Såld

Stilren citypärla med fransk balkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Engelbrektsgatan 61

1,5:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 904 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 37,5 kvm
Våning:
3/7, hiss
Byggår:
1983
Adress:
Engelbrektsgatan 61,
412 52 Göteborg

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till populära Engelbrektsgatan och denna optimalt planerade studioetta med härlig fransk balkong mot innergården. Bostaden erbjuder genomgående fina ytskikt med enhetligt golv vilket ger en naturlig bas att inreda till. Allrummet ger plats för soffa och har en avskild alkov som är perfekt för en mindre dubbelsäng. Köksdelen går i vitt med släta köksluckor och intill fönsterpartiet finner ni plats för ett matbord för 2-4 gäster. Ett helkaklat badrum i mörkt kakel som ger en exklusiv känsla och bra med förvaringsmöjligheter i hallen via en skjutdörrsgarderob. En perfekt första bostad, övernattningslägenhet eller för studenten!

I Lorensberg bor man mitt i storstadspulsen med allt man kan önska alldeles runt hörnet. Här har ni nära till Avenyn med sitt stora utbud av affärer, restauranger och uteställen. Runt hörnet ligger även kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen samt evenemangsstråket med Bergakungen, Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg, Ullevi, Valhallabadet med friskvårdsanläggning, Heden och mycket, mycket mer. Här kan ni strosa omkring i mysiga kvarter med vacker arkitektur.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning: Bostadens 37,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välj mellan hiss eller trapporna upp till våning 3 och ta klivet in i denna yteffketiva bostad med härlig karaktär. Inne i hallen möts ni av goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor via platsbyggda skjutdörrsgarderober i spegel. Samtliga väggar i bostaden är målade i vitt och på golvet ligger ett enhetligt klickgolv i mörkt trä.

Vidare in i bostaden möts ni av en öppen planlösning i allrummet med fönster samt en franskbalkong som bjuder in dagsljuset att flöda fritt. I allrummet kan ni möblera med en soffa, bord och tv-möbel om så önskas. Köksdelen har inredning som går i vitt med släta köksluckor tillsammans med vitt kakel på vägg och en bänkskiva i trä. Vitvarorna består av Spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och en kombinerad kyl med frys. Intill fönsterpartiet har ett mindre matbord för 2-4 gäster en given plats.

I allrummet finns det även en alkov som är perfekt plats för att placera en mindre dubbelsäng.

Ett renoverat badrum, kaklat i mörk ton ger en exklusiv känsla. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegel och en duschhörna med vikbara väggar i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 904 kr/mån. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 225 kr/mån som avser bränsle.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,6252%. Andel av årsavgift är 0,62521%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Heden 26:19.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 14.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 7, hiss finns.

Byggår: 1983.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 37,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Bredbandsbolaget och Comhem.
Internet: Bredbandsanslutning via Bredbandsbolaget och Comhem.

Energideklaration: Energiprestanda 113 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-02-16. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 51. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

I föreningen finns 93 st lägenheter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Heden 26:19 med adress Engelbrektsgatan 57-61. 1983 uppfördes bostadshuset bestående av 93 lägenheter, 4 lokaler samt 22 garageplatser. Riksbyggen förvaltar huset enligt avtal. Byggnaden är i ett mycket gott skick.

Byggnadens totalyta är 7.589kvm varav 7.000kvm utgör lägenhetsyta och 589 kvm utgör lokalhyra.

Tvättstugan renoverades 2000 och fick då helt nya maskiner. Den ligger i markplan in mot gården.

För mera information se föreningens hemsida:
www.engelbrektsgatan57-61.se.

Gemensamma utrymmen: Alla lägenheter har ett avdelat källarförråd. Hissen går ända ner. Dörrarna in till källaren är i stål och kraftigt förstärkta. Sedan detta gjordes har inga inbrott förekommit.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningen förändrade årsavgifterna senast den 1 juli 2007 då avgifterna sänktes med 3 %. Efter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåret har styrelsen beslutat om oförändrade årsavgifter.

Kommande/gjorda renoveringar: Utförda renoveringar:
2000: Tvättstuga renoverades
2002: Renoverades hissarna
2004: Sattes nya säkerhetsdörrar in
2005: Ny sopsugsanläggning, sopnedkast finns på alla våningsplan.
2006: Installerades bredband genom ett fiberoptiskt nät.
2009: Målades golven i källaren om.
2009: Viss omdränering på gården genomfördes.
2010: Målades delar av trapphusen och ommålning av garaget samt fick helt ny energibesparande belysning installerad.
2012-2013: Renoveringar av gården där det blev nytt staket, ny belysning, nya planteringar och ett altandäck med sittgrupp. Föreningens elförbrukning minskade därefter med ca 27 %.
2015: Byttes två fläktaggregat till butikerna ut och därmed är samtliga aggregat utbytta.
2016: Nya maskiner i tvättstugan med digitalt bokningssystem installerades.
2018: Byggdes ett övernattningsrum för gäster som medlemmar kan hyra.

Planerade renoveringar:
2019: Hissbyte.

Parkering: Under huset finns 22 garageplatser. Dessa följer inte med lägenheterna, utan fördelas efter en kölista allt eftersom de blir lediga.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter