Såld

Genomgångslägenhet med 40-tals charm & balkong

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ängemarken 11B

1:a Norra Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 328 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 37 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Ängemarken 11B,
413 20 Göteborg

Beskrivning

Ljuvliga 1 rum & kök om 37 kvm på våning 2/3. Genomgående planlösning med fönster åt två väderstreck med lummig utsikt & insynsskyddat läge. Balkong med det bästa solläget i sydväst! Rejält tilltaget kök, fina parkettgolv & charmerande 40-tals detaljer. Helkaklat badrum med badkar.

2 stora förråd följer lägenheten. Bra HSB-förening.

Direkt närhet till Chalmers, Göteborgs Universitet & Sahlgrenska, 4 minuters spårvagnstur till exempelvis Korsvägen, goda kommunikationer med buss.

Snabbt tillträde är möjligt för den som önskar!

Rumsbeskrivning: Runt husknuten har ni Guldhedstorget där ni finner det mesta man kan behöva med kort varsel likt Tempo livsmedelsbutik, restauranger och andra trevliga butiker. Vid kommunikationens mittpunkt, Wavrinskys Plats tar spårvagnen 6, 7, 8 och 10 samt buss 16, 58 och 753 er till stadens flesta hörn, det vill säga mycket goda kommunikationsmöjligheter! Det är även nära till Kapellplatsen med bland annat matbutik, grönsakshandel, fiskebod, systembolag, apotek och ett SATS- gym.

Välkomna till Ängemarken 11b!

Via slingrande gator med grönskande omgivning når ni av en charmig genomgångslägenhet med en balkong för den sanna soldyrkaren i ett härligt sydvästligt läge. Bra med förvaringsmöjligheter med klädkammare i allrummet samt 2 stycken rejält tilltagna förråd vilka följer lägenheten.

Hall: I hall och allrum finner ni mycket fina ekparkettgolv nya från år 2013 vilka på ett fint sätt binder samman rummen. Smakfull tapet på vägg i en diskret kulör. Vitmålad pärlspont på vägg där ni med elegans kan hänga av vårkappan.

Allrum: Ett lättmöblerat, luftigt, ljust rum med solkatter på golvet och luftig takhöjd. Härlig 40-tals charm med djupa fönsternischer och stora fönsterpartier. Ett lättmöblerat rum med klädkammare i anslutning (originaldörr till klädkammaren finns bevarad.) Idag står det en 1,40 meters säng i rummet. Målade väggar och ekparkett på golv.

Bra balkong med fritt läge i ett soligt sydväst. Här får ni med lätthet plats med balkongmöblerna.

Kök: Även det i en bra storlek, ett kök att umgås i. Utrymme vid köksfönstret för flera sittande gäster. Även här djupa fönsternischer, med fönsterbrädor i vacker granit. Köksinredning i vitt. Bra med skåpsförvaring. Ekbänkar och vitt kakel ovan bänkar och spis. Den maskinella utrustningen som finns är; kyl/frys, golvspis med spishäll och ugn (år 2010) samt spisfläkt.

Badrum: Helkaklat badrum med vitt klinker på golv och kakel på vägg. WC, badkar och tvättställ. Badrumsinredning i vitt.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 328 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten & kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr och en pantsättningsavgift om 448 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,41468%. Andel av årsavgift är 0,41468%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 150 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 50 kr och hushållsel 100 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 63.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Byggår: 1946.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 37 m².

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem, basutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet: Fiber från Bredbandsbolaget.

Uteplats: Generöst tilltagen balkong med det bästa solläget i sydväst! Utsikt över bergsknalle och gräsmattor. På sommaren ställer föreningen ut gemensamma utemöbler på gräsytorna, perfekt till festen!

Bilplats: Gott om parkeringsmöjligheter och det finns ofta plats precis utanför dörren. Boendeparkering gäller i området. Följande måste uppfyllas för att vara berättigad till boendeparkering: folkbokförd på adressen samt ägare av bilen.

Se ytterligare information på www.trafikkontoret.goteborg.se

I övrigt har Wallenstam ett garage på Ängemarken 4 och Eklandia Fastighets AB i Guldhedsgaraget på Reutersgatan 2c med infart från Ängemarken.

Energideklaration: Energiprestanda 125 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: HSB Brf Guldlänken. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningens fastigheter byggdes 1946 (färdiga för inflyttning 1947) och omfattar gatorna Ängemarken 1-11, Lövskogsgatan 3-11 samt Fricksgatan 2-4.

Lägenhetsbeståndet fördelar sig på 12 fyror, 52 treor, 64 tvåor, och 45 ettor. Samtliga lägenheter har balkong samt rymliga källar- och vindsförråd. Förutom lägenheterna äger föreningen två lokaler, som idag brukas som en frisersalong samt en tandläkarmottagning.

Fastigheterna är 3 våningar höga tegelhus som ligger i ett grönt och lugnt område på Norra Guldheden. Föreningen äger marken på 15 890 kvm. År 1984-85 genomgick Guldlänkens fastigheter en genomgripande renovering där bland annat stambyte ingick.

Området präglas av sin närhet till park- och naturområden. Det finns allt ifrån fina parkmiljöer till rena naturområden på sluttningarna runt Guldhedsberget. Bostadsrättsområdet i Guldlänken utmärks av mycket grönska och större gräsytor. Det är en lugn oas som är tillgänglig för allmänhet och boende.

Området har mycket god kollektivtrafikförsörjning med spårvagnar och bussar vid hållplatserna Wavrinskys Plats och Medicinaregatan.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Göteborg. Föreningen höjde avgiften med 1% 2017. Föreningens lån/kvm uppgick 2017 till 2.666:- vilket anses vara mycket lågt då snittet i centrala göteborg ligger på ca 6000:- i lån/kvm. 1:a Juni 2019 kommer föreningen ingå i ett avtal med Bredbandsbolaget. Bredband 250/250 mbit samt Fiber TV med basutbud och telefoni ingår i detta avtal.

Kommande/gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar:
Vildapelsgatan 3 gjordes 2014 om till 4 nya lägenheter. Detta gav ett bra kapitaltillskott i föreningens kassa. Belysningen har även setts över och automatiseras i hög utsträckning. Under 2016 gjordes renoveringar av trappor i trapphusen.

TV och bredband: 1:a Juni 2019 kommer föreningen ingå i ett avtal med Bredbandsbolaget. Kostnad 214 kr/mån. Bredband 250/250 mbit samt Fiber TV med basutbud och telefoni ingår i detta avtal.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter