Såld

Klassisk funkisvilla i gott skick belägen i ett mycket attraktivt och lugnt område

Såld

Skillnadsgatan 53

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
10 rum
Boarea:
ca 225 kvm
Biarea:
ca 90 kvm
Byggår:
1946
Tomtarea:
ca 491 kvm
Adress:
Skillnadsgatan 53,
412 73 Göteborg

Beskrivning

I hjärtat av Örgryte erbjuds nu denna magnifika funkisvilla med mycket generösa ytor och en prunkande och mysig trädgård. Många tidstypiska detaljer bevarade och återskapade.

Entrévåningen har rymliga och sociala ytor med bl.a. ett stort härligt kök med en separat matsal i direkt anslutning. Ett spaciöst vardagsrum med både öppen spis och utgång till trivsamma trädgården. I den stora entréhallen finner vi ett kombinerat duschrum/toalett.
Övervåningen är flexibel och erbjuder många alternativa planlösningar. Här finns tre rejäla sovrum, två badrum (varav det ena är nyrenoverat 2016) samt ett stort vardags-/TV-rum med öppen spis och utgång till balkong.
På vindsvåningen finner vi två bra sovrum mot gavlarna, ett stort allrum mellan sovrummen samt en toalett.
I källaren finner vi bl.a. tvättstuga, bastu med dusch, pannrum med verkstad, matkällare samt ett dubbelgarage som nås inifrån huset.

Här bor ni med ett underbart läge i natursköna Örgryte, vilket passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt boende med närhet till såväl innerstaden som grönområden. I närområdet finner ni lummiga omgivningar med en blandning av både villor och lägenheter. Det är även nära till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad m.m. Skatås erbjuder bl.a. motionsanläggning och elljusspår. På några minuters gångavstånd från bostaden ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzerior, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lika lätt med kollektivtrafik som bil.

Direkt innanför den vackra teakdörren med sitt runda fönster välkomnas vi av en rymlig hall med gott om plats för ytterkläder, skor o.d. Väggarna är vitmålade och golvet pryds av ett lika snyggt som praktiskt klinkergolv i en mörkgrå nyans med skön golvvärme. Här finns även en fräsch toalett med duschhörna, med både klinker och kakel i en ljus nyans. Här finner vi en vackert rundad trappa som leder upp till övervåningen, även trappan ner till källaren finner vi i hallen.
Rakt fram från hallen nås det härliga och ljusa köket med både förvaring och arbetsytor i överflöd. Den rejäla köksön med fyra sittplatser utgör en central del av köket. Vita lådor och luckor, bänkskivor och sidostycken av oljad ek, samtliga vitvaror i rostfritt som väl matchar diskbänken, väggarna kaklade med mosaik i en ljus nyans. Samma mörkgrå klinker som i hallen även här med golvvärme.
I direkt anslutning till köket ligger den rymliga matsalen med plats för stort matbord samt diverse övrigt möblemang. Vitmålade väggar och golvlister samt parkettgolv av oljad ek.
Intill matsalen hittar vi ett rum lämpligt som gästrum, kontor e.d. Även här parkett och lister av oljad ek med vitmålade väggar.
På andra sidan köket ligger det väl tilltagna vardagsrummet med en vacker och fungerande öppen spis i originalutförande som naturlig blickpunkt. Härifrån kommer man också ut till den lummigt gröna trädgården via terrassen. Det stora burspråksfönstret placerat på gaveln skänker extra karaktär både in- och utvändigt. Golvet består av en fiskbensmönstrad ekparkett, även den i originalutförande och vitmålade väggar.

Ovanför den rundade trappan väntar en övre hall, ifrån vilken man når vidare upp till vindsvåningen.
I den inre hallen finns ett par inbyggda garderober/skåp för diverse förvaring.
Master bedroom, ljust och härligt med sina två stora fönster, rymmer både dubbelsäng och en stor fåtölj. Här kan även kompletteras med ett par garderober eller en hel garderobsvägg om så önskas. För den som vill ta ut svängarna ordentligt så kan det intilliggande sovrummet nyttjas som walk in closet, här finns redan en rejäl skjutdörrsgarderob. I båda dessa sovrum är väggarna målade i en vit nyans. Båda rummen har även fina brädgolv och i master bedroom är detta målat ljusgrått.
I direkt anslutning till dessa två rum finns ett badrum med dusch (plats för badkar), wc och handfat. Kakel och klinker i ljusbeige ton.
Vägg i vägg med master bedroom finner vi ett nyrenoverat (2016) badrum med generöst utrymme, här ryms bl.a. separat duschhörna, wc, handfatskommod. Helkaklat med kakel och klinker i vitt utförande, golvvärme för extra komfort.
Ytterligare ett sovrum med plats för både en rejäl säng och ett skrivbord, fiskbensmönstrad ekparkett och vita väggar.
Ett mycket rymligt all-/TV-rum med plats för t.ex. soffgrupp, TV-möbel, bokhylla m.m. Här finner vi samma fina attribut som i entrévåningen med öppen spis och burspråksfönster. Utgång till balkong i soligt söderläge. Väggarna målade i en ljus nyans som väl matchar den fiskbensmönstrade ekparketten.

Hela vindsvåningen renoverades 2005 med genomgående vitlaserade plankgolv, vitmålade väggar och innertakspanel. Två bra sovrum ut mot gavlarna med plats för både säng och skrivbord.
Ett stort allrum i utrymmet mellan sovrummen med plats för soffa, fåtöljer, TV m.m. Ett härligt ljusinsläpp från takfönstren som vetter åt norr resp. söder. Goda möjligheter till förvaring i de rymliga stickvindarna.
En toalett utrustad med wc och handfat. En blå klinkermosaik på golvet och vita väggar, delvis kaklat med mosaik. Här finns utrymme i anslutning till toaletten för att expandera med en dusch e.d. i framtiden för den som önskar.

I källaren, som nås både ifrån entréhallen samt utifrån via en väderskyddad källarentré intill dubbelgaraget.
En tvättstuga med en tvättpelare, en vask och en arbetsbänk. Grått kakel och vitputsade väggar.
Relaxavdelning med bastu och en separat duschhörna, helkaklat med vit klinkermosaik och vitt kakel med en blå dekorbård.
I pannrummet finns förutom FV-aggregatet även plats för en verkstad och diverse förvaring. Betonggolvet är målat i en grå nyans och väggarna vitputsade.
Dubbelgaraget som har två separata portar av vacker teak nås även inifrån källaren.
Dessutom finns på detta plan ett par matkällare, redskapsförråd samt ett soputrymme.
Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 6 657 000 kr varav byggnadsvärde 2 853 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 49 095 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 25 500 kr/år, försäkring 8 945 kr/år, renhållning 3 800 kr/år, sotning 150 kr/år, och hushållsel 10 700 kr/år.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Stadsplan (1945-02-21) Tomtindelning (1937-11-25).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 92:3.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 plan med källare och inredd vind.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1946.

Storlek: Boarea ca 225 m², biarea ca 90 m². Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. 10 rum, varav 6-7 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Grund: Källare . Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: 2-glasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation:

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme.

Tomt: Tomtarea 491 m².

Övrigt: Den angivna arean är ej uppmätt utan bedömd. Den taxerade arean är 170+75 kvm.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning