Såld

Sekelskiftescharm med utsikt

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Plantagegatan 1

2,5:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 130 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 81 kvm
Våning:
2/5, ej hiss
Byggår:
1896
Adress:
Plantagegatan 1,
413 05 Göteborg

Beskrivning

Med ett fantastiskt läge på Linnégatan erbjuds nu denna bostad anno 1896 med tidstypiska stuckaturer, takrosetter, höga listverk och djupa stora fönsterpartier med rum fria från insyn. Två fina rum i fil samt ett söderläge som gör lägenheten ljus och trivsam. Högt i tak och en kreativ planlösning som ger ett extra rum i den väl tilltagna inre hallen. Stort modernt kök med matplats ut mot den lugna innergården. Det centrala läget mitt i Linné ger dig direkt närhet till allt som staden har att erbjuda. Varmt välkommen att upptäcka denna pärla!

Stig in i denna ljusa bostad som förenar äldre charm med modern bekvämlighet på ett utmärkt sätt!
Vi välkomnas i den mindre hallen där golvet är belagt med mörkt klinker i fin kontrast till de vita väggarna. Plats för avhängning vid dörren samt en stor inredd walk in closet som inrymmer det mesta i klädväg.

Från hallen har man direkt närhet till köket som avdelas genom en högre köksbänk med förvaring undertill. Köket består av vit interiör med rostfria beslag, samt svart kakel över arbetsytan och svart laminatbänkskiva. Rostfria vitvaror, fläkt, ugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kyl/frys. Här bjuds på middagsro med en lugn matplats som blickar ut över den innergården.

Vi fortsätter in i lägenheten och man slås av den härliga rymden. Vitlackerat ekparkettgolv i detta samt i övriga rum. Den inre hallen är ett perfekt extra rum för hemmakontoret, biblioteket, tv-rummet eller gästbäddsoffan.

Från hallen nås de två rummen varav det vänstra utgör vardagsrummet med två imponerande fönster i soligt söderläge vilka utblickar över Linnégatans härliga puls och folkliv. Här inryms med enkelhet både soffgrupp och tv med mera.

Sovrummet nås både från vardagsrummet samt från den inre hallen. Plats för stor dubbelsäng samt övrigt möblemang. Tack vare den stora klädkammaren vid entrén behövs inga extra garderober.

Badrummet från 2008 är helkaklat i diskreta toner. Dusch med glasvägg samt toalett, handdukstork, handfat med kommod samt väggskåp och hyllor.

ÖVRIGT:
I lägenhetsförteckningen är bostaden registrerad som 2 rum ock kök.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 130 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,0404%. Andel av årsavgift är 4,43424%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 500 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 300 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Masthugget 2:4.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 8.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, ej hiss.

Byggår: 1896.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 81 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband via Bredbandsbolaget/Comhem.

Bilplats: Boendeparkering gäller i området.

Övriga byggnader: Vindsförråd.

Information Förening

Förening: Brf Skonaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 18 st lägenheter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Masthugget 2:4 år 2001. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 561 kvm, varav 2 109 kvm utgör lägenhetsyta och 452 kvm utgör lokalyta.Föreningen upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har goda hyresintäkter från hyreslokalerna i gatuplan. Försäljningen av vindslägenheterna förstärkte ytterligare föreningens ekonomi.

Kommande/gjorda renoveringar: Sedan föreningen förvärvade fastigheten 2001, har byggnaden genomgått ett flertal renoveringar. Rörstambyte gjordes 1992. Läs mer i föreningens årsredovisning.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter