Såld

Välplanerad trea med två badrum

Poya Sondosi
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Toleredsgatan 9D

3:a

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 870 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 67,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1951
Adress:
Toleredsgatan 9D,
417 27 Göteborg
Lägenheten badar i ljus tack vare det generösa fönsterpartiet
Lägenheten badar i ljus tack vare det generösa fönsterpartiet
En plats att samlas på
En plats att samlas på
Stort vardagsrum med plats för de större sällskapen
Stort vardagsrum med plats för de större sällskapen

Beskrivning

Välplanerad 3:a med två badrum belägen i pittoreska Slätta damm en kort promenad till mysiga Hisingsparken.
Lägenheten har genomgående stilrena färgval och generösa fönsterpartier som bidrar till en ljus och luftig känsla. Med två sovrum varav ett med eget badrum är denna en perfekt bostad för de flesta. Lägenheten ligger högst upp i huset, på tredje våningen, vilket gör att man får en fin vy över den mysiga innergården. Balkongen med eftermiddagssol, en given plats för de sena sommarkvällarna. Badrummet är helkaklat och går i ett stilrent utförande. Planlösningen är ytterst väldisponerad och varje kvadrat fyller verkligen sin funktion. Ett stenkast bort finns Wieselgrensplatsen med dess utbud av affärer och service.

Här bor ni i en stabil förening med god gemenskap. Föreningen erbjuder festlokal, övernattningslägenhet, hobbylokal samt bastu med relaxavdelning.

Rumsbeskrivning:
Hall: Ni välkomnas av en möblerbar hall med plats för avhängning. Laminatgolv samt vita väggar.

Badrum 1 :
Badrummet på entréplan når ni direkt från hallen. Badrummet är helkaklat i smakfulla färgval och håller en god standard. Badrummet är utrustat med spegelskåp, handfat, toalett samt badkar.

Kök: Rymligt Marbodalkök renoverat 2012 med goda förvaringsmöjligheter. Stort fönster som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Utrustat med Kyl/Frys samt spis i rostfritt stål samt integrerad diskmaskin från Bosch.

Vardagsrum: Vardagsrum med parkettgolv samt smakfullt tapetserade väggar. Rikligt med ljusinsläpp från stora fönster och balkongdörr i glas. Här finns plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt matgrupp.

Balkong: Möblerbar balkong med utsikt över grönska.

Sovrum 1: Gott om plats för dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Gott om förvaring i platsbyggd förvaring i form av platsbyggda skåp. Parkettgolv samt ljusa väggar.

Sovrum 2: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng eller enkelsäng och skrivbord. Till sovrummet hör en separat toalett. Rummet går att avskilja helt från resten av lägenheten och utgör sig perfekt för den som vill ha lite avskildhet i hemmet.

Badrum 2: Badrum kopplat till sovrum två. Utrustad med handfat, spegel samt toalett.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 870 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,38591%. Andel av årsavgift är 0,38591%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 250 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 30 kr och hushållsel 220 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG TOLERED 147:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 22-2037-1-312-3/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1951.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 67,5 m². Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem.
Internet: ComHem.

Uteplats: Möblerbar balkong med kvällssol

Uteplats med förmiddagssol fram till ca 15.00.

Bilplats: Föreningen har 282 parkeringsplatser för uthyrning, varav 59 stycken med uttag för motorvärmare. Det finns också ca 15 avgiftsbelagda besöksplatser. Samtliga parkeringsplatser ligger belägna längs med Björlandavägen.

Priserna är för närvarande 120 kr/månad för plats utan el, samt 200 kr/månad för plats med el.

Förutom bilplatserna har föreningen dessutom ca 15 MC-platser i garage.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 151 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är beställd
Datum: 2009-12-21. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: HSB Brf Tolered.
I föreningen finns 318 st lägenheter och 28 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar 318 lägenheter, 28 lokaler/förråd och 3 garage, samt förfogar över 282 parkeringsplatser. ROT-renovering ägde rum ca 1985. Energideklaration är utförd och ventilationskanalerna är rensade och injusterade.

Föreningen brukar varje år samordna en vårresa och en höstresa för sina medlemmar Resmålen varierar men kan vara t.ex. Köpenhamn och Ullared. Föreningen har fina gemensamhetsutrymmen såsom en samlingslokal som rymmer 30 personer, snickerilokal, pingisrum, solarium samt en rymlig bastu.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns även bastu, cykelförråd, fritidslokal och hobbyrum. Tvättstuga med torkrum hittar vi i samma fastighet som bostaden. Föreningen tillhandahåller från och med den 1 februari 2015 en fräsch övernattningslägenhet för uthyrning till medlemmarna i föreningen. Lägenheten ligger på källarplan mellan uppgång 19A och B på Arvid Lindmansgatan. Lägenheten har tre sovplatser, toalett och dusch, diskbänk med vattenkokare och porslin samt bord och stolar.

Föreningens ekonomi: Se Årsredovisningen.

Kommande/gjorda renoveringar: Underhållet av fastigheterna och gårdarna grundas på en 30-årig underhållsplan.
2018 Dränering och ombyggnad av entréer.
2015 Underhållsarbete målning av tak samt fönsterplåtar mm
2014 Nya tvättmaskiner.
2012 Kranarna i kök och badrum byttes ut.
2008 Energideklaration genomfördes.
2007 Genomfördes visst underhållsarbete av taken.
2006-2007 Trapphusen målades om.
2006 Torktumlare installerades i tvättstugorna.
1985 Samtliga V/A-stammar byttes i kök och badrum samt el-stigare. Under samma år renoverades även samtliga balkonger.

Parkering: Föreningen har 282 parkeringsplatser för uthyrning, varav 59 stycken med uttag för motorvärmare. Det finns också ca 15 avgiftsbelagda besöksplatser. Samtliga parkeringsplatser ligger belägna längs med Björlandavägen.

Priserna är för närvarande 120 kr/månad för plats utan el, samt 200 kr/månad för plats med el.

Förutom bilplatserna har föreningen dessutom ca 15 MC-platser i garage.

Kontakta expeditionen här för förfrågan om parkeringsplats.

TV och bredband: TV och Bredband via ComHem.

Gårdsplats: Gård med lekplats samt grillplats.

Hisingen Tolered

Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Vid Wieselgrensplatsen ligger Lundby sjukhus och ett köpcentrum med apotek. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är
det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och
restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter