Såld

1920-tals pärla med vackra välbevarade detaljer

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Tegnérsgatan 9B

2:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 116 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 75 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1926
Adress:
Tegnérsgatan 9B,
412 52 Göteborg

Beskrivning

Mitt i den levande stadsdelen Lorensberg, bland välkända restauranger, mysiga kaféer, flertalet butiker med både kläder och inredning likväl som matbutiker har ni nu chansen att förvärva denna magiska tvåa med välbevarade detaljer från 20-talets klassicism. Hjärtligt välkomna till Tegnérsgatan 9B, beläget på en lugn enkelriktad gata. Belägen på innergården finner ni denna bostad som har alla tänkbara detaljer välbevarade, så som handblåsta originalfönster, spegeldörrar, höga listverk, takrosetter och massiva ekgolv i fiskbensmönster. Smakfullt kök med inredning från Noblessa, där köksluckorna är ommålningsbara för den som önskar ge köket lite färg. Generöst tilltaget vardagsrum med fantastiskt ljus från de handblåsta fönsterpartierna och ett rofyllt sovrum samt ett helkaklat badrum. Genomgående har bostaden goda förvaringsmöjligheter via platsbyggda garderober i sovrum, klädkammare och linneskåp i original intill hallen. Kliv in, upplev, njut och bli förälskad i denna underbara 20-tals pärla. En bostad där ni kan flytta in och njuta av tillvaron!

Tegnérsgatan är ett av innerstans mest centrala lägen med hela evenemangsstråket kring hörnet! Göteborgs paradstråk, Kungsportsavenyn samt vackra Näckrosparken finner du stenkast bort. Helt tyst och lugnt med en synnerligen trivsam och rogivande gårdsmiljö. En oas mitt i city med ett rikt restaurangutbud, evenemang och rekreation direkt utanför porten.

Bostaden är registrerad som 3 rok enligt lägenhetsförteckningen.

Bostadens 75 luftiga kvadratmeter disponeras enligt följande:

Redan inne i trapphuset får ni en känsla för den välbevarade 20-tals klassicismen, välj på alternativen att ta trapporna eller hissen upp 2,5 våning. Kliver ni in i bostaden möts ni av en härlig rymd med goda förvaringsmöjligheter via en klädkammare. Den inre delen av hallen är möblerbar för den som önskar mer förvaring och ett platsbyggt linneskåp. Ljusa och behagliga nyanser genomgående i bostaden tillsammans med välbevarad ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

Till vänster från hallen finner ni bostadens kök som renoverades och gick igenom en total förändring mellan år 2012-2013. Inredningen kommer från Noblessa med vita köksluckor tillsammans med en svart granitbänkskiva och kakel på vägg. För den som önskar en annan färg i köket går det enkelt att uppgradera köksluckorna med ny färg, de är ommålningsbara. Bra med förvaring för köksredskapen i över – och underskåp samt ett skafferi med fin spegeldörr i original. Vitvarorna består av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggd ugn, diskmaskin (Whirlpool 2016) och en kombinerad kyl med frys. Samtliga vitvaror förutom diskmaskinen kommer från det exklusiva märket Siemens och sattes in i samband med renoveringen. Två stora handblåsta fönster i original med spröjs och överljus låter solens strålar flöda fritt. Intill fönsterpartiet har ett matbord en given plats.

Vardagsrummet, med öppenhet mot köket ger rummet en känsla av genomgång och öppen planlösning. Stort rum som bjuder in till olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-bänk. Ett större matsalsbord finns det också plats för, perfekt vid större middagsbjudningar. Ett stort och fint fönsterparti, handblåst med spröjs låter ljuset flöda fritt. Golvet pryds av massiv ekparkett i klassiskt fiskbensmönster och väggarna i behaglig färgsättning.

Innanför vardagsrummet finner ni det rofyllda sovrummet. Generöst tilltaget med utmärkt plats för en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. God förvaring för kläder och skor via två platsbyggda garderober. Här finner ni också ett fint spröjsat fönster där ljuset reflekteras fint i den behagliga kulören på vägg. På golvet ligger ekparkett.

Ett helkaklat badrum med ny inredning från 2015. Inredningen uppdaterades med dusch i stället för badkar, nytt tvättställ med kommod från Dansai och en ny toalettstol. För den som önskar sätta in tvättmaskin så är det redan förberett och ett högskåp för extra förvaring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 116 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,33%. Andel av årsavgift är 2,43684%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Heden 30:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 9214/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 1926.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 75 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Övrigt byggnad: Till lägenheten hör ett förråd. Den finns även gemensam tvättstuga för medlemmar att tillgå.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via ComHem. Internet: Bredband via ComHem.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65 alt. www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 142 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-03-01.

Information Förening

Förening: Brf Kompassrosen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 45 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Kompassrosen förvärvade fastigheterna Heden 30:2 och 30:3 år 2001 med adress Tegnersgatan 9A-B och Tegnersgatan 11A-B. Fastigheterna bebyggdes 1926 och omfattar 44 lägenheter och 3 lokaler med bostadsrätt samt en lägenhet med hyresrätt.Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Granaten. Föreningens andel är 38,05 %. Samfälligheten förvaltar gemensam tvättstuga, soprum och återvinningsrum.

Gemensamma utrymmen: Cykelförråd finns på gården vid Tegnérsgatan 9. Någon gång per år rensar föreningen bort cyklar som ej används. Särskild info kommer alltid kring detta i god tid före åtgärd.
Observera att det är inte är tillåtet att ställa cyklar eller barnvagnar i trapphuset!

Föreningens soprum ligger på gården på Burgårdsgatan 10 i anslutning till gården på Tegnérsgatan 9. Det finns ett soprum för hushållssopor och ett soprum för papp, glas, glödlampor och kompost. Var noga med att sortera rätt då vi betalar per kilo för soporna.
Det finns tyvärr ingen möjlighet för våra medlemmar att slänga sina grovsopor utan vi hänvisar då till de fem återvinningsstationer som finns runtom i Göteborg; Alelyckan, Bulycke, Högsbo, Sävenäs och Tagene.

Tvättstugan ligger mot gården i fastigheten Burgåsgatan 10. Det är en separat kod till tvättstugan som kan fås av styrelsen.
Vår tvättstuga har tre tvättstationer där varje station har två tvättmaskiner vardera. För mer information vänligen se informationstavlan i tvättstugan.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Avgiften sänktes med fem procent 1/1-17, sedan dess har föreningens avgifter varit oförändrade. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar planerade framöver, kontrollerat med föreningen 20181203. Då föreningen i dagsläget har lite högre lån/kvadrat (ca 9 000 kr lån/ kvm) har det valts att prioritera amortering i stället för kommande avgiftssänkningar. Ambitionen är att lån per kvadrat skall vara nere på 6 000 kr lån/kvadrat inom 5 år.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen är mitt uppe i diskussion om balkongbygge och beslut kring detta kommer tas under året.

Utförda renoveringar:
2017: Genomgång av hissdörrar, omhängning med nya brickor, ompackning olja, hissmaskineri 9B, snickerireparationer, OVK uppföljning, underhåll av balkongräcken TG 11B, bättringsmålning, portar och trapphus samt genomgång av värmesystem.
2016:Renovering av taken, inklusive ny taksäkerhet, Byte av ett par takfläktar, Ommålning av taken med Noxyde, reparation av skadade delar, Nya stuprör, Ny bröstning, fasad mot Tegnérsgatan, Ny markbeläggning under cykelskjul, Ytbehandling av cykelskjul, Obligatorisk Ventilations Kontroll, Målning, reparationer av snickeridetaljer och Samfällighetsgemensam tvättstuga renoveras med nya maskiner.
2015: Sprickreparationer fasader, Nya skyltar p-platser, Uppdatering av underhållsplan; genomgång av befintligt material, på-plats-inspektion, förslag till åtgärder och uppdatering av underhållsplan av extern part. Reparation av tröskel, översta trapphusbalkong 9b.
2014: Grundförstärkning av hela fastigheterna Tegnérsgatan 9 och 11 (dvs allt utöver den sektion som förstärktes 2002. ) Nya stålpålar slås till berg. Lerdjupet visar sig i snitt närmare ca 30 m istället för det man tidigare (även GBG stad) antagit ca 22 m. Gårdar, källarlokaler och källarförråd återställs. Bl a målas källare, el och belysning ses över, golv repareras mm. Avlopp spolas och filmas, ett par skador hittas och lagas (sättning mot Tegnérsgatan bl a). Rostiga stuprör byts, mm. Markbeläggning ses över, nedsjunken mark lagas. Plantering återställs, nyplantering av blommor och gräs. Entréport och källarport 9A och B tillerkas och byts. Bättringsmålning: entréer, portar och trapphus.
2013: Förhandlingar via ombud med tidigare konsult. Förlikning med tidigare konsult (WSP). BRF erhåller ersättning. Grundförstärkningar påbörjas (projektering, upphandling).
2012: Löpande underhåll. Sparsamhet. Provgropar och andra grundundersökningar.
2011: Bättringsmålning, trapphus. Målning av lokal 11A, Reparation av fönster. Byte av lås till tvättstugan. Reparation av hissar. Rivning av soprum/förråd (samfälligheten).
2010: Reparationer av portar och portgenomgångar. Målning av portar och portgenomgångar i samma stil som trapphusen. Byte av några dåliga fönster i vindsvåningar. Stor undersökning av grund- läggning med provgropar och precisionsavvägning.
2009: Slipning av trapphusen, bättringsmålning. Grannarna på TG13-15 börjar påla om vår gemensamma brandmur, vi fortsätter undersöka våra sättningar.
2008: Fasaden mot Tegnérsgatan muras om, ett omfattande arbete efter tidigare sättningar. Många tegelstenar byts då de ursprungliga varit av ojämn kvalitet. Balkonger mot gatan helrenoveras. Trapphus återställs i närmare ursprungligt skick. Program för renovering av fönster påbörjas.
2007: Trapphusbalkonger rivna ca 1984 återställs. Gårdsbalkonger TG 9B helrenoveras. Nytt litet plåt-tak på gården TG9B.
2006: Ombyggnad och justering av värmesystem. Sanering av asbest runt rör i källaren.
2005: Nytt portlåssystem. Reparation av tak, snöskydd monteras.
2004: Reparation av dagvatten - ledningar, Tegnérsgatan 11.
2003: Upprustning av lokal i källarplan 9B.
2002: Grundförstärkningar: Ompålning under delar av Tegnérsgatan 11A. Bor-injektion på resten av huset, byte av brustna avloppsrör, byte av stuprör.
1999: BRF Kompassrosen bildas. Teknisk besiktning genom SBC.

Parkering: Föreningen förfogar över nio parkeringar som ligger utmed gatan. Alla nio är idag upptagna men det finns en kölista för den som är intresserad av dessa parkeringar. Vid intresse för att bli uppsatt på denna kölista vänligen kontakta styrelsen.

I övrigt finns det boendeparkering utmed båda sidor av gatan där tillstånd löses genom Göteborgs stad. Ett tillstånd för boendeparkering ger möjlighet att parkera på gatumark inom det område där du bor. Tillståndet innebär inte platsgaranti. Även om du betalt boendeparkeringsavgift parkerar du i mån av ledig plats. Observera att på vissa sträckor på gatan gäller tillståndet endast för parkering nattetid.

Övrigt: Varje lägenhetsinnehavare förfogar även över ett källarförråd. Entrén till dessa förråd ligger på 9:ans respektive 11:ans gård.
Föreningen tillåter delat ägandeskap med fördelning 90/10.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning