Såld

Högst upp i huset med lugnt och fridfullt läge

Gunilla Jansson
ansvarig mäklare
Carolina Lindén
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Lerum

Med Lundin Lerum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Arfwedssons Väg 1

2:a Floda

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 218 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 56,5 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1964
Adress:
Arfwedssons Väg 1,
448 30 Floda

Beskrivning

Superfin lägenhet med tidlösa och genomtänkta materialval. Hela lägenheten är fräscht vitmålad, har genomgående parkettgolv och fina bevarade fönsterbänkar av marmor. Läget på våning 4/4 är helt ostört och insynsskyddat.
Stabil Riksbyggenförening med fina gårdar mellan husen.
Toppenläge med endast ett par minuters promenad till Floda Centrum. Här finns all upptänklig service att tillgå, inte minst en uppskattad slaktare, en grönsaksbutik och en fisk- och delikatessaffär. Även populära restauranger och caféer. Trevliga marknader med lokala producenter lockar mycket folk.
Läget är mycket naturskönt intill Sävelången och området bjuder på många fantastiska promenadstråk. Pendeltåg till Göteborgs central på ca 25 minuter.

Hallen har en stor praktisk dubbelgarderob och plats för avhängning av ytterkläder.
Rakt fram ligger det rymliga vardagsrummet Ett stort fönsterparti ger massor av ljus. Här är gott om plats för både en rejäl soffhörna och matbord eller läshörna.
Köket är riktigt snyggt med vita köksluckor och mörka bänkskivor. Ett större kakelparti ger en skön karaktär till köket. Vitvarorna består av svart spishäll och ugn, fläktkåpa, mikro och diskmaskin i rostfritt. Vit kyl/frys. Från köket når man balkongen med trätrall. Här är helt fritt läge med både morgon- och förmiddagssol, perfekt för att kunna njuta av morgonkaffet.
Sovrummet är rofyllt och har en fin vitmålad träpanel som fondvägg. En hel garderobsvägg tar hand om förvaringen.
Badrummet är, liksom hela övriga lägenheten, mycket fräscht. Mörkgrått klinkergolv och vita kaklade väggar med matchande grått kakelparti i duschen. I övrigt vikbara duschväggar, handdukstork och ett extra skåp för förvaring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 218 kr/mån. inklusive värme, vatten och kabel TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,41999%. Andel av årsavgift är 1,41982%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 14/1402.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, ej hiss.

Byggår: 1964.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 56,5 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Föreningen har en god underhållsplan som uppdaterades 2013. Föreningen har utfört respektive planerat nedanstående underhåll:
2009: Takrenovering // Kommande underhåll - 2015: Tvättutrustning, takfönster, målning aliminiumplåt / 2016: Fasader / 2017: Målning balkonger, målning av trapphus.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. 12 digitala kanaler ingår i avgiften. Internet: Det finns ett öppet fiber indraget i fastigheten.

Uteplats: Balkong i fritt läge med morgonsol.

Bilplats: Det finns 30 garageplatser och 19 p-platser i föreningen. Separat kö.

Energideklaration: Energiprestanda 159 kWh/m² år.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Flodahus nr 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 72 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Floda 3:835 och består av 72 lägenheter fördelade på 5 hus med adresserna Arwfedssons väg 1, 3, 5, 7 och 9. Husen är byggda 1964.

Gemensamma utrymmen: Det finns två gemensamma tvättstugor i föreningen. Det finns även gemensamt soprum, lekplats och boulebana.
Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd. Det finns även möjlighet att hyra extra förråd utöver det som ingår.

Föreningens ekonomi: Föreningen har nyligen omförhandlat villkoren med Riksbyggen samt betalat av ett av sina lån vilket har gett dem vilket en god ekonomi. Ingen avgiftshöjning är planerad i dagsläget. (November 2019).

Försäkring: Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en god underhållsplan som uppdaterades 2013. Föreningen har utfört respektive planerat nedanstående underhåll:
2009: Takrenovering / 2015: Tvättutrustning, takfönster, målning aliminiumplåt / 2016: Fasader / 2017: Målning balkonger, målning av trapphus. /2018: Radonmätning utförd. Nya brandluckor till alla husen. Kontroll av avloppsrör efter reliningen för 10 år sedan - bra resultat.

Floda

Floda är ett naturskönt och mysigt samhälle som ligger i Lerums kommun. Floda är beläget längs med Säveån och sjön Sävelången och omgivningarna erbjuder många vackra naturupplevelser med djupa skogar och flertalet sjöar som ger möjlighet till paddling, bad eller fiske.

Kommunikationerna är goda med E20 i nära anslutning som smidigt tar er till både Göteborg och Alingsås. Från tågstationen i Floda går täta avgångar till Göteborg och Alingsås med pendeltåg. Det finns även ett välutbyggt bussnät inom kommunen.

I Floda finns ett flertal förskolor och grundskolor upp till årskurs 9. Närmsta gymnasium ligger i Lerum. I Floda centrum finns bland annat mataffär, vårdcentral samt delikatess- och grönsakshandlare. Här finns även ett flertal restauranger och två som sticker ut är Jernbruket med dess rustika miljö där maten tillagas på vedeldad grill samt Garveriet som blev utsedd till Årets banbrytare 2019 av White guide.

I närheten av Floda ligger Nääs slott som med sin orörda 1800-talsinteriör är unikt för Skandinavien. Slottets historia går tillbaka ända till 1529 och det omges av fantastiska miljöer. Midsommarfirandet på Nääs är en välbesökt tradition, likaså julmarknaden och Nääs-spelen.

Planritning