Unik vindsvåning i etage med balkong

Jonas Criff
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 73 jonas.criff@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

A R Lorents gata 61

2:a Klippan

Kortfakta

Pris/Bud:
2 950 000 kr
Avgift:
4 216 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 59 kvm
Våning:
3/3, hiss
Byggår:
2007
Adress:
A R Lorents gata 61,
414 51 Göteborg
Välkommen till en etagétvåa med karaktär
Välkommen till en etagétvåa med karaktär
Två takfönster ger mäktigt ljus
Två takfönster ger mäktigt ljus
Öppen planlösning
Öppen planlösning
Bostaden ligger högst upp i huset och nås bekvämt via hiss
Bostaden ligger högst upp i huset och nås bekvämt via hiss
Uppe på loftet sover du lugnt och skönt med himlen som närmsta granne
Uppe på loftet sover du lugnt och skönt med himlen som närmsta granne
En vägg har sats upp och bildar en rymlig klädkammare på detta plan
En vägg har sats upp och bildar en rymlig klädkammare på detta plan
Älvsborgsbron ses genom flera fönster
Älvsborgsbron ses genom flera fönster
Plisségardiner täcker ljuset genom takfönstren vid behov
Plisségardiner täcker ljuset genom takfönstren vid behov
Köket i öppen planlösning mot rummet
Köket i öppen planlösning mot rummet
Gott om förvaring genom både över och underskåp
Gott om förvaring genom både över och underskåp
Given matplats intill fönsterpartiet
Given matplats intill fönsterpartiet
Skönt att slå sig ner i soffan efter maten
Skönt att slå sig ner i soffan efter maten
Balkongen kopplar ihop inne och ute under sommarhalvåret
Balkongen kopplar ihop inne och ute under sommarhalvåret
Kvällssolen ger en behaglig avslutning på dagen
Kvällssolen ger en behaglig avslutning på dagen
Sakplig utsikt även från fönstret vid matplatsen
Sakplig utsikt även från fönstret vid matplatsen
Hallen med avhängning
Hallen med avhängning
Stilrent badrum med tvättpelare
Stilrent badrum med tvättpelare
Den gamla fästningen anas på kullen utanför
Den gamla fästningen anas på kullen utanför
Utanför dörren återfinns trevliga promenadvägar, restauranger och fik
Utanför dörren återfinns trevliga promenadvägar, restauranger och fik
Intresserad av denna bostad - Jonas
Intresserad av denna bostad - Jonas

Beskrivning

Vid foten av Älvsborgsbron erbjuds denna exklusiva bostad byggd år 2007 om ca 60 kvm. Välkommen in!
Bostaden har genomgående ekparkettgolv och ljusa väggar. Stora fönsterpartier gör den här lägenheten otroligt ljus och luftig med utsikt över innergården. En välkomnande hall med dolda avhängningsmöjligheter leder Er in till det öppna vardagsrummet. Vardagsrummet och köket är integrerat i en öppen och luftig planlösning. Härifrån nås den härliga balkongen belägen i soligt läge.
Väl tilltaget sovrum en trappa upp med förvaring, genom klädkammare. Här finns det plats för en dubbelsäng med sängbord.

Från hallen nås det smakfulla badrummet. Helkaklat med klinker på golvet. Här finns handduksvärmare och duschhörna.

En tyst och trivsam bostad med mycket bra ljudisolering. Välkommen på visning!

rumsbeskrivning: Redan i entrén känner ni av den höga standard som fastigheten har. Ta trapporna eller hissen högst upp där denna bostad är belägen. Väggarna går i ljusa toner och lägenheten har genomgående ekparkett. Bostadens ca 59 kvm är disponerade enligt följande:

Till höger i lägenhetens hall finns det plats för att hänga av sig ytterkläderna i praktiskt hyllsystem. Ljusa väggar.

Rakt fram öppnar vardagsrummet upp sig med sin otroliga rymd och generösa ljusinsläpp. Här finns plats för soffgrupp, matbord och matsalsgrupp. I och med att kök och vardagsrum är integrerade skapas en social och lättmöblerad planlösning. Ett riktigt härligt rum att umgås i! Väggarna i rummet är i en ljus ton.

Från vardagsrummet finns utgången till den soliga balkongen. Här når eftermiddagens strålar er och ni blickar ut över Älvsborgsbron. Balkongen har gott om plats för både sittmöbler och odlingar.

Rymligt kök med en social planlösning tillsammans med det väl tilltagna vardagsrummet. I köket finns spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin, kyl och frys. Det är väl tilltaget med skåpsluckor samt bänkskiva som bryter snyggt. Ovanför arbetsytan sitter ett mörkt kakel. I köket finns en naturlig plats för ett matbord för fyra, när dina vänner kommer över förlängs bordet enkelt in mot vardagsrummet och ett riktigt långbord kan dukas upp.

Sovrummen ligger upp en våning. Detta rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Härifrån nås också en rejäl klädkammare som inrymmer bra med klädförvaring.

Badrummet är väl tilltaget och går i ljusa toner med mörka inslag. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, golvvärme, dusch och handdukstork. Till höger finns tvättmaskin och torktumlare.

Bekvämt boende där garage, källarförråd samt cykelförråd nås via hissen!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 950 000 kr

Avgift: 4 216 kr/mån. inkl. värme , vatten och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: A142/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, hiss finns.

Byggår: 2007.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 59 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Underhållsplan för framtida renovering och underhåll finns som är upprättad av HSB. Inga större renoveringar inplanerade den närmsta tiden utan endast löpande underhåll.
Det som ligger utanför underhållsplanen är att de enstegstätade fasaderna på föreningens tre gårdshus måste renoveras. Det pågår för tillfället ett tvistemål med byggföretaget om vem som ska utföra renoveringen och stå för kostnaderna. Först när tvistemålet är avgjort kommer renoveringen utföras.

2015 utfördes besiktning av hissar.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har just nu ett kollektivt avtal med Comhem avseende ett analogt basutbud om tvkanaler.
Internet: Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia avseende fiber åt alla. Det innebär att alla medlemmar har varsin 100 mbit fiberlina till sin lägenhet som bara är att använda. Avgiften för detta ligger på avgiften för samtliga medlemmar.

Uteplats: Trevlig balkong i soligt läge.

Bilplats: Föreningen har ett avtal med Klippans Kulturfastigheter om totalt 60 st. garageplatser kostar 1 011 kr/månad. Det finns även 19 st. p-platser som kostar ca 450 kr/mån. Ingen kö i dagsläget (2018-06-08). Boendeparkering gäller inte i området.

Övriga byggnader: Föreningen har 12 st extraförråd man kan hyra. För närvarande är alla uthyrda och kölista är upprättad.
Då tvättmaskin finns i varje enskild lägenhet finns ingen gemensam tvättstuga.

Information Förening

Förening: Brf Klippan Sockerbruket.

I föreningen finns 86 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Klippan Sockerbruket ligger i det genuina kulturreservatet Klippan med sin digra kulturhistoria som innefattar både det gamla Carnegie sockerbruk och det anrika Ostindiska Kompaniet.

Föreningen består av 86 lägenheter om ett till fem rum och kök, fördelade på fyra flerfamiljshus i tegel och tre gårdshus med putsade fasader. I sydost ligger en länga med hantverkshus som på ett effektivt sätt inramar området. Lägenheterna har genomgående gedigna naturmaterial och har antingen balkong eller uteplats. Arkitektbyrå är Semrén & Månsson och området byggdes av Peab 2005-2007. Området stod inflyttningsklart i april 2007.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Föreningen har en god ekonomi. Avgifterna höjdes med 135 kr from den 1 juli 2017, detta på grund av att föreningen har dragit in fiber i fastigheten och detta ingår i allas månadsavgifter. Föreningen har gjort extra-amorteringar löpande.

Kommande/gjorda renoveringar: Underhållsplan för framtida renovering och underhåll finns som är upprättad av HSB. Inga större renoveringar inplanerade den närmsta tiden utan endast löpande underhåll.
Det som ligger utanför underhållsplanen är att de enstegstätade fasaderna på föreningens tre gårdshus måste renoveras. Föreningen för en dialog med PEAB gällande byggfel på fasaderna på gårdshusen

Gjorda renoveringar:
2013 Genomfördes en OVK av ventilationen
2013-2014 Slipades och lackades ytterdörrarna
2015 utfördes besiktning av hissar.
2016 Utfördes en inspektion av hissarna
2016 installerades fiber via Telia i huset
2017 Omlackering och ommålning av träpartier vid entrén.

Kommande renoveringar:
Föreningen har konstaterat fukt i fasaderna i vissa av punkthusen (hus 55 inkluderat). Just nu har styrelsen tagit beslutet att åtgärda problemen med start 2019. Under tiden driver Brf Klippan Sockerbruket en process emot Peab som enligt styrelsen skall stå för delar av kostnaden. För mer info i ärendet hänvisar vi till styrelsen@klippansockerbruket.se.
Föreningen följer en underhållsplan.

Övrigt: Se mer information i årsredovisningen och på www.klippansockerbruket.se.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör området till en härlig plats att bo på.
Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen och i grannområdena finns mataffärer och butiker.
Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.
Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter