Såld

Väldisponerad och insynsfri bostad med södervänd balkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Cosselsgatan 3B

2,5:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 359 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 61,3 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1949
Adress:
Cosselsgatan 3B,
412 62 Göteborg

Beskrivning

Högst upp i huset på våning tre finner vi denna fina bostad i ljust och fritt läge utan insyn och fönster åt två väderstreck. Här finner ni möjlighet till att sätta er egen prägel. Tidlösa kulörer och materialval som lämnar en neutral bas att inreda till och väl disponerade ytor med luftiga rum. Fullutrustat kök med matplats för 6 gäster, ett generöst utformat vardagsrum med access till den ljuvliga balkongen belägen mot sydväst och vy över den lummiga omgivningen. Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och bostadens halva som är perfekt som kontor eller lyxig klädkammare och ett helkaklat badrum med egen toppmatad tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Tack vare hallens utformning är det relativt enkelt att flytta väggen i lilla rummet och göra detta till en riktig trea med ett större sovrum intill köket. Eller varför inte öppna upp helt och ha ett enormt kök med plats för hela kalassällskapet?

Varmt välkomna till ett boende i en attraktiv stadsdel för er som vill bo i lugna kvarter med grönskan runtomkring och god närservice med allt som behövs inom promenadavstånd, men som samtidigt önskar bekväma avstånd till hela stadens utbud av restauranger, nöjen, kultur och shopping. Närhet till Chalmers, Sahlgrenska & Korsvägen. Närhet till större matvarubutiker såsom Willys och ICA Maxi och goda kommunikationer erbjuds via både stombuss 18 och 19 samt spårvagn nummer två och fyra med närmsta hållplats Annedal.

Mycket välskött bostadsrättförening med låg belåning. En p-plats följer bostaden och bredband ingår i avgiften!

Rumsbeskrivning: Bostadens 61,3 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall där ljuset från fönster i två olika väderstreck reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Möblerbar med förvaringsmöbel om så önskas. På golvet ligger klassisk ekparkett.

Vidare in i bostaden möts ni av ett generöst tilltaget vardagsrum. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel. Stort fönsterparti tillsammans med en balkongdörr låter ljuset flöda fritt. Ta klivet ut på den soliga balkongen, njut av det höga fria läget och utsikten över omgivningarna. Väggarna ä vardagsrummet är målade i vitt och på golvet finner ni fin välbevarad ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

Köket bjuder in till härlig matlagning. Mycket goda arbetsytor och förvaring för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Inredningen går i vitt med köksluckor i spegel tillsammans med bänkskiva i rostfritt och trä med svart kakel ovan bänk. Vitvarorna består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl med frys. Intill det stora fönsterpartiet har ett matsalsbord för minst 6 sittande gäster en given plats. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett.

I det rofyllda sovrummet kan ni med enkelhet möblera med en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. God förvaring för kläder och skor finner ni i klädkammaren. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger ekparkett.

Intill hallen finner ni ett andra rum som ni kan disponera som kontor, extra klädkammare eller ett mindre barnrum för den som önskar. Ett fönster låter ljuset flöda fritt. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.

Ett renoverat badrum med vitt kakel på vägg tillsammans med blå mosaik vid duschhörnan och mörkgrått klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegel, duschhörna med vikbara väggar i glas, handdukstork, förvaringsskåp och en toppmatad tvättmaskin som hjälper till med vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 359 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband samt en parkeringsplats.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,19%. Andel av årsavgift är 2,19064%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Krokslätt 159:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 38.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1949.

Storlek: 2,5 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 61,3 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Digital-TV Telia med cirka 18 tv-kanaler ingår i avgiften.
Internet: Bredband (fiber) 100 Mbit/s, digital- TV och IP- telefoni ingår i avgiften.

Bilplats: 1 parkeringsplats hör till lägenheten, kostnad om ca 84kr/mån samt en årsavgift på ca 100kr.

Föreningen förfogar över 30 p-platser varav 25 följer lägenheterna (vissa av dessa hyrs ut i andrahand, enbart till föreningens medlemmar), 2 är garage som inte är någon rotation på, 3 är platser som är uthyrda till medlemmar som inte hade p-plats (kö i dagsläget).

Det finns garage samt privata parkeringar att hyra i området samt förhållandevis gott om fri parkering på närliggande gator. Betalparkering för besökare finns i området.

Energideklaration: Energiprestanda 114 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-05-26. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Gemensam tvättstuga belägen i källaren, utrustad med 2 st. TM, 1 st. TT, 1 st. centrifug och två torkrum. Stor stenmangel finns för den som bemästrar detta konststycke! Föreningen har även en bokbytarhylla i tvättstugan, ett trevligt inslag i vardagen.
Det finns cykelförråd/barnvagnsförråd i samma hus.

Information Förening

Förening: Brf Cossels Park. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 42 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Cossels park består av två flerbostadshus som bebyggdes år 1949. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Föreningen upplåter 42 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet är 2880 kvm varav 2810 kvm utgör lägenhetsyta och 70 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts via SBC, från 1/1 2019 tar Husjuristerna över den ekonomiska förvaltningen. Från den 1/1 2019 kommer föreningen att göra en avgiftshöjning (inte beslutat än med hur mycket), detta pga av att tomträttsavgälden omförhandlats och höjts. Kontrollerat med föreningen 20181126.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till år 2037. Närmaste renoveringar är ommålning av fönster norrsidan av båda fastigheterna, isolering av källare samt dränering.

1985: Rör- och elstambyte, omläggning av tak, nya balkonger, lägenhetsdörrar, ytterdörrar samt ett nytt frånluftssystem med värmeåtervinning installerades.
2009: Fönsterbyte, fasadrenovering.
2010/2011: Installation av fiber, avtal med Comhem avslutades.
2011: Effektivisering av frånluftsventilation och värmesystem.
2017: Renovering av samtliga trapphus.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter