Såld

Fantastisk trea med söderbalkong i obelånad förening

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Landshövdingegatan 32D

3:a Krokslätt

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 249 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 72 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1959
Adress:
Landshövdingegatan 32D,
431 38 Mölndal

Beskrivning

Välkomna till denna fantastiska trea i mycket bra skick, bara ett stenkast från Göteborgs stadsgräns! Stilrena och fräscha ytskikt är genomgående i bostaden och inbjuder till egen inredning samt möjligheten att sätta sin egen prägel. Ni har en social planlösning med väl tilltagna rum att trivas i. Ljust kök som passar den som gillar att laga mat. Ett rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt en luftig utgång till bostadens stora och härliga balkong i söderläge med en grönskande vy. Två rogivande sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i form av garderober samt ett helkaklat nytt och fräscht badrum med dusch och tvättmaskin. En extra lyx är att man idag har möjlighet att nyttja två förråd som lägenheten disponerar över!
Nära till GBG C, Safjällets naturområde, Chalmers, Sahlgrenska, affärer, restauranger och skola. Det finns även bra kommunikationer med buss i området som snabbt tar dig in till Göteborgs stad, Linné eller Mölndals Galleria. Denna lägenhet har något för de allra flesta!

Denna genomgångsbostad är belägen högst upp i huset med en härlig balkong i söderläge, disponerad enligt följande:

Lägenheten öppnar upp sig med rymlig hall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Golvet är belagt med ett praktiskt klinkergolv och väggarna är vitmålade. Längre in i hallen finns tre integrerade garderober med fin inredning, nyligen renoverade.

Från hallen nås bostadens underbara helkaklade badrum i ljusa nyanser, badrummet renoverades 2016. Man har lagt fokus på extra tunna fogar för att få en mer exklusiv känsla. Välplanerat, praktisk och stilfullt. Utrustningen består av WC, handfat med kommod, handdukstork med elvärme, dusch samt en komfortabel golvvärme. Ett väggskåp bredvid handdukstorken erbjuder bra förvaring till hygienartiklar. Tvättmaskinen i badrummet gör dessutom vardagen lite enklare!

Bostadens ljusa kök är smart planerat. Goda förvarningsmöjligheter i ett flertal skåp och lådor. Kallskafferiet mot yttervägg är en användbar och mycket uppskattad detalj. Här får enkelt ett matbord för fyra personer plats. Utrustningen består av spis/häll, ugn, diskmaskin samt kyl och frys. Ett praktiskt städskåp finns direkt till höger väl inne i köket. Perfekt kök där man kan umgås och förbereda maten tillsammans!

Rymligt vardagsrum med plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang så som tv-möbel samt matsalsbord för de som önskar. Sköna ljusinsläpp från fönsterpartiet i söder. Från vardagsrummet nås bostadens fantastiska balkong i lugnt söderläge med många soltimmar samt en grönskande vy. I anknytning till vardagsrummet finner man bostadens större sovrum med goda förvaringsmöjligheter i form av inbyggda skjutdörrsgarderober. Bostadens andra sovrum är generöst i storlek och här har man gott med plats för både en säng med tillhörande möblemang plats samt skrivbordshörna. Perfekt som kontor eller barnrum.

Gillar du ett boende som ger dig en enklare vardag, en solig balkong och bra disponerade ytor? Då är detta ditt nästa hem. Boka din visningstid genom att kontakta oss. Vi visar dig gärna ditt nästa boende!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 249 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg på en informationsöverföringsavgift på 110kr/månad (bredand och kabeltv).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,53746%. Andel av årsavgift är 2,50635%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 600 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 250 kr och hushållsel 350 kr.
Driften är en ungefärlig uppskattning på en lägenhet i denna storlek och kan variera beroende på förbrukning/avtal.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 42-2020-1-22-3/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1959.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 72 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: via ComHem.
Internet: via ComHem.

Uteplats: Bostaden har balkong i söderläge.

Bilplats: Föreningen förfogar över 22 parkeringsplatser varav 12 med el-uttag. Plats med el-uttag kan hyras till en kostnad om ca 280 kr/månad och utan el-uttag för ca 170 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 14 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 450 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga garage- och parkeringsplatser.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Föreningens tvättstuga är belägen i källarplan och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel, en centrifug samt två torkrum.
I föreningen finns också cykel och barnvagnsrum.

Information Förening

Förening: HSB Brf Älgen 9 i Mölndal.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Älgen 9 i Mölndal bildades 1963. Föreningen äger fastigheten Älgen 9 med adress Dalbogatan 1A-E och Landshövdingegatan 32 A-D och 34 A-B. Föreningen består av 46 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Mölndal. Föreningen har en god ekonomi och inga lån.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som uppdaterades 2010.

Gjorda renoveringar:
2007 rensades och filmades avloppsnät och vattenlås byttes ut efter behov. Samma år byttes fläkt i torkrum.
2010 byggdes några lokaler om till lägenheter. I samband med detta utfördes viss dränering på gård. Samma år utfördes relining av avloppsstammar, kall- och varmvattenledningar byttes och nya porttelefoner installerades.
2013/2014 byttes samtliga fönster.
2015 OVK.
2016 översyn av underhållsplanen.

Föreningen har tagit beslut om att tak byte kommer att göras och håller just nu på med upphandlingen av detta.

Krokslätt

Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. Det planeras många nya bostäder och området i stort kommer få ett enormt uppsving allt eftersom det utvecklas. I närområdet finns servicebutiker samt matställen och utmed Mölndalsvägen ligger flera stormarknader. För barnfamiljen finns ett bra utbud av skolor och för studenter ligger flera av universitetets institutioner på nära avstånd. I Krokslätt ligger Örgryte koloniträdgårdar som är en gömd lummig oas och på gångavstånd finns även Safjällets naturreservat som är ett fint naturområde med promenadstigar och upplysta motionsslingor. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Mölndals centrum eller Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnaderna är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Planritning

Counter