Snart till salu

Välrenoverat högst upp med söderbalkong

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se
Matilda Öhrfeldt
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ponnygatan 4A

4:a Åby

Kortfakta

Avgift:
5 745 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 94 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1966
Adress:
Ponnygatan 4A,
431 32 Mölndal

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennifer.back@lundin.se.

Hjärtligt välkommen till denna välrenoverade pärla, högst upp i huset med två utgångar till balkongen i soliga sydväst. Köket är en dröm för matkreatören, renoverat 2015 med stilren design, fina material och kvalitativa vitvaror. Hemmet genomsyras av en sober färgsättning som ger en enhetlig bas och väcker inredningsglädje. Här bjuds på ett härligt ljus tack vare några små justeringar i planlösningen som ger stor effekt i form av en härligt luftig atmosfär. En tilltalande utformning där de sociala ytorna står i fokus med sovrum på båda sidor gör lägenheten till ett perfekt boende för familjen med barn, stora som små, eller för dig som vill ha extra utrymme för kontor eller gäster. Lekplatser finns i närheten och ett stenkast bort ligger både skola och dagis. Promenadavstånd till bland annat simhall, gym, ishall, Mölndals Centrum, apotek, restauranger, kommunikationer och mataffär.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 94 kvm disponeras enligt följande:

Välkommen hem till denna fina välplanerade fyra, där lägenhetens rymd gör sig påmind redan i hallen. Här möts man utan problem när den ena ska in och den andre är på språng. Plats för ytterkläder och skor finns i fyra garderober, där man även tar en sista titt i spegeln innan det är dags att ge sig i väg. Vita väggar och mörkt laminatgolv.

Stilrent kök, smakfullt renoverat 2015. Luckorna är vita och en bänkskiva i ek ger rummet värme och en inbjudande arbetsyta som väcker inspirationen till mästerverk. Klassiskt vitt kakel satt i halvförband. Tidlöst och elegant! Utformningen är väl genomtänkt med gott om förvaringsutrymmen i lådor och skåp. Köket har utökats mot originalplanritningen genom att den minsta av lägenhetens klädkammare slagits ihop med rummet, vilket gör underverk för volymen och atmosfären. Den maskinella utrustningen består av ugn, fläkt, kyl samt frys i rostfritt utförande, häll och integrerad diskmaskin. Mikron är upphöjd till bekväm arbetshöjd. Intill det stora fönstret finns plats för ett bord som kan dukas för fyra.

Här finns även utgången till balkongen, belägen mot soliga sydväst. Läget högst upp i huset ger insynsskydd och en fin utsikt över föreningens lummiga täppor med prydnadsbuskar och björkars susande grönska. Balkongen är ca 8 kvm och ger plats för möbler, ett par nära vänner och väldoftande basilika och rosmarin som får plockas med in i köket inför middagen.

Dörren mellan kök och vardagsrum har breddats till en öppning som låter ljuset flöda fritt mellan rummen, och laminaten som vilar på golven binder dem samman till en enhet. Vardagsrummet inbjuder till flertalet möbleringsalternativ, där soffgruppen och TV-möbeln enkelt kommer tillrätta. Ytskikten är ljusa med en lugn färgsättning som ger en sober bas att inreda.

I badrummet finns ett badkar för avkopplande stunder. Ytskikten är ljusa och fina med väggar i vitt och våtrumsmatta i grått. Ett fönster ger rummet naturligt ljus som känns behagligt för ögat. Handfat med kommod och spegelskåp.

Intill badrummet ligger en rymlig klädkammare som kompletterar sovrummens och hallens goda förvaring.

Sovrum 1. Av lägenhetens tre sovrum är det största beläget mot innergården. Här finns plats för en dubbelsäng med sängbord och en rymlig garderob med skjutdörrar står för god förvaring. På golvet ligger laminat. Här är det härligt att vakna till en ny dag!

Sovrum 2. Med den ena av de två balkongdörrarna som komplement till det stora fönstret sprider sig ljuset fint i rummet och speglas i en ljuvlig tapet med harlequinmönster i pudriga pastelltoner. Laminatgolv och i övrigt vita väggar. Tre garderober, varav två med spegeldörrar, ger gott om utrymme för favoritplaggen. Även här finns plats för dubbelsäng med sängbord eller, som rummet är möblerat i dag, enkelsäng och ett skrivbord för den flitiga lilla eleven med stora drömmar.

Sovrum 3. Med en sval färgsättning i vitt och blått är det mindre av sovrummen inrett för en behaglig sömn. På golvet ligger laminat och tre garderober ger god förvaring. Läge mot föreningens lummiga innergård.

Från hallen nås WC, fräscht och ljust med vita väggar, grått mosaikgolv och ett väggskåp med spegel. Över handfatet sitter vitt kakel.

Information Ekonomi

Avgift: 5 745 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Avgift för bredband tillkommer med 99 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,7312%. Andel av årsavgift är 0,7312%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 167/1301.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, ej hiss.

Byggår: 1966.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea ca 94 m². Enligt lägenhetsförteckningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV:.

Bilplats: Det finns totalt 153 parkeringsplatser: 114 p-platser à 215 kr/mån (separat kö), 24 p-platser med eluttag à 290 kr/mån (separat kö) samt 15 gästparkeringar, 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 104 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2013-05-02. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Föreningen har idag en ny tvättstuga på gården (nov 2017) med fyra effektiva stationer som är öppen dygnet runt. Förråd om ca 8 kvm finns på markplan. Här finns även cykelförråd/barnvagnsrum.

Information Förening

Förening: Brf Skomakargården i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 174 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf skomakargården är belägen i Mölndal och bildades 2007. Föreningen äger fastigheten med adresserna Ponnygatan 2-8 samt Fullblodsgatan 1-7. I föreningen finns 174 lägenheter, varav 43 upplåts med hyresrätt. Det finns även sex lokaler med hyresrätt, varav två för kommersiellt bruk. Föreningen har en ny tvättstuga på gården (november 2017) med fyra stationer som är öppen dygnet runt. Föreningen innehar även flertal cykelrum, förråd, samt en lokal som används för styrelsemöten, Öppet Hus och andra möten som inte kräver tillgång till stor lokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring, kontrollerat med styrelsen 2019-01-10.

Kommande/gjorda renoveringar: 2018 nytt värmesystem
2017/2018 ny vattenstam och renovering av fasad, fönster, balkongdörrar samt balkongfronter. Under samma år renoverades takfot och i samband med detta installerades nya hängrännor och stuprör.
2015 nytt värme- och ventilationssystem.
2014 utfördes vissa fasadrenoveringar.

I dagsläget pågår renovering av avloppsstammarna. Detta beräknas färdigställas under 2019. Föreningen ser även över möjligheten till individuell mätning av vattenförbrukning.

Parkering: Föreningen förfogar över 200 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar 215 kr/mån utan el och 290 kr/mån med el. Separat kösystem. Det finns även 15 gästparkeringar med en avgift på 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem (Uppsagt. Föreningen tar i dagsläget in anbud för ny leverantör) och bredband via Banhof (kollektivt bredband), separat avgift 99 kr i månaden för 1 Gbit/s.

Gårdsplats: Trevlig innergård med lekplatser, grönområden och grillplatser.

Övrigt: Se gärna föreningens hemsida www.skomakargarden.com.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning

Counter