Såld

Välplanerad fyra med inglasad balkong i söderläge

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kapplandsgatan 2

4:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 612 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 87 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1961
Adress:
Kapplandsgatan 2,
414 78 Göteborg

Beskrivning

Ta er upp till våning ett och ni välkomnas in i en ordentlig hall med gott om förvaringsmöjligheter. Hallen är centrerad i lägenheten och knyter samman rummen. Knytpunkten tillsammans med det delvis integrerade genomgångsläget bjuder på en härlig känsla av rymd och ljus. Lägenheten erbjuder ett fräscht kök med gott om förvaringsmöjligheter, ett väl tilltaget vardagsrum med utgång till balkongen i söderläge, tre sovrum i varierande storlek, en walk-in-closet samt ett helkaklat badrum med tvättmöjligheter. En tidlöst renoverad lägenhet med sobra ytskikt som gör det enkelt att sätta sin egen prägel med möbler och textiler.

Välkomna på visning!

Täppan är en lugn och välskött bostadsrättsförening som ligger i Högsbo.
Föreningen ligger nära skolor, affärer, motionsanläggningar och inte minst Slottsskogen och Botaniska Trädgården. Föreningen består av 289 lägenheter som ligger i trevåningshus med trevliga innergårdar. Det tar ca 20 min med spårvagnen till Göteborgs centrum.

Rumsbeskrivning:
En trappa upp välkomnas ni in i en ordentlig hall med plats för ytterkläder och förvaring. Hallen är centrerad i lägenheten och knyter samman alla rummen. Knytpunkten tillsammans med det delvis integrerade genomgångsläget bjuder på en härlig känsla av rymd som är genomgående i hela bostaden. På golvet ligger ett fint ekgolv och väggarna är ljusa.

Väl tilltaget vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet som vetter åt söder. Här finns gott om plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel och en kontorshörna med två arbetsplatser. Ljusa väggar och en klassisk ekparkett i fiskbensmönster. Från vardagsrummet finner ni utgången till lägenhetens balkong i bästa söderläge. Gott om soltimmar får ni här och kan njuta från tidig förmiddag till sen kväll.

I anslutning till hallen finner vi master bedroom. Ett rogivande rum med ljusa väggar. Här har ni gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord utan att ta för mycket anspråk av ytan i rummet. Gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna utmed ena väggen.

Vi tar oss vidare in i köket med skåpsluckor och lådor i ljust trä, här har ni gott om förvaringsmöjligheter. Bänkskiva i ek och vitt kakel ovanför arbetsytorna ger ett snyggt avbrott mot det annars vita. Utrustningen består av ugn med spishäll, fläkt, kyl, frys, integrerad diskmaskin samt inbyggd mikro. Matplatsen har sin givna plats intill väggen och rymmer fyra sittplatser.

Bostadens andra sovrum rymmer plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt skrivbordshörna om så önskas. På golvet ligger ek parkett och väggarna är ljust blåa. Här finner ni dessutom en egen Walk-in-closet. Rummet går att använda som gästrum, barnrum alternativt kontor. Allt efter behov.

Det tredje sovrummet används i dagsläget som barnrum och har gott om plats för säng och skrivbord.

Helkaklat badrum som renoverades i samband med stambyte 2004. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, kombinerad/tvättmaskin/torktumlare samt en duschhörna med dragdörr.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 612 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 1 112 kr. Andel i föreningen är 0,43183%. Andel av årsavgift är 0,43183%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 650 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 250 kr och hushållsel 400 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 260/1101.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss. Våningsplan 1 av 3.

Byggår: 1961.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 87 m².

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Fast lina. Hastighet: 1 Gbit/s. Leverantör: Banhof.

Uteplats: Balkong, inglasad, läge söder.

Bilplats: Det finns ett större antal p-platser, 154 st med och 1 st utan elstolpe. Utöver detta hyr vi utav Skörden ett MC garage med totalt 5 st platser samt 25 p-platser utan elstolpe på deras p-däck. P-platserna på p-däcket är lite bredare (20cm extra) än våra egna platser.

Varmgarage: 600 kr/mån.
P-plats (elstolpe): 300 kr/mån
P-plats: 300 kr/mån
MC: 250 kr/mån
P-däcket skörden: 300 kr/mån
(Priser gäller fr.o.m. 2013-07-01)

Det finns en kö till P-platserna. Hur länge man får vänta beror helt på omsättningen av platser.

Föreningen har även gästparkeringsplatser.

Energideklaration: Energiprestanda 96 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: HSB Täppan.
I föreningen finns 288 st lägenheter och 12 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen: HSB Täppan, innefattar adresserna: Kapplandsgatan 2-82 och består av 289 st. lägenheter och 12 lokaler. 155 parkeringsplater och 17 garager. Lägenheterna i föreningen är uppdelade enligt nedan:
1 rok 26 st
2 rok 65 st
3 rok 159 st
4 rok 31 st
5 rok 8 st

Tomträtt.

Gemensamma utrymmen: Föreningen disponerar även över en bokningsbar bastu, övernattningslägenhet och en föreningslokal som rymmer större sällskap.
Föreningen har även en tvättstuga där man kan tid boka via en app i telefonen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen renoverar enligt underhållsplan.

2000-2004: I samband med stambyte fick alla lägenheter nya kaklade badrum med golvvärme. Elsystemen renoverades och morderniserades helt. Bredband installerades.

2005-2009: Bredbanden uppgraderades till Fiber. Fem lokaler omvandlades till lägenheter. Föreningen gjorde ombyggnad och förnyelse av s.k. Körgårdar. Ny bastu, övernattningslägenhet, nya källardörrar, nya soprumsdörrar, nya värmekulvertar, nya brandvarnare till medlemmarna installerades av föreningen. Tilläggsisolering av vindarna gjordes. Uppdatering och ombyggnad av innergårdarna och övriga grönytor. Tvättstugorna fick nya torktumlare och en brandsäker dörr till tvättstugorna samt till källarna.

2010-2011: Byte av ytterdörrar till marklägenheter. Ombyggnation av två lokaler till lägenheter. Ny expedition för fastighetsskötare och styrelse. Bytte av termostater. Gruppanslutning bredband. Nytt fläktsystem och nya fönster i föreningslokalen.

2012-2013: Nya tvättmaskiner samt komplettering med torktumlare för att få kompletta tvättgrupper. Asbestsanering och nytt golv i lokalen på K48. Byte av lekställning utanför föreningslokalen. Ny belysning parkering. Webb-bokning tvättstuga samt access till gästlägenhet och föreningslokal via medlemmars egna nyckelbrickor. Nya fönster bottenplan. Radonmätning och besiktning av taken utförde föreningen.

2013-2014: Nya lekakslådor samt gunga till lekplatserna. Byte av p-bolag.

2014-2015: Föreningens samtliga garageportar har målats om. Sopnedkasten har tagits ur bruk och ersatts med nya avfallskärl ute på gårdarna. Föreningen har utfört målning av de tidigare soprummen för att användas till cykelrum eller övrig förvaring. Byte av dilationsfogar. Ommålning av soprummen (K2-K56).

2015-2016: Ommålning av soprummen och cykelrum.

2017: Ommurning av tegel (översyn fogar och fönsterbalkar).

Gårdsplats: Trevliga innergårdar med två grillar samt bord och stolar för mysiga grillkvällar!

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter