Såld

Kvadratsmart hem mitt bland Långgatornas sköna folkvimmel

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Tredje Långgatan 39

1,5:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 273 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 41 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1979
Adress:
Tredje Långgatan 39,
413 27 Göteborg

Beskrivning

På Tredje Långgatan bor ni mot lugn innergård mitt bland Långgatornas charm i populära Linné. Välkommen hem till en ljuvlig 1,5:a, med öppen social planlösning och kvadratsmart utformning. Lägenheten är välplanerad rakt igenom med bra förvaring, separat sovrum med plats för dubbelsäng, helkaklat badrum med tvättpelare och ett utmärkt planerat kök på liten yta som gör matlagningen till ett härligt inslag i vardagen. Matbordet har sin självklara plats centralt i lägenheten och binder ihop kök och vardagsrum. Genom fyra stora fönster strilar solstrålarna in och lyser upp de fina ytskikten, en sober bas av vita väggar och ekparkett som blir en fröjd att inreda.

Linné är ett av stadens mest populära områden, med vacker och omväxlande arkitektur. Här har ni tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. Njut av naturen i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid Södra Älvstranden. Närhet till mycket goda kommunikationer.

Rumsbekrivning: Bostadens 41 kvm disponeras enligt följande:

Inbjudande hall med tre garderober, varav ett används som städskåp, och plats på väggen för avhängning, spegel och en liten byrå. Väggarna är vita och på golvet ligger klinker i en naturnära ton av terracotta som övergår i ekparkett.

Stort ljust allrum som med sin öppna planlösning blir lägenhetens hjärta. Här finns plats för såväl avslappnade kvällar i tv-soffan som trevliga sammankomster kring ett matsalsbord. Bordet har sin givna placering centralt i rummet intill ett av de stora fönstren. Här finns plats för fyra personer. Väggarna är vita och på golvet ligger ekparkett i enlighet med resten av lägenheten.

Köket är öppet mot rummet och är fantastiskt väl planerat på en liten yta, med gott om förvaring och en bänkskiva i ek som ger rummet värme och en arbetsyta som är en glädje att förbereda middagen på. Överskåp längs två väggar rymmer glas och tallrikar. Köksluckorna är vita och över bänkskivan sitter vitt kakel. Vitvarorna består av kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt.

Dörren mot sovrummet är vinklad, ett smart sätt att göra vardagsrummet större. I det rofyllda sovrummet finns plats för en dubbelsäng och vid fotändan finns utrymme för en byrå. En garderob rymmer favoritplaggen. Väggarna är vita och ekparketten är skön att sätta fötterna på om morgonen.

Helkaklat badrum med terracottafärgat klinker och vitt kakel. Här finns tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare som förenklar vardagen. Vikbara duschväggar i klarglas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 273 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme och vatten, kabel-tv (baspaket från SAPPA) samt bredband (Riksnet upp till 1 000 Mbps).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,3725%. Andel av årsavgift är 0,40325%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 360 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 140 kr och hushållsel 220 kr.
I uppskattad driftskostnad för två personer ingår el ca 220 kr / månad samt försäkring ca 140 kr / månad. Observera att dessa kostnader varierar beroende på avtal och förbrukning.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 03913.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6, hiss finns.

Byggår: 1979.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 41 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

TV- och internetanslutning: TV: I medlemsavgiften ingår ett baspaket från SAPPA.
Internet: Bredbandsuppkoppling från Riksnet på upp till 1 000 Mbps ingår från och med januari 2019 i medlemsavgiften. Router står den boende för.

Bilplats: Föreningen har ett garage tillsammans med grannföreningarna BRF Skonaren och BRF Galeasen. Där finns 116 bilplatser samt 7 MC-platser. Kötiden för garageplats varierar mellan cirka 2-4 år.

Energideklaration: Energiprestanda 151 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-02-06. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Jakten.
I föreningen finns 155 st lägenheter varav 15 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Jakten. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 170 lägenheter, varav 14 lägenheter upplåts med hyresrätt. Det finns även 5 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna Andra Långgatan 32 och 34, Tredje Långgatan 37 och 39 samt Fjärde Långgatan 41, 43 och 45.

Föreningen köpte fastigheten 2001 (äger marken).

Tre föreningar i kvarteret bildar en samfällighet, Brf Skonaren, Brf Galeasen samt Brf Jakten där de tar hand om och delar på garaget och genomfarten under huset.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.jakten.nu.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Årsavgiften höjdes med 2 % 2018. Inga planerade höjningar framöver.

Kommande/gjorda renoveringar: 2002-2003 tätades betongbjälklag.
2004 reparerades tegelfasad på Fjärde Långgatan 43-45. Samma år utfördes injustering av värmeanläggning, byte av termostat och pumpar vid behov.
2005 målades och kittades fönstren.
2006 målades trappuppgången om.
2007 renoverades tvättstugan.
2008 utfördes en OVK och hiss installerades på Fjärde Långgatan 41.
2009 utfördes en energideklaration, installerades nytt passersystem i samtliga entréportar och hissarna renoverades.
2012 utfördes stamspolning av samtliga avlopp, utfördes en OVK, byttes samtliga fönster och balkongdörrar samt renovering av tre takterrasser.
2013 Byte av två hisskjutdörrar.
2014 gjorde vattenreducerande åtgärder med byte av strålspolarmunstycken och duschmunstycken.
2015-2016 reparerades frostsprängd söder tegelfasad på Fjärde Långgatan 43-45.
2016 utfördes underhåll av fläktaggregat, rengöring av ventilationssystem och förnyad injustering. Även åtgärder gjordes efter vattenskador i lägenheter och lokal samt lagning av tätskikt på vissa takterrasser.
2017 lades ny markyta till entrén Fjärde Långgatan 43/45 samt genomgång av trädgård samt planteringar utanför entréerna på Fjärde Långgatan 41, 43 samt 45. Även genomgång och modernisering av ventilationsanläggning på samtliga vindar utfördes.

Föreningen planerar att inom kort byta ut dörrpartier på Fjärde Långgatan 43/45 samt Andra Långgatan 32/34. I samband med detta kommer även polering av stengolvet och installering av nya skrapmattor att utföras. Om några år planerar föreningen även att renovera trapphus, entréer, viloplan och hissfronter. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 - 2026.

Parkering: Föreningen har ett garage tillsammans med grannföreningarna BRF Skonaren och BRF Galeasen. Där finns 116 bilplatser samt 7 MC-platser. Separat kö.

TV och bredband: I medlemsavgiften ingår ett baspaket från SAPPA. Bredbandsuppkoppling från Riksnet på upp till 1 000 Mbps ingår från och med januari 2019 i medlemsavgiften. Router står den boende för.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter