Såld

Kvadratsmart tvåa med solig västerbalkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Östanvindsgatan 9A

2:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 033 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 42 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1944
Adress:
Östanvindsgatan 9A,
417 17 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till populära Östanvindsgatan, mitt i ett grönskande och expansivt område med närhet till centrum! Här finns en charmig pärla med en enhetlig färgsättning i vitt och ett underbart brädgolv som löper igenom hela hemmet. Lägenheten har en fin planlösning med ett välplanerat vardagsrum med västerbalkong, ett charmigt kök med plats för två och ett mysigt separat sovrum. Hallen bjuder på gott om klädförvaring i tre garderober, och du som värdesätter en smidig vardag kommer att uppskatta att badrummet är utrustat med tvättmaskin.

Endast ett par minuters gångväg från Wieselgrensplatsen med all dess service och goda kommunikationer in till centrala Göteborg. Ett stenkast från bostaden ligger lummiga Flunsåsparken där du kan njuta av härliga promenader samt uppträdanden under sommarhalvåret.

Rumsbeskrivning: Dess 42 kvm disponeras enligt följande:

I hallen möts du av en pigg och lättsam tapet i härliga färger, ett noggrant utvalt inslag i ett hem som annars domineras av vitt. Tre garderober direkt till höger tar hand om ytterkläderna.

I vardagsrummet är det det välbevarade brädgolvet som drar blicken till sig. Mot vita väggar kommer det till sin fulla rätt och sätter en varm karaktär på hemmet. Rummet är rymligt och lättmöblerat och inbjuder till ett flertal möbleringsalternativ med plats för soffa, TV-möbel och en skön fåtölj. Här finns utgången till balkongen, som med sitt läge mot väster bjuder på långa soliga eftermiddagar med en fin utsikt mot föreningens gröna innergård. På balkonggolvet ligger trätrall som känns varm och skön mot bara fötter. Här finns plats för möbler, växter och ett par nära vänner.

Det charmiga köket har gott om förvaring i överskåp byggda till tak. Luckor, kakel och väggar går i vitt och låter det vackra brädgolvet synas. Här finns plats för ett litet matbord för två. Vitvarorna består av golvspis med glaskeramikhäll, fläkt och kyl/frys.

Mysigt sovrum med plats för säng och skrivbord. Även här är väggarna vita och det vackra brädgolvet framtaget och välbevarat.

Badrummet går i en beige färgsättning med kaklade väggar och våtrumsmatta på golv. Förvaring finns i ett spegelskåp med belysning över handfatet. En tvättmaskin ger en enklare vardag och frigör tid till annat.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 033 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Månadsavgiften är 2 507 kr. Varje månad tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 526 kr. Summan blir därmed 3 033 kr/månad.
Inre reparationsfond är 2 909 kr. Andel i föreningen är 1,33266%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 200 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 50 kr och hushållsel 150 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1944.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 42 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV levereras via ComHem, basutbud ingår i avgiften.
Internet: Bredband levereras via ComHem, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas. Fiber från Bredbandsbolaget finns installerat i fastigheten men tjänsten får man köpa själv om man vill.

Energideklaration: Energiprestanda 184 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-06-23. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källar- samt ett vindsförråd. Det finns även cykelförråd, tvättstuga och hobbyrum i angränsande hus.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus 9.
I föreningen finns 66 st lägenheter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten Rambergsstaden 43:1 och består av 66 lgh. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
-36st 1rok
-12st 2rok
-18st 2rok + matrum
Utöver det finns 4 st lokaler. Totalytan uppgår till 3276 kvm varav 168 kvm utgör lokalyta. Föreningens adresser är Östanvindsgatan 9-13.
Fastigheten renoverades 1986 vilket bl.a. inkluderade tak- & stambyte.

Under 2012 dränerades husen och man har satt in inluftsventiler.
Under 2014 justerades fönster, termostater byttes och övriga energisparåtgärder skedde.
Under 2017-18 sker byte av fläktar.1985-1986 renoverades fastigheten; stammar, ventilation, fönster, fasad och tak.
Under 2012 dränerades husen och man har satt in tilluftsventiler.
Under 2014 justerades fönster, termostater byttes och övriga energisparåtgärder skedde.
Under 2017-18 sker byte av fläktar.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en mycket god ekonomi. Föreningen tar beslut om eventuella avgiftsförändringar vid budgetmötet som är i maj varje år.

Parkering: Föreningen har 40 avgiftsbelagda parkeringsplatser varav två är MC-platser.

Centrala Hisingen

bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter