Toppskick med balkong i sydväst

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Raketgatan 2C

2:a Norra Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
2 695 000 kr
Avgift:
3 967 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1945-47
Adress:
Raketgatan 2C,
413 20 Göteborg
Varmt välkommen att kontakta Nicklas Arnesson för mer information & visning!
Varmt välkommen att kontakta Nicklas Arnesson för mer information & visning!

Beskrivning

Välplanerad, smakfullt renoverad och trivsam. Så kan man beskriva denna genomgångstvåa. En våning upp i huset, helt utan insyn, finner vi en ljus och luftig lägenhet med renoverat kök, genomgående fräscha ytskikt och en takhöjd på 2,70 - färdig att flytta in i! Här i Norra Guldheden ligger bostaden fullkomligt omgiven av den grönskande och idylliska naturen i området. Bra kommunikationer med spårvagn från Wavrinskys plats samt gång- och cykelavstånd till det mesta. Nära till Chalmers, Sahlgrenska, Linnéstaden, Avenyn samt Korsvägen. Ett perfekt boende för den som uppskattar lugnet där hemma men med omedelbar närhet till vad Göteborg har att bjuda på.

Rumsbeskrivning: Inbjudande hall som utgör kärnan av denna tvårumslägenhet i absolut toppskick. Redan här slås man av hur ljus och luftig bostaden är. Öppen avhängning till höger samt tre platsbyggda garderober med vardera överskåp. Vacker originalparkett i ek som från hallen löper tröskellöst in i vardagsrum samt tapet i en ljus nyans.

Lättmöblerat vardagsrum, vars breda fönsterparti direkt följs av glasförsedd balkongdörr. Liksom i de andra rummen finner man här fönsterbräda i kalksten i sann 40-talsanda. Den insänkta balkongen i sydväst bjuder på en behaglig kvällssol. Vardagsrummet är målat i vitt.

Väl tilltaget kök, renoverat 2010 i ett tidlöst utförande. Vita, högblanka luckor och svart kakel med vita fogar ovan bänkskiva i ek. Köket är fullt utrustat med kolfilterfläkt, nedsänkt keramikhäll, inbyggd ugn i ergonomisk höjd, kombinerad kyl/frys - allt detta i ett rostfritt utförande. Gott om förvaring och avlastningsytor. Invid fönstret finns en väl tilltagen matplats för fyra middagsgäster. Vita väggar och ekmönstrat laminatgolv.

Rogivande sovrum med mymålade väggar i en vacker petroleumblå nyans. Ekparkett på golv. Rummet rymmer såväl fristående förvaring samt en rejäl dubbelsäng. Fem platsbyggda och mycket funktionella garderober pryder väggen mot köket. Fönstret i sovrummet vetter mot grönskan på husets lugna baksida.

Fräscht wc/duschrum med grön natursten på golv samt vitt, tidlöst kakel. Utrustat med wc-stol, handfat i kommod, vägghängt skåp, badrumsskåp med spegel, handdukstork samt duschhörna med skjutvägg i frostat glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 695 000 kr

Avgift: 3 967 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 448 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,16667%. Andel av årsavgift är 0,17542%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 250 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 50 kr och hushållsel 200 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 6624.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1945-47. Arkitekter: Gunnar Wejke & Kjell Ödeen.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 54 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Se utbud på www.comhem.se.
Internet: Bredband via Comhem . Se utbud på www.comhem.se
Fiberanslutning via Telia som erbjuder förmånligt bredband, TV och telefoni.

Uteplats: Härlig balkong i sydvästligt läge med fri vy över det grönskande området.

Bilplats: Boendeparkering på gatan samt på de närliggande gatorna. För mer information se www.goteborg.se och sök dig vidare på Resor och Trafik/Bil/Parkering vidare under Parkeringstillstånd går det att läsa mer om Boendeparkering.
Garageplats kan eventuellt hyras i området. Föreningen har ett antal garageplatser. I övrigt har Wallenstam ett garage på Ängemarken 4 samt Eklandia Fastighets AB i Guldhedsgaraget på Reutersgatan 2c.

Energideklaration: Energiprestanda 172 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Norra Guldheden nr 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
I föreningen finns 454 st lägenheter varav 25 st hyresrätter och 8 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Guldheden bildades 1999. Föreningen upplåter totalt 454 lägenheter varav 25 hyresrätter, och 8 lokaler med hyresrätt. Husen är i tre till sju våningar med adresser på Raketgatan, Daniel Petterssons Gata och Dalheimersgatan. De byggdes mellan 1945 och 1947 och föreningen förvärvade dem 2004. Juridiska personer beviljas ej medlemskap i föreningen om inte särskild grund föreligger. Husen omringas av grönområden med flera gräsytor och planteringar med växtlighet.

Gemensamma utrymmen: Gemensamhetslokal
Föreningen har en lokal som man kan ordna möten eller ha fest för upp till 30 personer. Matlagning är inte tillåten i lokalen, men däremot får gärna medhavd dryck och förtäring bjudas. Föreningsrelaterade möten, det vill säga sådana som främjar trivsel och gemenskap för oss som bor här, är gratis. Privata arrangemang kostar 400 kr per tillfälle.

Övernattningslägenhet
Gästlägenheten har plats för sex nattgäster och kan hyras i upp till sju dygn. Här finns tillgång till pentry och badrum med dusch. Hyra för gästlägenheten är vardagar 400,-/dygn och helger 500,-/dygn.

Hobbylokal
I hobbylokalen finns tillgång till bänk med skruvstäd, rinnande vatten och elkontakt. Vill man ha tillgång till lokalen skall man kontakta fastighetsskötare Lars Hilmersson, se kontaktuppgifter i er trappuppgång.

Gym
Medlemmar i föreningen har tagit initiativet att sätta upp och göra i ordning ett gym, i källaren på Daniel Petterssons gata 4B. Föreningen tillhandahåller viss enklare utrustning. Egen utrustning kan förvaras i intilliggande förråd, alternativt i gymlokalen. Det som förvaras i gymlokalen är fritt för samtliga medlemmar att använda.
För att få tillgång till gymmet ska man vara medlem i gymgruppen. Anmälan om medlemskap görs till Riksbyggen Lars.Hilmersson@riksbyggen.se . Vid ansökan ska kontaktuppgifter anges i form av namn, mailadress och lägenhetsnummer. Medlemskap är tillsvidare avgiftsfritt.

Tvättstugor
Tvättstugorna är styrd av en timer som gör att maskiner endast går att använda under utsatta tvättider. Det innebär att tvättmaskiner och torktumlare alltid stängs av 22:00.
Tidigaste tvättstart på lördagar och söndagar har senarelagts, till klockan 08:00 istället för 07:00. Detta av
hänsyn till boende i direkt anslutning till tvättstugorna.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska och tekniska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningens ekonomi är god och föreningens 25 hyreslägenheter utgör en så kallad dold tillgång och den dag hyreslägenheterna säljs tillfaller pengarna bostadsrättsföreningens kassa. Överlåtelseavgift betalas av köparen. I dagsläget finns det inga avgiftshöjningar inplanerade under 2019.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har sedan ombildningen 2004 gjort omfattande renoveringar på sina fastigheter och den tekniska statusen finns dokumenterad i den underhållsplan som upprättades 2009.

2005-2006 renoverades hissar och termostater installerades.
2005-2007 utfördes relining av rörstammarna i kök och badrum och elstammarna byttes ut till 3-fas. Under denna period renoverades även samtliga badrum och tvättstugor.
2007 installation av porttelefoner och postboxar.
2008 byggde föreningen nya sophanteringsstationer.
2009-2010 installation av fjärrvärmenät (Göteborgs Energi).
2010 installation av bredbandsuttag.
2011 Takbyte och fasadrenovering på Dalheimersgatan 2, 4 och 6.
2012-2013 upprustning och underhåll av föreningens förskolelokaler.
2014 renovering av skalskydd (tak, fönster och fasad) för Raketgatan 2, 9 och 10 samt
Daniel Pettersonsgata 1.
2015 Renovering av skalskydd (tak, fönster och fasad) för
Dalheimersgatan 1, 3 och 5 samt Raketgatan 15.
2016 utfördes renovering av skalskydd (tak, fönster och fasad) för Raketgatan 6, 8 och 12 samt renovering av fönster och balkonger Raketgatan 11 och 13.
2016 Dränerades fastigheten
2016 Installerades säkerhetsdörrar
2017 installerades ellysatorer på Daniel Petterssons gata 1 & 3 samt Raketgatan 6 för energibesparande och jämnare värme i husen. Under året har också fasadrenovering samt fönsterbyte utförts på Raketgatan 4, 11 samt kvarvarande delar av Raketgatan 8 och 13. Föreningen blev därmed klar med etapp 4 av tak- och fasadprojektet och alla skalskydd som varit i behov av renovering blev klara.
2017/2018 uppdaterades föreningens skyddsrum.
2018 genomfördes en inventering av de sju bostadshus som ännu inte skalskyddsrenoverats och trapphusrenovering genomfördes på Raketgatan 2, Dalheimersgatan 1 samt Daniel Petterssons gata 1. Pågående arbete med etapp 1 av el-renovering i källare, vind, garage och större lokaler, inklusive byte av armaturer. Under året utförs renoveringar på Daniel Petterssons gata 4 samt Raketgatan 1, 3, 5 och 7. Resterande hus renoveras löpande t.o.m. 2020. Föreningen har även påbörjat en trapphusrenovering under 2018, inklusive byte av källardörrar. Återstående trappor kommer renoveras inom de kommande 11 åren. Vidare planeras fortsatta skalskyddsrenoveringar, fönsterreparationer, installation av laddstolpar för elbilar samt förbättrade brandvägar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Mer detaljerad info om pågående renoveringar finner ni på www.brfnorraguldheden.se, samt föreningens årsredovisning.

Planritning

Counter