Såld

Funkispärla med balkong och en slående utsikt

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lemansgatan 6

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 862 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
6/7, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Lemansgatan 6,
412 60 Göteborg

Beskrivning

På fenomenalt läge, mitt i populära Johanneberg, gömmer sig denna ljusa pärla i en tidstypisk och charmig funkisfastighet från 1939. Hjärtligt välkomna till Lemansgatan 6! Balkongen är högt belägen och bjuder på en slående utsikt över de vackra området Johanneberg samt hela vägen bort mot Örgryte. Köket har goda förvaringsmöjligheter och det går med enkelhet att sitta ned fyra till 6 gäster via matbordet intill. Generöst sovrum med god förvaring via garderober och ett stilrent kaklat badrum. Ytskikten är genomgående ljusa och ger en enhetlig bas att inreda till. Samtidigt finns mycket karaktär och känsla bevarad med vackra detaljer som fiskbensparkett, fönsterbräden i natursten och platsbyggda originalgarderober i fint skick som ger den ursprungliga arkitekturen tillkänna. En bostad att trivas i!

Varmt välkomna på visning!

Johanneberg är ett område med karaktäristisk funkisbebyggelse som är känt för sin grönska och närhet till stadens parker. Här bor man i ett citynära läge med Chalmers, Avenyn, Korsvägen och stadens nöjesutbud endast en kort promenad bort. Goda kommunikationer med buss och spårvagnar. Bekvämligheter i form av flera matbutiker, apotek och gym mindre än fem minuter bort. I närområdet finner ni även Mossen och Änggårdsbergens friluftsområden.

Rumsbeskrivning: Bostadens 62 kvm disponeras enligt följande:

Hallens yta utnyttjas till max med förvaring både i en charmig originalgarderob och i en som tillkommit på senare tid. I en nisch finns plats för klädhängare för de skrymmande ytterkläderna, och undertill är golvet belagt med klinker som tar hand om vinterkängorna och skyddar den ovärderliga originalparketten. Väggarna är vita i enlighet med resten av lägenheten.

Parketten löper vidare in i vardagsrummet och övergår där till ett underbart fiskbensmönster, en vacker detalj och typiskt för husets samtid. Ett stort fönsterparti med fönsterbänkar i natursten ger ett härligt ljusflöde som slår mot de vita väggarna. Rummet inbjuder till flertalet möbleringsalternativ med plats för soffa och TV-möbel.

Från vardagsrummet nås balkongen, högt belägen med vidsträckt utsikt över Johanneberg och Örgryte. Här finns plats för möbler, växter och ett par nära vänner.

Köket är ljust med ett grafiskt uttryck där vitt och svart möts i djärv kontrast. Luckorna är högblankt vita mot vitt kakel, och ett schackrutigt golv sätter stilen och smälter fint ihop med lägenhetens karaktäristiska funkisarkitektur. En diskbänk i rostfritt vid vasken tar hand om disken och skonar den vackra bänkskivan i ek. Utmärkande för just den här lägenheten är att köket gjorts större genom att det slagits ihop med en mindre kammare, ett lysande sätt att maximera förvaring, arbetsyta och inte minst det trivsamma matplatsen som rymmer ett bord för sex personer. Två fönster ger ett fint ljusflöde och ett rum som blir ett nöje att både umgås och förbereda middagen i.

I sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande avlastningsmöbel. Ett vitmålat brädgolv ger en rustik charm mot vita väggar. Det höga läget i huset, och på höjden, ger en fin utsikt och ett insynsskyddat läge. Två charmiga originalgarderober samt två rymliga dubbelgarderober står till tjänst.

Badrum men enkel färgsättning i en bas av vitt kakel och grått golv. Glashyllor har plats för det vackraste av det nödvändiga, resten ryms i kommoden under handfatet och i spegelskåpet över. Efter duschen väntar en varm handduk från handdukstorken.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 862 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,37062%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Johanneberg 19:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 80/1604.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7, hiss finns.

Byggår: 1939.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Basutbud från Comhem ingår i avgiften.
Internet: Bredband finns till självkostnad via bland annat Comhem.

Bilplats: Föreningen har 20 parkeringsplatser på Lemansgatan, kö till samtliga platser och en garageplats till uthyrning (kösystem).
Boendeparkeringsområde S6 alt. S7, se Göteborg Stad Boendeparkering för mer information.

Energideklaration: Energiprestanda 154 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-12-18. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Grovtvättstuga i uppgång nr 8.
Återvinningsrum med kompostering.
Tvättstugor i källaren, torkrum, mangelrum.
Till varje lägenhet hör ett källarförråd samt ett vindsförråd om ca 4-5 kvm.
Finns möjlighet att hyra extra förråd i föreningen.
Cykelrum och barnvagnsrum.
Härlig grön gård med gräsmatta, uteplats och grill för grillkvällar och soliga dagar.

Information Förening

Förening: Brf Lemansgatan 6-8-10. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 83 st lägenheter varav 1 st hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Göteborg Johanneberg 19:2. De förvärvade fastigheten år 2002 och det är en mycket välskött fastighet och byggnad. Det finns i denna fastighetsbyggnad sammanlagt 83 stycken lägenheter varav 82 stycken som upplåts med bostadsrätt och 1 bostad med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: Återvinningsrum med kompostering
Tvättstugor i källaren, torkrum, mangelrum
Grovtvättstuga i uppgång nr. 8
Källare och vindsförråd
Cykelrum och barnvagnsrum
Gård med gräsmatta, uteplats och grill.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 2% i januari 2017, oförändrade avgifter under 2018. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar plannerade, kontrollerat med föreningen 20181015. Detta beslut tog styrelsen i samråd med föreningens ekonomiska förvaltare för att bibehålla föreningens goda ekonomi. Styrelsen beslutar om budgeten i slutet av varje år, då beslutas även om eventuell avgiftsförändring.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar, bostadsrättstillägg ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Mycket välskött byggnad som har genomgått flertalet renoveringar under årens lopp.
1991: Rörstambyte, elstambyte, omputsning av fasad, omläggning av tak, renovering av balkonger, nyinstallation hiss.
2003: Nya tvättmaskiner och torktumlare
2005: Ny styrenhet hissar
2006: Stamspolning
2007: Dränering runt fastigheten samt byggnation uteplats och grill
2008: Målning av taket, asfaltering av gångväg på baksidan, OVK, energideklaration samt värmereglering med nyinsättning av strypventil och reglage i samtliga lägenheter
2009: Nytt ytskikt på samtliga balkonger
2010: Tvättning av balkongfronter
2011: Målning av cykelrum och rörelsedetektorer för belysning till cykelrum samt vinds- och källardörrar har förstärkts med stålprofil för att förhindra inbrott
2012: Fönsterarbete: Byte att tätnings- och dammlister och trasiga klips i samtliga fönster och balkongdörrar, nya portlås/porttelefoner, luktrenare till återvinningsrum och sopsugsrum samt nya tankar samt nya rör sopsug
2013: Asfaltering baksida, målning av torkrum samt nya ventilationsfläktar, tak
2014: Sotning öppna spisar samt undersökning av balkongers status efter tidigare underhåll.
2015: Rensning ventilationskanaler, lägenheter/lokaler, OVK- besiktning
2016: Ny sopsugstank 6:an
2017: Byte rökgasfläktar, öppna spisar
2017: Stamspolning
2017: Balkongrenovering
2017: Målning tak och fasad
2017: Nya stuprännor/rör, nya ytterdörrar baksida källare samt ny exteriörbelysning
2018: Sotning öppna spisar inkl. brandskyddskontroll
2018: Upprustning uteplats
2018: Trädgård, beskärning samt plantering

Kommande renoveringar:
2019: Målning invändiga källarutrymmen
2019: Renovering återvinningsrum.

Parkering: Föreningen har 20 parkeringsplatser på Lemansgatan, kö till samtliga platser och en garageplats till uthyrning (kösystem).
Boendeparkeringsområde S6 alt. S7, se Göteborg Stad Boendeparkering för mer information.

TV och bredband: Kabel-TV, basutbud från Comhem ingår i avgiften.
Bredband finns till självkostnad via bland annat Comhem.

Gårdsplats: Föreningen har en fin gemensam uteplats med grillmöjligheter.

Övrigt: Föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år, vår och höst.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter