Gedigen och rymlig trettiotalsvilla med lugnt och trivsamt läge i hjärtat av Örgryte

Magnus Josefsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0728-84 88 00 magnus.josefsson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Jaktgatan 7

Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
12 500 000 kr
Rum:
13 rum
Boarea:
ca 272 kvm
Biarea:
ca 155 kvm
Byggår:
1934
Tomt:
ca 584 kvm
Adress:
Jaktgatan 7,
412 70 Göteborg
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Belägen med ett ljust och öppet hörnläge på en lugn gata finner vi denna gedigna trettiotalsvilla, inredd med tre separata lägenheter.
Möjligheterna är många, nyttja hela huset själv, generationsboende eller bo på ett eller två plan och hyra ut resten.
Den taxerade arean är 272+155 kvm och den friköpta hörntomten är på 585 kvm. En mysig och prunkande trädgård med bl.a. flera fruktträd, en praktfull magnolia vid entrén, körsbärsträd och syréner. Huset är i ett gott skick, kontinuerligt underhållet och renoverat, samt har ett flertal originaldetaljer bevarade.
Närmaste spårvagnshållplats är endast ett par hundra meter bort och det är även behagligt gång- och cykelavstånd till centrum. All tänkbar övrig service såsom förskolor, skolor, matvarubutiker, vårdcentral m.m. finns i närområdet.
Den underbara naturen i Delsjöområdet med badsjöar, oändliga promenadvägar, golfbana ligger på ett stenkasts avstånd.

Entrévåningens lägenhet har en separat, väderskyddad, entré. Innanför ytterdörren möts vi av en hall med terrakottafärgat klinker med värmegolv, vitmålade väggar och ett rundat, blyinfattat fönster som ger extra karaktär. Här finns plats för både skor och jackor m.m.
Vidare in från hallen nås matsalen som har direktaccess till det intilliggande köket. En klassisk fiskbensmönstrad ekparkett och väggarna pryds av en mönstrad ljusgrå tapet. Även detta rum har blyinfattade fönster som ger en trivsam inramning.
I matsalen finner vi även den fräscha gästtoaletten med en grå klinker på golvet och delvis kaklade väggar i vitt med en elegant tapet ovanpå.
Det rymliga vardagsrummet fullkomligen badar i ljus från burspråkets generösa fönsterparti. Här ryms ett par soffor med tillhörande bord utan problem och rummets naturliga medelpunkt är den vackra öppna spisen utrustad med en spiskassett. Här finns en utgång till balkongen med soligt söderläge. En ljus fiskbensmönstrad parkett och väggarna är tapetserade i en behaglig grå nyans.
I direkt anslutning till vardagsrummet finner vi ett sovrum som tack vare fönster i två väderstreck är ljust och trivsamt, här ryms en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Väggarna tapetserade i en behaglig grön ton med en matchande fondvägg i rött och grönt. Mjukt och skönt för fötterna med en mörkgrön heltäckningsmatta på golvet. Även här ligger det samma fiskbensmönstrade parkett, därunder. En dubbeldörr leder ut till balkongen som är utrustad med en markis om det skulle bli för ljust och varmt, omsluten av ett räcke i lärkträ och rostfritt.
Via det som ursprungligen var en serveringsgång nås nästa sovrum, som lämpar sig alldeles utmärkt som barnrum, kontor e.d. Här ryms säng, byrå m.m. utan problem. Gråvita mönstrade tapeter och en ljus, fin björkparkett.
Snett mittemot finner vi det mycket fräscha och lyxiga badrummet som renoverades så sent som 2017. En separat rymlig duschhörna, ett elegant badkar med svart front och en handfatskommod i svart trä. Både golvvärme och handdukstork för extra komfort. Helkaklat med klinker i en sober grå nyans och vitt kakel i liggande format, kaklad fondvägg i duschhörnan.
Nästa sovrum är rymligt och här finns plats för säng, skrivbord, TV-möbel m.m. Målade väggar i en off-white nyans med en läcker fondtapet med naturmotiv, samma fina björkparkett som i sovrummet intill.
Köket som är helt nyrenoverat, slutet av 2018, är väldisponerat och trivsamt. Lämnar inget i övrigt att önska vad det gäller materialval och utrustning. Köksskåp från Ballingslöv i grått med eldrivna, belysta skåp och lådor. Tidlöst eleganta bänkskivor och höga stänkskydd av marmor. Rostfria vitvaror med inbyggnadsugn och mikro, extra bred kyl/frys med ismaskin och anslutet vatten i dörren. Generöst med både arbetsytor och förvaring samt dessutom utrymme för ett matbord framför fönstret. En blommig tapet från Lim & Handtryck vid matplatsen och övriga väggytor målade i ljusgrått, detta ackompanjeras av en vitvaxad ekparkett. I köket finner vi även en utgång till trapphuset som förbinder husets samtliga fyra plan och även leder ut till den mysiga trädgården.
Förbi trapphuset så väntar nästa sovrum, det som ursprungligen var pigkammaren. Här ryms utan problem en säng under den platsbyggda bokhyllan och ett skrivbord e.d. vid fönstret. En ljus, randig tapet och ekparkett.

Övervåningens lägenhet nås antingen från det gemensamma trapphuset eller via den separata, väderskyddade entrén på framsidan. Innanför ytterdörren väntar en generös hall med värmegolv i natursten och blyinfattade fönster samt även en läcker takmålning.
Väl uppe på övervåningen så kommer vi direkt in i den rymliga matsalen, som har utgång till stor balkong med ett härligt västerläge. Här finns dessutom en gästtoalett och en direkt förbindelse in till köket. Vitmålade väggar och en ljus, fiskbensmönstrad parkett.
Det ljusa, och rymliga vardagsrummet har ett möblerbart burspråk och dessutom en vacker öppen spis. Även här finner vi den ljusa fiskbensmönstrade parketten och väggarna är vitmålade.
Från vardagsrummet nås det största sovrummet via en dubbel skjutdörr i originalutförande, en separat passage in till serveringsgången. Här är ett generöst ljusinflöde tack vare de stora fönstren som vetter åt både söder och öster. Väggarna är målade i en vit nyans och här hittar vi samma typ av parkett som i matsal och vardagsrum.
I anslutning till serveringsgången ligger ett badrum som renoverades 2014. Utrustat med förutom handfat och wc även ett spegelbadrumsskåp och ett badkar med duschmöjlighet. Stilren och klassisk färgkombination med ett grått klinkergolv, med skön golvvärme, och vitt kakel.
Nästa sovrum nås även det från serveringsgången, med plats för dubbelsäng och en hel garderobsvägg för diverse förvaring. Garderobsväggen är klädd med en svart/vit-mönstrad tapet och golvet pryds av en modern ekparkett.
Köket erbjuder gott om förvaring samt även generösa arbetsytor. Genomgående ljust och fräscht med vitt kakel och äldre, välhållna köksskåp i vitt dessutom moderna vitvaror rakt igenom. Turkos tapet och ett schackrutigt linoleumgolv.
Den gamla pigkammaren blir ett utmärkt gästrum, kontor e.d. Vitmålade väggar och ett tåligt laminatgolv.

På vinden finns idag en uthyrningslägenhet om ca 45 kvm, med två rejäla rum samt ett separat kök med en liten matplats. Dessutom ett helkaklat badrum med vitt kakel och en mörkgrå klinker. Här finns förutom wc, handfatskommod och badrumsskåp även en duschhörna med glasvägg.
Vinden har en stor potential att utvecklas/inredas vidare då det finns väldigt stora förråd o.d. Generös takhöjd kan uppnås då det faktiskt finns ytterligare ett vinds-/förrådsutrymme ovanpå vindsvåningen.

I källaren finns förutom det inbyggda garaget en rejäl tvättstuga, separat torkrum, teknikrum (f d pannrum), en toalett samt två matkällare och ett rymligt förråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 12 500 000 kr

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 8 407 000 kr varav byggnadsvärde 4 033 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 76 200 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 34 500 kr, försäkring 6 500 kr, vatten/avlopp 8 600 kr, renhållning 5 300 kr, sotning 500 kr och hushållsel 20 800 kr.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning (1932-11-28) Stadsplan (1932-05-27).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 83:8.

Typ: Friliggande villa. 2 ½ plan med källare.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1934.

Senaste renovering/ombyggnad: 2018 Nytt kök bv
2017 Nytt badrum + gästtoalett bv
2015 Totalrenoverad balkong öp, köksrenovering öp
2014 Nytt taktegel och läkt
2013 Gedigen fönsterrenovering med bevarat originalglas samt isolerglas, hela huset
2012 Nytt badrum gästtoalett öp, nytt badrum vinden
2011 Nybyggt förråd.

Storlek: Boarea ca 272 m², biarea ca 155 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 13 rum, varav 8-9 sovrum.

Byggnadssätt: Grundmur: Betong. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träfasad beklädd med eternit. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Plåt. Fönster: 2-glas, Originalglas + isolerglas.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Fjärrvärme - friköpt anläggning.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 154 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2019-03-07. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: Internet: TV & Bredband via fiber från Telia.

Tomt: Tomtarea 584 m².

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter