Såld

Kvadratsmart tvåa med balkong i söderläge

Poya Sondosi
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Monsungatan 65B

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 499 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 43 kvm
Våning:
5/9, hiss
Byggår:
2015
Adress:
Monsungatan 65B,
417 66 Göteborg
Balkong
Balkong
Utsikt från Balkong
Utsikt från Balkong

Beskrivning

På bästa läge, vid Göteborgs hamninlopp, får du ett guldkantat boende med saltstänk från havet. Brf Kajen Ett ligger i utkanten av Västra Eriksberg på området nedanför Bockkranen.

Kvadratsmart boende med balkong i söderläge. Bostaden inger en härlig känsla av ljus och rymd tack vare väl tilltagna ytor och stora fönsterpartier. Genomgående kvalitativa materialval i klassisk färgskala och utmärkta förvaringsmöjligheter. Ett boende av högsta klass!

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. Ny busshållplats 2-3 minuters promenad från Kajpromenaden, vid Bockkranens fotfäste.

I närheten av Dockan finns även fyra grundskolor, sex gymnasieskolor och på Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På Platån i Västra Eriksberg finns en nybyggd förskola, vilken kommer att kompletteras med låg-, mellan- och högstadieskola inom de närmaste åren. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Rumsbeskrivning: Bostadens 43 kvm disponeras enligt följande.

Trevliga sällskapsytor med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Fint ljusinsläpp från generöst fönsterparti. Här kan man inreda med soffa och matplats. Golvet består av ekparkett och väggarna är vitmålade, detta är genomgående i hela lägenheten.

Köket har tidlös köksinredning i ljusgrått som kombineras med stilrena klinkers som smälter samman stilrent med bänkskivan. Utrustningen har rostfritt utförande och består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys.

Lägenhetens sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob.

Modernt badrum med grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, överskåp med spegel samt duschhörna med vikdörr i klarglas. Här finns även tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 499 kr/mån. Andel i föreningen är 0,7252%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 200 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 50 kr och hushållsel 150 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2B1205.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 9, hiss finns.

Byggår: 2015.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 43 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: Föreningen har inga inplanerade renoveringar eller övrigt underhåll. Nyproduktion 5 års garanti gäller fortfarande.

Underhållsplan är upprättad.
Tvåårsbesiktingen är gjord 2018.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play (bredband, digital-TV och telefoni), ingår i avgiften.
Internet: Telia Triple Play (bredband, digital-TV och telefoni), ingår i avgiften.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 71 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-08-08. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Förråd.

Information Förening

Förening: Brf Kajen Ett.

Allmänt om föreningen: Brf Kajen Ett ligger längst ut på Västra Eriksberg och består av två byggnader om 10 våningar direkt på kajkanten med adress Monsungatan 65-69 samt 92-94 Föreningen består av 83 bostadsrättslägenheter och 3 hyreslokaler samt 60 garageplatser. Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten Göteborg, Sannegården 70:1 2014-06-26.

I byggnaden hus 1 finns cafe/restaurang Cappuccino, i hus 2 finns två mindre butiker mode respektive samlarfigurer från spel & film/TV.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har inga inplanerade renoveringar eller övrigt underhåll. Nyproduktion 5 års garanti gäller fortfarande.

Underhållsplan är upprättad.
Tvåårsbesiktingen är gjord 2018.

Övrigt: Gasolgrill får enbart användas på öppen balkong. Gasoltuben får aldrig förvaras på en inglasad balkong när den inte används.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter