Såld

Gaveltrea med magiskt ljus och balkong i högt fritt läge

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Pontus Wiknersgatan 9

3: Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 269 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 75 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1938
Adress:
Pontus Wiknersgatan 9,
412 57 Göteborg

Beskrivning

I ett välbevarat funkishus i populära Nedre Johanneberg har ni nu chansen att förvärva en underbar gaveltrea som erbjuder balkong i högt, fritt läge med vidsträckt utsikt och soltimmar från morgon till kväll. Hjärtligt välkomna till Pontus Wiknersgatan 9! Bostaden har de vackraste av originalarkitekturens detaljer väl omhändertagna, så som ekparkett i klassiskt fiskbensmönster, två uppsättningar glasade pardörrar och fina fönsternischer i kalksten. Genomgående ljusa och trevliga ytskikt tillsammans med stora fönster som bjuder på ett härligt ljusflöde gör att bostaden är väldigt inbjudande. Socialt vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag, två mycket bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter och ett val tilltaget kök där originalplanlösningen optimerats tillsammans med en äldre jungfrukammare för att utnyttja ytan. Köksinredningen kommer från märket JKE Design och ett matbord har en given plats intill fönsterpartierna. Sist men inte minst finner ni ett helkaklat badrum i sober färgsättning med egen tvättmaskin. En bostad att förälska sig i!

Läget är mycket attraktivt och passar den som uppskattar lugnet där hemma men som ändå vill nå stadskärnan och dess fördelar på ett par minuter. I närområdet finns allt man kan önska i form av affärer, bussar, restauranger och trevliga promenadstråk. Direkt närhet till både Handels och Chalmers. Avenyn, vackra Näckrosdammen och Johannebergsparken ligger endast ett stenkast från lägenheten.

Rumsbeskrivning: Bostadens 75 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta klivet in i detta välbevarade funkishus och välj mellan hissen eller trapporna upp till våning 4. Ni möts av en ljus rymlig och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder via en klassisk hatthylla till vänster. Ytterligare förvaring finner ni via två inbyggda, djupa och tak-höga garderober. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger klassisk ekparkett i original.

Vardagsrummet har ett fantastiskt ljusinsläpp från de generösa fönsterpartiet som klär från vägg till vägg som speglar sig fint i de ljusa väggarna. Kikar ni ut genom fönstret har ni en fin utsikt över grannbebyggelsen i Nedre Johanneberg. I vardagsrummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord, tv-möbel och för den som önskar finns det även gott om utrymme för ett lite större matbord när vänner och familj är över på middag eller kalas. På golvet ligger ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

Vardagsrummet har två par vackra välbevarade pardörrar i glas som skiljer rummen åt. Genom det ena paret finner ni ett av bostadens två sovrum. Möjlighet att möblera med en dubbelsäng tillsammans med förvaringsmöbel. Rummet ligger i en härlig gavel med två fönster som låter ljuset flöda fritt och reflektera fint i den behagliga färgsättningen på vägg. Från denna de av bostaden finner ni även balkongen i högt fritt med utsikt över den vackra bebyggelsen i området och hela vägen bort till Örgryte med soligt läge från morgon till kväll.

Bostadens andra sovrum ger också plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Goda förvaringsmöjligheter via en inbyggd skjutdörrsgarderob. Färgsättningen på vägg är i en dov ton av blått och även här återfinns ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

Det härliga köket skiljer sig från den ursprungliga planlösningen där en jungfrukammare har blivit sammanslagen för att utnyttja ytan på bästa sätt. En smart och unik köksplanering ger plats för en halvö med extra förvaring och arbetsyta. Köksinredningen kommer från JKE Design och går liksom bänkarna och kaklet i vitt med inslag av ek. Vitvarorna består av induktionshäll med ovansittande kolfilterfläkt i rostfritt utförande, integrerad diskmaskin, varmluftugn och mikro placerade i bekväm arbetshöjd och slutligen integrerad fullstor kyl och frys. Intill kökets två stora fönster har ett matbord för minst fyra gäster en given plats. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger här ekparkett.

Det helkaklade badrummet har en diskret färgsättning i form av vitt kakel på vägg och grå mosaik på golv. En vacker ekbänkskiva med infällt poslinshandfat ger en bra arbetsyta över tvättmaskinen och en varm känsla till rummet. Vikbar duschvägg i glas och handdukstork.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 269 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,44%. Andel av årsavgift är 4,28868%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 6:3.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 19/1404.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns.

Byggår: 1938.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 75 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem.
Internet: Bredband.

Energideklaration: Energiprestanda 166 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2008-11-24. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd. Det finns även gemensam tvättstuga, torkrum, cykelförråd och en härlig takterrass att tillgå.

Information Förening

Förening: Brf Blåmesen 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 25 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Fastigheten bebyggdes 1937-1938 och består av ett flerbostadshus. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Här bor ni i en stabil och välskött förening med god ekonomi och låg belåning. Avgiften har inte höjs på många år och det finns inte heller i dag beslut om några avgiftsförändringar.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 2019-01-08.

Försäkring: Fastigheten är fullförsäkrad via Länsförsäkringar där ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2027.

Utförda arbeten:

2005: Stambyte
2006: Hissrenovering
2008: Översyn av ventiler
2008-2011: Samtliga originalfönster totalt renoverade
2014: Mindre underhållsarbeten har gjorts och trädgårdsarbete med kompletterande plantering har skett. 3 lägenheter har bytt ägare under år 2014, varav den ena har totalrenoverats. I samband med renoveringen tog styrelsen beslutet att inte tillåta flytt av köket för att den ursprungliga funkislayouten skall behållas i huset och rördragning, värme, akustik och ventilation inte skall påverkas. En av tvättmaskinerna i tvättstugan har bytts ut. Underhåll av fönster, löpande underhåll varje år.
2015: I samband med renovering av trapphuset har även säkerhetsdörrar beslutats att sättas in till lägenheterna. Tanken är att försöka behålla funkiskaraktären både i färgsättning och materialval.
2016 Målning källare
2016 Besiktning/renovering balkonger
2016: Säkerhetsdörrar sätts in.
2016: Översyn rördragning i källaren 2016
2017: omputsning norr/öster fasader, åtgärda inspektionsskador och översyn rördragning källare.
2018: Hissbyte, åtgärd vindsfönster väster, underhåll av fönster och ventilationsinspektion, omputsning av fasad.

Planerat Underhåll:
2020: Balkongmålning golv/räcke.

Parkering: Föreningen har två garageplatser med separat kö.

TV och bredband: Leverantör ComHem.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter