Såld

Charmig tvåa med välbevarade detaljer från nyklassicismen

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gibraltargatan 8

2:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 872 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 52 kvm
Våning:
6/6, hiss
Byggår:
1927
Adress:
Gibraltargatan 8,
411 32 Göteborg

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till Gibraltargatan 8 – en riktig paradgata i omtyckta Nedre Johanneberg som kännetecknas av sobra fastigheter. Här kombineras 1920-talets klassicism och 1930-talets funktionalism med unika hus för sin tid och gatan är en stolthet i Göteborg. Nu har ni chansen att förvärva en mycket charmig tvårummare högst upp i huset, fylld med välbevarade detaljer så som fiskbensparkett, höga listverk, takrosetter och djupa fönsternischer. Ett stilrent renoverat kök där ytan effektiviserats tillsammans med vardagsrumsdel som går i en öppen härlig planlösning och en gemensam balkong med närmaste granne. Rofyllt sovrum med goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober och ett helkaklat badrum med egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. En riktigt fin pärla där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Läget är mycket attraktivt och passar den som uppskattar lugnet där hemma men som ändå vill nå stadskärnan och dess fördelar på ett par minuter. I närområdet finns allt man kan önska i form av affärer, bussar, restauranger och trevliga promenadstråk. Direkt närhet till både Handels och Chalmers. Avenyn, vackra Näckrosdammen och Johannebergsparken ligger endast ett stenkast från lägenheten.

Rumsbeskrivning: Bostadens 52 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Välkomna in i ett välbevarat trapphus med charm från förr. Låt trappstegen alternativt hissen ta er upp till våning 6 innan ni kliver in i bostaden. Ni möts av en rymlig hall med god förvaringsmöjlighet via klassisk avhängning och en inbyggd garderob. Den inre hallen är möblerbar med olika alternativ för extra förvaring för den som önskar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger enstavig ekparkett.

Allrummet är en härlig kombination av kök och vardagsrum i ett där det tagits vara på varje hörn för att maximera ytan. Ett stort fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Köksdelen är välplanerad med goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både över- och underskåp. Platsbyggd känsla där inredningen går i vitt med släta köksluckor och silverbeslag. Vitt kakel på vägg till den mörka bänkskivan i sten med infälld diskho. Vitvarorna består av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin, integrerad kyl och en integrerad frys separat.

Ett matsalsbord för minst 6 sittande gäster har en given plats intill. Vardagsrumsdelen erbjuder olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffa, bord och tv-bänk för den som önskar. Från denna del av bostaden når ni även ut till köksingången och den gemensamma balkongen i högt fritt läge med utsikt över omgivningen. I allrummet är väggarna målade i vitt och på golvet finner ni fin ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

Vackra spegeldörrar skiljer allrummet från det rofyllda sovrummet. Ni erbjuds plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel och god förvaring via garderober längst ena väggen. Ett större fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade väggarna och på golvet ligger även här klassisk ekparkett i fiskbensmönster.

Ett helkaklat badrum finner ni i den inre hallen. Väggarna är kaklade i vitt med en mörkblå bård och på golvet ligger blått klinker. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegel, duschhörna med vikbara väggar i glas och en egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 872 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 000 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,89%. Andel av årsavgift är 1,89%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 5:7.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1603.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6, hiss finns. Hissen går hela vägen ned till tvättstugan i källaren.

Byggår: 1927.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 52 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Servicearbete kring alla element och byte av termostater pågår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Leverantör ComHem, ingår i avgiften.
Internet: Bredband via ComHem, ingår i avgiften.

Uteplats: Gemensam balkong som nås via köksingången.

Bilplats: Boendeparkering på gatan samt på de närliggande gatorna i området. För mer information ang boendekort gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se eller ring 031-613700.

Energideklaration: Energiprestanda 135 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2008-10-30. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns vindsförråd.
Gemensam tvättstuga belägen i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Hissen går hela vägen ned till tvättstugan!
Cykelförråd.

Information Förening

Förening: Tofsmesen Nr 6. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 24 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Byggnaden uppfördes år 1931 efter ritningar av arkitekten Carl Hjalmar Zetterström. Fastigheten Johanneberg 5:7 är friköpt. Brf Tofsmesen Nr 6 förvärvade fastigheten 1999-06-02.
Byggnaden inrymmer 24 lägenheter om 2854 kvm upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler om 240 kvm upplåtna med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköt av föreningen. Teknisk förvaltning sköts via Nordic Life AB. Föreningens avgiftsnivå och skuldsättning är väsentligt lägre än hos jämförbara föreningar i centrala Göteborg. År 2017 var ett bra år för föreningen och man beslöt att sänka avgifterna med 10 % från 1/1 2018. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat med föreningen 20181203.

Försäkring: Fastigheten är fullförsäkrad via Trygg Hansa.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga större byggprojekt är planerade de närmaste åren. I samband med bildandet av föreningen år 2000 gjordes en totalrenovering.

Gjorda renoveringar.
2000: Tak, hiss, fasad och rör samt elstammar.
2010: Renovering fönster.
2012: Relining.

TV och bredband: Tv/ bredband via ComHem, ingår i avgiften.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter