering. Ansökan om parkeringsplats eller garage skall göras till föreningens expedition, Molnvädersgatan 18.

Övrigt: Aktiv förening som tillsammans med övriga medlemmar av NBPC brukar planera olika typer av aktiviteter för sina medlemmar. Bl.a. har man samordnat bussresor till Ullared, haft allsångskvällar och vernissage.

Hisingen

Kajpromenader, storstadsliv och vacker naturVälkommen till Hisingen, Sveriges femte största ö! Hisingen utgör en stor del av Göteborgs kommun och här finns flera olika bostadsområden varav Lindholmen, Sannegårdshamnen, Eriksberg, Kvillebäcken, Backa, Lundby, Hisings Backa, Gerrebacka, Hisings Kärra och Tuve är några. Området i stort präglas av nytänkande, framtidsvisioner och utveckling och bostäderna här är en blandning av äldre villor, nybyggnationer, rad- och kedjehusområden samt flerbostadshus. Serviceutbudet är mycket stort och här finns både kvartersbutiker och större köpcentrum. Utmed kajerna på Norra Älvstranden finns fina promenadstråk, småbåtshamnar och ett stort utbud av mysiga caféer och restauranger. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park, Flunsåsparken, den stora Hisingsparken och Slätta Damm. Kommunikationerna är mycket goda och man tar sig lätt fram i staden med båt, buss eller spårvagn. Det finns även gott om gång- och cykelvägar.

Centrala Hisingen

Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter. I kvarteren finns ett bra utbud av närbutiker, matställen och frisörer. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser med smaker från när och fjärran. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här även träningsställen och restauranger. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården. Kommunikationerna i området är mycket goda och på bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i en skön harmoni. Toppmoderna och exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla och genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, föreningsliv, skolor och affärsverksamheter. Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag- som kvällstid där man kan njuta av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn. Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar. Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur över älven till Lilla Bommen eller Stenpiren. Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb. Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.

Gerrebacka

Här kombineras lantliv och storstadsliv. Området består av olika bostadsområden i skiftande byggstilar och omgärdas av vidsträckt, vacker natur. Här finns både bostadsrätter, radhus och friliggande villor som alla har naturen inpå knuten. I närliggande Kärra centrum hittar man god vardagsservice och i Bäckebol och vid Backaplan finns flera köpcentrum och stormarknader. Det finns flera idrottsanläggningar och föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. I Tolsered ligger 4H-gården som har aktiviteter och kurser hela året. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv och vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Till havet och badsjöar är avståndet inte heller långt.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp. Bebyggelsen består av en blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. I Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats. Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna.

Hisings Kärra

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra beläget i vidsträckt, vacker natur. Här kombineras lantliv och storstadsliv på ett naturligt sätt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med ängs- och betesmarker, skogspartier, bondgårdar samt fristående villor. Kärra centrum erbjuder god närservice och vid Backaplan och i Bäckebol finns ett flertal stormarknader. Det finns gott om aktiva idrottsklubbar och föreningar i området. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel. Skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv och i de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Avståndet till havet och mysiga badsjöar är heller inte långt.

Kvillebäcken

I Kvillebäcken bor man bekvämt i storstaden, nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Området är lite av en uppstickare och kan med sin mix av gamla och nya kvarter beskrivas som ett Göteborg i miniatyr. Nya blänkande fastigheter blir en spännande kontrast till de charmiga landshövdingehusen och de tidstypiska 70-talsbyggnaderna.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen, som stod klar 2013, har nominerats till det prestigefulla Kasper Salin-priset för sin arkitektur. Med sitt breda utbud av delikatesser, mat, frukt och grönt är Saluhallen en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Vackra grönområden och parker finns på nära håll, däribland Rosenparken, Keillers park, Flunsåsparken, Hisingsparken och Slätta Damm. Hänförande utsikt över Göteborg får man uppifrån Ramberget. Kvillebäckens närhet till Göteborgs innerstad, med endast sex minuter till Brunnsparken med spårvagn, gör att hela stadens utbud är lättillgängligt.

Lindholmen

När man kliver av färjan på Lindholmspiren hamnar man mitt i Lindholmen Science Park, där många företag och skolor har sina verksamheter. Området i stort är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter. Här kommer bland annat Göteborgs första riktiga skyskrapa, Karlatornet, att byggas. Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Lindholmen till Eriksberg och är ett populärt promenadstråk för alla åldrar, såväl dag- som kvällstid. Här finns många mysiga caféer och restauranger, som snabbt blir favoriter.
På Lindholmen finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området. Gröna oaser finner man exempelvis i Keillers Park och för den som vill motionera finns flera anläggningar att välja mellan. Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren. Föredrar man att åka buss trafikerar även flera busslinjer sträckan. Har man egen båt finns det möjlighet att hyra båtplats i exempelvis Västra Sannegårdshamnens båtklubb eller vid Eriksbergsdockan. På Lindholmen bor man nära både havet och staden i en unik Göteborgsmiljö.

Sannegårdshamnen

Sannegården utgörs av både toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet och gamla, genuina varvsbyggnader samt arbetarbostäder. Området präglas av expansion och framåtanda och här finns ett rikt utbud av såväl föreningsliv och kulturliv, som skolor föreningsliv och affärsverksamheter. Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden bjuder på såväl ett brett utbud av restauranger och caféer som härligt folkliv. Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. Kommunikationerna till stadskärnan är väldigt bra. Vid Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg kan man kliva på färjan in till stan. Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Västra Sannegårdshamnens båtklubb eller vid Eriksbergsdockan.

Säve

I Säve bor man bekvämt i vackra och vidsträckta naturmiljöer, nära Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en blandning av vackra gamla hus i skärgårdsstil, gårdar och moderna bostäder. Närmaste köpcentrum är Tuve Torg där det bland annat finns matbutiker och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola. Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol. Göteborgs stadskärna nås dessutom lätt med buss eller bil. Säve omges av ett frodigt landskap med lummiga skogsdungar och stengärdsgårdar. Det finns gott om naturområden att vistas i, såsom Djupedal och naturreservatet vid Nordre Älv.

Torslanda

Torslanda är ett mycket populärt område, vilket gjort att det expanderat starkt under de senaste decennierna. Området består av flera mindre områden som exempelvis Amhult, Hjuvik och Hällsvik. Bebyggelsen är varierad och består av en härlig blandning av bostäder från olika epoker och i olika byggnadsstilar. Gamla skärgårdshus, moderna villor, trivsamma radhusområden samt nybyggda bostadsrätter samsas om ytan. Vid Torslanda Torg och Amhults Torg finns ett stort utbud av affärer och restauranger. I kulturhuset Vingen finns bland annat bibliotek, bio, teater, kultur- och musikskola. Havet finns nära till hands var du än bor i Torslanda. Vackra promenadstråk och motionsslingor löper utmed kustlinjen och i småbåtshamnarna pågår båtliv året om. Här finns Göteborgs äldsta havsbadskoloni och fina badvikar hittar man bland annat i Tumlehed, Sillvik och Lilleby.

Tuve

I Tuve bor man i vackra och vidsträckta naturmiljöer, bara 10 minuter från Göteborgs centrum. Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar. Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat matbutiker och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola. Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol. I området finns flera aktiva idrottsföreningar, och stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man också vid Tuvevallens motionscentral, där även Kättilsröds 4H-gård ligger alldeles intill. Från Tuve har man direkt tillgång till Hisingsparken och dess vackra promenadstråk och motionsslingor. Sankt Jörgen Park erbjuder både rekreation och motion. Här finns golfbana, sportklubb, spa och restaurang. Havet nås på kort tid med bil eller buss och vill du ta ett dopp i havet så ligger badvikarna Lilleby och Sillvik närmast till hands.

På Hisingen lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter