Såld

Sober bostad med balkong i söderläge

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Kevin Arnagård
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Övre Olskroksgatan 24

2:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 205 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 53 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1943
Adress:
Övre Olskroksgatan 24,
416 67 Göteborg
Ljust och luftigt vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum
Härifrån når ni bostadens balkong i bästa söderläge
Härifrån når ni bostadens balkong i bästa söderläge
Vackra fönsterbräden i Kolmådsmarmor
Vackra fönsterbräden i Kolmådsmarmor
Utsikt från balkongen
Utsikt från balkongen

Beskrivning

I denna charmiga tegelfastighet har ni nu chansen att förvärva en väldisponerad tvåa med stilrena ytskikt och en härlig balkong i rakt söderläge på omtyckta Övre Olskroksgatan 24! Bostaden bjuder på ett härligt ljusflöde tack vare fönster i två väderstreck, generöst tilltagen takhöjd och fina fönsternischer i sten. Hallen är den centrala punkten i bostaden som ger en bra blick över resterande rum. Generöst vardagsrum som erbjuder plats för både soffa och matsalsbord för minst fyra gäster och från detta rum når ni även bostadens härliga balkong. Inbjudande kök med vit inredning och trevliga vitvaror från bland annat märket Smeg samt möjlighet för ett mindre matbord. Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng och mycket goda förvaringsmöjligheter vid flertalet garderober. Helkaklat badrum renoverat 2013 i sobra färgkombinationer. En bostad där ni kan flytta in och trivas!

Välkomna på visning!

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården/Olskroken med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det bara tio minuter att gå till Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn.

Rumsbeskrivning: Bostadens 53 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Via antingen hiss eller trappor tar ni er upp till våning 4 innan ni kliver in i bostaden. Ni möts av en ljus och rymlig hall med god förvaring för ytterkläder via garderob. Fönster i två väderstreck låter ljuset flöda fritt och reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Hallen är den centrala punkten i bostaden och förbinder samtliga rum med varandra. Mörkgrå sten pryder golvet i hallen.

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet till vänster. Ett generöst rum där ni erbjuds olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord och en tv-möbel samt ett matsalsbord för minst fyra sittande gäster. Perfekt när familj och vänner kommer över på middag. Ett stort fönsterparti tillsammans med balkongdörren ger rikligt med ljus som reflekteras fint. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger mörkbetsad ekparkett i klassiskt fiskbensmönster. Från detta rum når ni även bostadens härliga balkong i högt fritt läge och med bästa tänkbara söderläge som ger sol från tidig morgon till sen eftermiddag. Här kan ni sitta ned och njuta av den härliga utsikten över äldre välbevarade fastigheter och grönska.

Köket bjuder in till härlig matlagning. Det finns gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med en mörk bänkskiva i laminat och vitt kakel på vägg. Vitvarorna består av spishäll, köksfläkt och inbyggd mikro av märket Smeg, samt en integrerad diskmaskin, ugn med pizzahäll och en kombinerad kyl med frys. Intill fönsterpartiet har ett mindre matbord för två till fyra sittplatser en given plats. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger mörkare laminat.

Det rofyllda sovrummet erbjuder plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Mycket goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor via två platsbyggda garderober och även två stora skjutdörrsgarderober. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger även här ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

Det helkaklade badrummet renoverades under 2013 i stilrena materialval. Väggarna kaklades i vitt med ett avbrott för mörkgrått kakel vid duschhörnan och på golvet ligger ljusgrått klinker. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod och ovansittande spegel samt en duschhörna med vikabara väggar i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 205 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. I avgiften ingår även ett tillägg om 155 kr/mån som avser bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,22%. Andel av årsavgift är 1,34922%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 120 kr/mån. Fördelas enligt följande: hushållsel 120 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Olskroken 11:27.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 113/1403.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns. Våningsplan 4 av 5.

Byggår: 1943.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 53 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Via Comhem (basutbud) ingår i månadsavgiften.
Internet: Via Bredbandsbolaget. 100/10 Mbit/s FiberLAN, ingår i månadsavgiften.

Uteplats: Balkong i söderläge med sol från tidig morgon till sen kväll!

Bilplats: Föreningen förfogar över en parkeringsplats med 13 platser på Svangatan 1. Kostnad för att hyra en plats är ca 595 kr/månad. I dagsläget finns det inga lediga platser, svårt att uppskatta kötid.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 155 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-09-21. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd om ca 3 kvm med galler.

I föreningen finns det tre tvättstugor, två stycken i uppgång 26 och en i uppgång 30. Utrustade med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Information Förening

Förening: Brf Pellerins. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 76 st lägenheter varav 6 st hyresrätter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Pellerins bytte namn 2012 från det tidigare namnet Brf Övre Olskroksgatan 24-30. Föreningen förvärvade fastigheten Olskroken 11:27 år 2009 som är bebyggd med två flerbostadshus. Brf Pellerins består av 76 lägenheter varav 6 lägenheter och 3 lokaler upplåts med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har tre tvättstugor, två i uppgång 26 och en i uppgång 30.
Låst cykelförråd i källaren.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har inga avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat med föreningen 20181229.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via TryggHansa.
Ansvarsförsäkring ingår inte för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Löpande underhåll kommer utföras på fastigheten enligt den tekniska besiktningen. Yttre fond finns. Under 2018 planerar föreningen att fortsätta arbeta med deras underhållsplan, b.la. arbetar föreningen med åtgärderna från OVK-besiktningen, alla fyra hissar ska renoveras samt byte av rökgasluckor i trapphus.

Gjorda renoveringar:
1987 gjordes genomgripande renoveringar på fastigheten såsom rörstammar, vatten/rör, el, balkonger, fönsterbyten, badrumsrenovering samt yttertak.
2011 byte av lister på fönster och balkongdörrar.
2011-2012 renoverades två av lokalerna och den ena ombildades till bostadsrättslägenhet.
2012 renoverades badrummen i två av hyreslägenheterna.
2013 renoverades gården, nytt portlåssystem installerades, garagen revs och ersattes av parkeringsplatser samt en av hyreslokalerna renoverades och ombildades till bostadsrättslägenhet.

Parkering: Föreningen förfogar över en parkeringsplats med 13 platser på Svangatan 1. Kostnad för att hyra en plats är ca 595 kr/månad. I dagsläget finns det inga lediga platser, svårt att uppskatta kötid.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv via Comhem (basutbud) ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bredbandsbolaget. 100/10 Mbit/s FiberLAN, ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats: Föreningen har en uteplats med grillmöjligheter.

Övrigt: 2014 upprättade föreningen en gruppanslutning gällande elavtal.
Föreningen godkänner delat ägande med 90/10 som uppdelning.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter