Såld

Etagedröm med studiokänsla i Klippan

Poya Sondosi
ansvarig mäklare

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Klippan 1H

3:a Klippan

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 463 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 100 kvm
Våning:
5/11, hiss
Byggår:
1930
Adress:
Klippan 1H,
414 51 Göteborg
Intresserad av denna bostad - Poya
Intresserad av denna bostad - Poya

Beskrivning

Vid foten av Älvsborgsbron erbjuds denna unika etagelägenhet om ca 100 kvm. Här bor du ljust och luftigt på två plan med ett välutrustat kök, två badrum, två rymliga sovrum, härlig balkong, tvättmaskin, massor av förvaringsmöjligheter och ett vardagsrum med ca fem meter i takhöjd. Dessutom i ett område som andas historia och kultur – med gym och strandpromenad alldeles runt hörnet.
Detta är lägenheten för dig som vill ha ett modernt boende i ett bubblande område med närhet till både stadspuls och havsbris. Välkommen på visning och välkommen hem.

Rumsbeskrivning:
Entréplan: Du välkomnas in i lägenhetens öppna planlösning som består av ett välutrustat kök, rymligt vardagsrum, garderobsvägg samt ett modernt badrum. Härifrån når du även lägenhetens balkong med utsikt som sträcker sig bort över älven till Eriksberg. Vitmålade väggar med stora fönsterpartier och genomgående ekparkett från 2014. Kombinationen av bevarad industrikänsla och omsorgsfulla val ger ett modernt boende med studiokaraktär.
 
Kök: Köket totalrenoverades 2014 med smakfulla materialval och modern utrustning. Extra hög kyl och frys samt ugn från Siemens. Bred induktionshäll och inbyggd mikrovågsugn från Electrolux. Tyst diskmaskin från Bosch (2018) och diskret fläkt från Franke. Diskbänk från Smeg och blandare från Strand, båda i rostfritt stål. Den stora köksön har en bänkskiva i massiv ek med plats för barstolar för den som vill göra kocken sällskap. Resterande arbetsyta består av vitt laminat som går i linje med övrig köksinredning och bryter mot de stora kakelplattorna i betonggrått. Med utdragbara lådor och rikligt med förvaring är detta ett kök som rymmer allt för hela familjen.
 
Badrum 1: Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och sandfärgade klinkers på golvet. Tvättmaskin från Husqvarna samt dusch med vikbara duschväggar. Kommod med ekluckor och spegelskåp ger bra förvaring. Tack vare den kromade handdukstorken från Svedbergs kan du alltid se fram emot en varm handduk efter duschen.
 
Vardagsrum: Öppet och luftigt vardagsrum med en makalös takhöjd om ca 5 meter. Idag hänger den stora versionen av Poul Henningsens “Kotten” högst upp men här är det endast fantasin som sätter gränser. Det finns plats för en flera meter hög julgran i sann Rockefeller Center-anda eller varför inte en kristallkrona värdig Louvren i Paris? Garderoberna längs väggen mot hallen bjuder på rikligt med förvaring.
 
Balkong: Den stora balkongen bjuder på förmiddagssol och har plats för loungemöbel eller bord och stolar. På somrarna ryms pallkragar och odlingar för den som gillar riktigt närproducerat. Till höger har du utsikt över Majornas takåsar hela vägen upp till Gråberget och åt vänster skymtar du hamninloppet och Eriksbergskajen. Balkongen renoverades 2017, då alla räcken och tak byttes ut och fasaden målades i vitt. Balkongen har belysning och eluttag så här kan du sitta långt in på kvällen även under hösten.
 
Övre plan :Ta trappan upp till övervåningen och lägenhetens mer avskilda del. Här hittar du två rymliga sovrum, platsbyggda garderober, skrivbordshörna och ytterligare ett badrum – en lyx som underlättar vardagen avsevärt. Genomgående ekparkett och vitmålade väggar.
 
Sovrum 1: Lägenhetens första sovrum bjuder på en fridfull känsla och vidsträckt utsikt över Majorna genom de två stora fönstren. Det är ljust och luftigt med gott om plats för en stor dubbelsäng och flera möbler. Du får även plats med spjälsäng om det skulle behövas. Sovrummet kan enkelt delas upp i två mindre rum vid behov.
 
Sovrum 2: Vägg i vägg ligger det andra sovrummet som även det är väl tilltaget med plats för en stor säng, garderober samt lekhörna för barnen eller hemmakontor. Fönster med vidsträckt utsikt över stan.
 
Övre hall: Stor hall med platsbyggda garderober som bjuder på generöst med förvaringsmöjligheter. Här ryms även skrivbordshörna och läsfåtölj. Härligt ljusinsläpp från fönstret mot innergården.
 
Badrum 2: Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna samt grå klinkers på golvet. Utöver spegelskåpet har ett extra badrumsskåp satts in för ännu mer förvaring. Här kan du skämma bort dina sinnen med en lugn stund i badkaret från Svedbergs (2017). När du kliver upp väntar en skön handduk på den kromade handdukstorken från samma tillverkare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 6 463 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,22886%. Andel av årsavgift är 2,1687%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 380 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 80 kr och hushållsel 300 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Majorna 140:14.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 503/1303.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 11, hiss finns.

Byggår: 1930.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 100 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via ComHem, digitalt basutbud ingår i avgiften.
Internet: ComHem.

Bilplats: Genom Klippans Kulturfastigheter kan du hyra garageplats för ca 1000 kronor i månaden eller p-plats på gatan för ca 450 kronor i månaden. För mer information kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 eller info@klippan-kulturfastigheter.se. Det går även att hyra båtplats.

Energideklaration: Energiprestanda 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-03-09. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Nya Mälteriet. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 57 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades år 2004 och förvärvade fastigheten Göteborg Majorna 140:40. Föreningens gällande ekonomiska plan fastställdes år 2006 samt år 2010 i samband med färdigställandet av de 6 nya lägenheterna i huset. Idag har föreningen adressen Klippan 1H samt 1G. Huset uppfördes under år 1930 och var då en del av Carnegies porterbryggeri. Det var här man mältade kornet, vilket har gett bostadsrättsföreningen sitt namn och husets karaktäristiska utformning. Huset blev bostadsfastighet i mitten av 1980-talet och består idag av 11 våningar, 57 lägenheter, 3 lokaler samt en hyresrätt. Byggnadens totalyta är 5 162 kvm.

Gemensamma utrymmen:
Förråd: Till lägenheten hör ett rymligt förråd på entréplan utan insyn utifrån.

Tvättstuga: Tre tvättstugor finns i huset med två eller tre tvättmaskiner i vardera. Här finns även torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Tvättider mellan 07-22 och det finns alltid lediga tider som bokas smidigt via app eller digital skärm.

Cykelförråd: Stort cykel- och barnvagnsförråd på entréplan.

Återvinningsrum: Föreningen har ett eget återvinningsrum alldeles utanför porten.

Föreningens ekonomi: Förvaltas av Riksbyggen.
Inga planerade avgiftsförändringar kommande året.

Kommande/gjorda renoveringar: Ytterdörrar kommer under mars 2019 bytas till säkerhetsdörrar. Pågående totalrenovering av de gemensamma inomhusytorna beräknas vara klar juni 2019. Föreningen planerar renovering av avloppsstammar ca år 2025. Det är i dagsläget oklart huruvida det blir relining eller byte av stammarna.

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:

2017: Målning av fasad och fönster. Nya balkongräcken samt tak. Ombyggnad av cykelrum och trädgårdsförråd.

2015: Nya förråd till 1G. Nytt lås- och portsystem samt nya entrédörrar till 1H.

2013: Upprustning av innergården.

2012: Renovering av taket och lagning av takfot. Ommålning av trappuppgång.

2010: Putsning och målning av söder- och västerfasad. Byte av 10 hörnfönster och byte av 2 terrassdörrar. Renovering av fläktaggregat.

2009: Ombyggnad av lokaler till 6 nya lägenheter (färdigställda 2010). Utbyggnad av fläktsystemet.

2008: Renovering av tvättstugor, samtliga maskiner utbytta. Fjärrvärme installerades.

Gårdsplats: Utanför lägenheten finns en stor innergård med glasat tak och framför huset finns flera grönytor. På sommaren kan du plocka fläderblommor från det stora trädet och här finns en grillplats med utemöbler som alla i huset får använda när de vill. Till höger om huset finns en större gräsplätt med fotbollsmål. En trappa leder upp till gamla Älvsborgs fästning där du har utsikt över både Majorna och hamnen.

Övrigt: Föreningen äger marken.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör området till en härlig plats att bo på.
Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen och i grannområdena finns mataffärer och butiker.
Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.
Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter