Gavellägenhet med balkong i sydvästläge

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Larssons Berg 4

3:a Mölndal Stensjön

Kortfakta

Pris/Bud:
3 395 000 kr
Avgift:
3 723 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 69 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
2017
Adress:
Larssons Berg 4,
431 66 Mölndal
Säljarens bild
Säljarens bild
Säljarens bild
Säljarens bild
Säljarens bild
Säljarens bild

Beskrivning

Ta hissen upp till fjärde våningen och kliv in i denna stilrena gaveltrea med fantastiskt ljusinsläpp! Den väl tilltagna balkongen med sydvästläge ger slående vyer över vidsträckta skogsområden samt en glimt över vackra Stensjön medan eftermiddagssolen värmer era kinder. Här bor ni i en lugn och vacker miljö med närhet till badplatser samt mysiga promenadstråk runt Gunnebo Slott och Rådasjön. Goda kommunikationer till både nya Mölndals innerstad samt Göteborgs pulserande stadsliv.

Lägenhetens 69 kvm disponeras enligt följande:

Köket går i en ljus färgsättning med luckor, kakel, vitvaror och väggar samtliga i vitt utförande. Laminatskivan bryter av med en ljust grå nyans och ger en väl tilltagen arbetsyta. Överskåp längs hela väggen ger både god förvaring och belysning. Maskinparken från Siemens består av kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, häll, skåpsintegrerad fläkt samt ugn och mikro i högskåp. Matplatsen intill det stora fönsterpartiet bjuder på en underbar utsikt över blå himmel och lummiga omgivningar. Här finns plats för sex personer.

Vardagsrummet bjuder in till mysiga vardagskvällar med familjen. Den öppna planlösningen mot köket ger en härlig social känsla som involverar samtliga gäster vid matlagningen. Stora fönster och en helglasad balkongdörr ger ett fint ljusinsläpp. Genomgående i lägenheten är de vita väggarna samt parkettgolvet.

Balkongen nås via vardagsrummet. Här slås man av fantastiska vyer över både takåsar, grönska samt vackra Stensjön. Det höga läget ger en härlig frihetskänsla och skyddar från insyn. Sydvästläget bjuder många varma soltimmar som avslutas med en vacker solnedgång bakom trädtopparna. Balkongen är väl tilltagen och har plats för både loungegrupp samt grillhörna.

Sovrummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. De vita väggarna bryts av med en fondvägg som ger en dämpad harmoni till rummet. Förvaring i tre garderober. Det mindre sovrummet har fönster i vinkel vilket ger ett underbart ljusinsläpp. Rummet är lättmöblerat med plats för säng och skrivbord. För den som önskar ytterligare förvaring finns två garderober i förrådet, tillhörande detta rum, som ingår i köpet.

Badrummet är helkaklat i en smakfull färgsättning med vitt kakel och grå klinker. Plats för pinalerna finns i handfatets vita kommod och i spegelskåpet ovanför. Över tvättmaskin och torktumlare finns en grå bänkskiva och två väggskåp som underlättar vardagsbestyren.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 395 000 kr

Avgift: 3 723 kr/mån. I avgiften ingår värme och TV från Sappa. Kall- och varmvatten debiteras efter faktisk förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,98775%. Andel av årsavgift är 1,04055%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 679 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 115 kr, vatten/avlopp 260 kr och hushållsel 304 kr.
Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadsrättshavaren men bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Issågen 1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1083/1202.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns. Då huset är byggt i souterräng står lägenheten registrerad som våning 2/3 i lägenhetsförteckningen.

Byggår: 2017.

Storlek: 3 rum och kök, varav 1-2 sovrum. Boarea ca 69 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till TV, bredband och telefoni via öppet stadsnät, Svenska stadsnät. Grundutbud av TV från Sappa ingår i avgiften.

Övriga byggnader: Till varje lägenhet hör ett förråd i souterrängplan.

Information Förening

Förening: Brf Stensjöberget.

Allmänt om föreningen: Brf Stensjöberget har byggts av Tornstaden på uppdrag av Riksbyggen. Föreningen består av sex punkthus i fem våningar med tre normalplan, ett suterrängplan samt en takvåning, totalt 102 bostadsrätter. Husen är belägna på Stensjöberget i det natursköna området Stensjön i Mölndals kommun. Byggtid april 2016 till februari 2018 och inflytt oktober 2017 till mars 2018.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns även 6 st barnvagnsrum och 2 miljöstationer. Som boende har man tillgång till gemensamhetshuset Träffen som är utrustat med kök för att möjliggöra möten, event, kalas eller övernattning. Här finns även altan och boulebana.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen planerar att höja avgifterna vid årsskiftet 2019/2020. Det är inte beslutat med hur mycket men troligtvis ca 1% (2019-06-05).

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam genom Proinova Försäkringsmäklare. Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Då husen är nybyggda och föreningen kan åberopa garantireparationer om något eventuellt behöver åtgärdas har föreningen ingen underhållsplan.
Föreningen har tagit fram en offert med Lumon för inglasning av balkonger och uteplatser och bygglovet gäller i 5 år från 2019. Varje bostadsrättshavare bekostar själv inglasningen och får ta ställning till om man vill göra det. Priset varierar beroende på vart i huset balkongen ligger, om det finns tak eller inte och (eller om det är en terrasslägenhet. Föreningen har även planer på att bygga cykelgarage samt sätta upp solpaneler och fler laddstolpar.

Parkering: 105 parkeringsplatser. Går att hyra för 400 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Utöver finns 10 p-platser för besökande.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till TV, bredband och telefoni via öppet stadsnät, Svenska stadsnät. Grundutbud av TV från Sappa ingår i avgiften.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter