Såld

Väldisponerad med härlig balkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sofiagatan 52G

2:a Stömmensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 096 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 41,9 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1930
Adress:
Sofiagatan 52G,
416 72 Göteborg

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till denna väldisponerade tvåa med genomgående ljusa ytskikt på Sofiagatan 52G. På andra våningen välkomnas ni in i bostaden. Vardagsrum och kök går i en halvt öppen planlösning med ett härligt ljusflöde från fönsterparti och balkongdörren. Från denna del av bostadens når ni även balkongen i rakt söderläge med utsikt över omgivningen. Ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring via en stor skjutdörrsgarderob samt ett helkaklat badrum med golvvärme. En bostad där ni kommer trivas!

I Strömmensberg bor ni i ett lugnt och mysigt område med blandad bebyggelse. I området finns kolonilotter/odlingsyta för den med gröna fingrar. Här bor ni med närhet till både Delsjön, Skatås och Härlanda tjärns natursköna områden, badsjöar och motionsslingor. Ni har också nära till flera matbutiker, mysiga restauranger, caféer, Munkebäcks torg med närhet till påfartsleder för pendlande samt SATS och Torpavallen. I området är det friparkering där det är lätt att hitta plats och det finns även tre förskolor vilket passar barnfamiljen perfekt. I närområdet finns små parker och gröna skogsområden och på promenadavstånd når ni Bagaregården med dess mysiga gator kantade av trevliga butiker. Kommunikationerna är goda och med buss eller spårvagnen tar ni er in till city på cirka 10 minuter.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning: Bostadens 41,9 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Bostaden är registrerad som 1 rok enligt lägenhetsregistret men disponeras som 2 rok.

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall med god förvaring via en inbyggd garderob. Ett härligt ljusflöde letar sig in från fönster i två väderstreck. Hallen binder samman resten av bostadens rum. Väggarna är målade i en behaglig grön ton och på golvet ligger fint brädgolv som behandlades med hårdvaxolja när det lades in 2017.

Vidare in möts ni av ett fantastiskt rum där kök och vardagsrum disponeras i halvt öppen planlösning. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffa, bord och tv-möbel i vardagsrumsdelen. Fönsterpartier tillsammans med balkongdörren låter ljuset flöda fritt och reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Golvet i både vardagsrum och kök lades in under 2017, massivt trägolv som behandlads med hårdvaxolja. Från denna del av bostaden når ni även den trevliga balkongen i högt fritt läge med fin utsikt över omgivningen. Balkongen är möblerbar med bord och stolar för att kunna sitta ned och njuta av solens härliga strålar under sommaren.

En halvvägg skiljer vardagsrum från köket och en matplats för minst 4 gäster har en given plats intill fönsterpartiet. Köket erbjuder god förvaring via både under– och överskåp. Inredningen består av ljusgrå köksluckor tillsammans med vitt kakel på vägg och en bänkskiva i ek. Köket är utrustat med spis med inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl/frys i rostfritt.

Det rofyllda sovrummet ger utrymme för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel för den som önskar det. Förvaring för kläder och skor sker bäst via en stor skjutdörrsgarderob. Väggarna är tapetserade i beige med en fondvägg i en ljust mönstrad tapet och på golvet ligger brädgolv i original.

Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg tillsammans med mörkgrå klinker på golv med behaglig golvvärme. Inredningen utgörs av WC, handfat med kommod i trä och ovansittande spegelskåp samt en duschhörna med vikbara väggar i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 096 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,22442%. Andel av årsavgift är 1,22442%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 37:11.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 41/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1930.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 41,9 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Uteplats: Balkong i söderläge.

Bilplats: Fri parkering längs en del gator i området, bland annat på Sofiagatan.

Energideklaration: Energiprestanda 136 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2010-06-18. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm och ett vindsförråd om ca 4 kvm. I föreningen finns bastu, cykelförråd, bra tvättstuga med torkrum och sopsortering samt grillplats med egna pallkragar (som man efter kölista kan få odla i under två år).

Information Förening

Förening: Hsb:s Brf Helagsfjället 1930. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Hsb:s Brf Helagsfjället 1930 äger fastigheten Bagaregården 37:11 med adress Sofiagatan. Föreningen består av 73 lägenheter som upplåts med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgiften höjdes med 2 % 2018-01-01. Det finns inga planer på någon avgiftsförändring för tillfället (2019-01-31).

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är i mycket gott skick och föreningen följer en underhållsplan. Planerat underhåll för 2019 är att se över termostater samt åtgärda sprickor i balkongstolpar och betongfundament.
1987-1988 byttes VA- och elstammar och balkonger.
2005 renoverades fasaden.
2011-2012 genomfördes renovering av grunden.
2013 åtgärder av stödmuren samt underhåll av innergården.
2015-2016 byttes hela taket ut och fasaden runt huset målades om, inklusive fönster och balkonger. Även cykelförråden och soprummet målades om.
2017 och 2018 har relining gjorts i två etapper i grundplattan i källaren.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter