Såld

Gavelradhus i mycket gott skick med inredd vind

Gunilla Jansson
ansvarig mäklare

Lundin Lerum

Med Lundin Lerum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Eklövsvägen 42

Lerum Rydsberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 102 kvm
Biarea:
ca 6 kvm
Byggår:
1978
Tomt:
ca 315 kvm
Adress:
Eklövsvägen 42,
443 50 Lerum

Beskrivning

På solig tom och med bra läge i området finns detta fantastiskt härliga radhus. Huset är oerhört smakfullt renoverat med gedigna materialval. Här har ingenting lämnats åt slumpen utan allt är noga utfört och genomtänkt. Två altaner, en stor på baksidan och gaveln plus en stenlagd på framsidan, ger många sköna avkopplande stunder. Pluspoäng för det extra rummet på vinden som kan disponeras som arbets- eller sovrum, beroende på familjens storlek och önskemål. Genomgående vackra ekgolv, ljusa väggar och måttbeställda solskyddsplisséer i vardagsrum och kök och mörkläggningsplisséer i samtliga sovrum. Planlösningen är suverän med den sociala delen på entréplan och tre sovrum på plan två.

2016 totalrenoverades köket och en vägg togs bort för en öppnare och ljusare planlösning med mycket lyckat resultat. Större arbetsyta blev en extra bonus. Här finns plats för ett rejält matbord vid fönstret plus en mysig hörna för morgonkaffet. Köksskåpen är fräscht vita vilket är snyggt mot den mörkare, och mycket praktiska, bänkskivan av keramik. Stänkskyddet består av frostat glas. Vitvarorna kommer från Siemens, förutom fläkten som är från Franke. Spishällen är svart och extra bred med ugn under. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade. Inbyggd mikro.
Från kök och hall nås tvättstugan med tvättmaskin (2018), torkskåp, städskåp och tvättho.
Rakt fram från entrén sett nås vardagsrummet. Ett stort fönsterparti släpper in ljuset och här finns utgång till den väl tilltagna altanen. En tät häck ger en privat och skön känsla. Altanen löper runt huset vilket är förbehållit gavelläget.
Hallen har fint och tåligt grå/svart klinkergolv (värme) och hela fem garderober. Här finns även en gästtoalett.

En fin trappa i vitt och ek leder upp till plan två.
Det största sovrummet har fyra garderober och de övriga två sovrummen har förvaring i sk. kattvindar.
Badrummet är av modell större och mycket fräscht. Här finns lyxigt nog både badkar och duschplats. Ljusgrått klinkergolv (värme) och vita kaklade väggar. Handdukstork och takfönster.

Även vindsplanet nås via en fin trappa i vitt och ek. Taket är öppet upp till nock vilket känns härligt rymligt. Här finns en stor klädkammare och även en stor kattvind.

De boende har tillgång till en kvartersgård med samlingslokal, kök och bastu. Idealiskt för barnkalas eller en omgång bordtennis.
Inom några minuters gångavstånd finns det tre förskolor, låg- och mellanstadieskola och högstadium.
Två pendeltågstationer inom gångavstånd, restid till Göteborg 15-17 minuter. Även direktbuss till Göteborg finns att tillgå.
Badsjöar inom gång eller cykelavstånd.
Obs att det på vinden finns ca 15 kvm beräkningsbar boarea enligt reglerna för tillåten takhöjd (alltså inte medräknad i boarena på 102 kvm).

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 435 000 kr varav byggnadsvärde 1 394 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 44 000 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 23 000 kr, försäkring 4 900 kr, vatten/avlopp 8 200 kr, renhållning 1 900 kr och samfällighet 6 000 kr.
I uppvärmningskostnaden ingår el.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Ledning, 15-IM1-78/9281.1.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Ledning.

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Lerum Almekärr GA:4.

Planbestämmelser: Stadsplan (1980-01-23).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Almekärr 3:245.

Typ: Radhus. Radhus i tre plan..

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1978.

Senaste renovering/ombyggnad: 2018 målades fasaden, 2014 byttes samtliga fönster och dörrar.

Storlek: Boarea ca 102 m², biarea ca 6 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3-4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Platta på mark. Stomme: Trä och betong. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3 glas isoler.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: El via oljefyllda radiatorer.
Elleverantör: Godel.

Övrigt byggnad: 2015 installerades en larmanläggning från Verisure inkusive kamera med rörelsedetektor samt rökdetektorer.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 174 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-02-11. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Centralantenn marksända nätet.
Internet: Fiber finns indraget.

Uteplats: Stor uteplats med utgång från vardagsrummet och som även löper vid sidan av huset. Fin stenlagd uteplats vid entrén.

Tomt: Plan hörntomt med insynsskyddad häck.

-Lerum

Friluftsliv, storstadsliv och vackra omgivningar


Välkommen till Lerum, ett mycket trivsamt område och en kommun med ett stort utbud beläget i vackra, gröna omgivningar. Lerum ligger på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, som lätt nås med bil, buss eller pendeltåg. Det gynnsamma och rofyllda läget vid sjön Aspen är en attraktiv boplats. Lerums kommun består av Lerums centrum och flera mindre områden såsom Hulan, Öxeryd, Stenkullen och Aspenäs. Olstorp, Gråbo och Floda är samhällen som också hör till kommunen. Lerum är en mycket uppskattad boendemiljö för barnfamiljer och här finns många förskolor och grundskolor samt ett gymnasium. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bland annat handboll, fotboll, innebandy och ishockey. Kulturskolan har ett brett program för alla åldrar. I Lerums centrum finns ett stort utbud av butiker och matställen. Flera mindre torg med butiker och stormarknader finns också här.

Sjön Aspen är en stor tillgång i området och utmed sjön ligger fina badplatser och promenadstråk. Längs med Säveån i centrala Lerum finns trädgårdsprojektet Växtrum med flera gröna rum. Växtrum är en del i Lerums vision om att bli Sveriges ledande miljökommun. Nääs Slott och Nääs Fabriker är vackra, historiska platser. Runt om i Lerums kommun finns flera mindre badsjöar. Här finns även gott om lummiga skogar med vandringsleder, motionsspår, ridvägar och grönskande miljöer att njuta av året runt.

I Lerum lever du med närhet till både härlig natur och det moderna storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter