Såld

Nyrenoverad funkispärla med västbalkong

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Iskällareliden 10B

2:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 212 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Iskällareliden 10B,
416 55 Göteborg

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till Iskällareliden 10B och denna underbara funkistvåa! Smakfullt renoverad år 2016 med ljusa ytskikt och stilrena materialval. Ljusgrått kök med bänkskiva i komposit från ClayStone och helkaklat badrum med hexagonklinker. Den ursprungliga arkitekturen skiner igenom med välbevarad fiskbensparkett, vackra innerdörrar och stora fönster med härligt ljusflöde. En rundgående planlösning med väl tilltagna rum ger lägenheten en luftig atmosfär. Den härliga balkongen i väst nås från vardagsrummet. Här är det bara att flytta in och njuta!

Här bor man med ett underbart läge i natursköna Örgryte, centralt men ändå lugnt med närhet till såväl innerstan som grönområden. I närområdet finner ni lummiga omgivningar med en blandning av både villor och lägenheter. Det är även nära till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Skatås erbjuder motionsanläggning och elljusspår. Några minuters gångavstånd från bostaden ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzerior, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn från intilliggande hållplatsen Töpelsgatan som tar er till stan på endast 8 minuter.

Rumsbeskrivning: Bostadens 54,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall med gott om förvaringsmöjligheter samt en inbyggd garderob med ytterligare plats. Golvet är belagt med vaxad parkett och väggarna är målade i vitt.
Säkerhetsdörren installerades 2016.

I köket finner du släta gråa luckor som ger en fin kontrast till bänkskivans och stänkskyddets råa yta. Detaljkänslan är hög med planlimmad vask samt mattsvart blandare från Tapwell. Här bjuds på fina arbetsytor i ett klassiskt välplanerat parallellkök med en matplats som kan dukas för fyra vid fönstret. Dessutom erbjuder köket fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro i överskåp, inbyggnadsugn, häll och kyl/frys. I samband med renoveringen drogs ny el in i köket.

Väl tilltaget och mysigt vardagsrum där det generösa ytorna inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för en hemmakväll i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord. Golvet är belagt med en vacker vaxad fiskbensparkett och väggarna är målade i ljusgrått. Från vardagsrummet når ni även bostadens balkong i västerläge med sol från lunch till kväll. För er som önskar en öppen planlösning in till köket så går det att ta ned väggen mellan rummen.

Sovrummet är mycket generöst till ytan och rymmer med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti som tillåter ljuset att flöda. Kläderna har sin givna plats i den rymliga klädkammaren. Önskas mer plats för plaggen finns även utrymme för till exempel en större byrå. Väggarna är ljust grå med en mörkblå fond och här återfinns den fina vaxade parketten.

Badrummet med stilrena materialval som kvadratiskt vitt kakel i halvförband och mörkgrått hexagonklinker. Vikbara duschväggar i klarglas från INR och takdusch. Golvvärmen och handdukstorken ger komfort och tvättmaskinen förenklar vardagen och frigör tid åt annat.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 212 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten , kabel-TV och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,44985%. Andel av årsavgift är 0,44106%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 550 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 250 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.
Kostnader enligt schablon.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Torp 47:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 145/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1950.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Analogt must carry utbud från ComHem ingår i månadsavgiften. Digitalbox får medlemmen själv bekosta. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Bredbandsbolaget. Internet: Bredband 100/100 Mbit/s från Bredbandsbolaget ingår i årsavgiften. Bredband kan också mot avgift fås via kabel-TV nätet via Comhem eller via telenätet.

Bilplats: Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage och 110 p-platser utomhus. föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. Det är för närvarande en kö till både Garage (> 5 år) och parkeringsplatsser (> 6 månader). På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella hyror för uppställningsplatser från 2018 är:
P-plats utan el: 2635 kr/år
P-plats med el: 3234 kr/år
Kallgarage: 5897 kr/år
Varmgarage: ca 6825-11570 kr/år beroende på storlek
MC-plats: 2635 kr/år.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 169 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-03-30.

Information Förening

Förening: Brf Delsjövägen i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 196 st lägenheter och 22 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Delsjövägen i Göteborg innehar tomträtten till fastigheterna Torp 43:1, 44:2, 45:1, 46:1, 47:1 och 48:1 med adress Iskällareliden och Lillatorpsgatan. Vilket utgör totalt 13 bostadshus. I föreningen finns totalt 196 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 22 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 11 825 kvm.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har fyra tvättstugor som är belägna i källaren i hus 1, 9, 10 och 15. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum. I hus 9 finns också en mattvätt. Utöver detta finns snickeriverkstad samt möjligheten att hyra föreningslokal och övernattningslägenhet. Cykelförråd finns i källaren på samtliga hus.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och fastighetsskötseln av HSB. Avgifterna höjdes med 3% i januari 2020.

Tomträttsavtal tecknas med Göteborgs kommun och löper på tio år. Föreningens tomträttsavtal omförhandlades under 2018. Föreningen beslutade att inte anta avtalsförslagen utan driva frågan vidare rättsligt i Mark- och Miljödomstolen. En process pågår mellan Göteborg Stad och föreningen under 2019/2020 i Mark- och Miljödomstolen för att fastställa kommande tomträttsavgäld. Det har i dagsläget inte tagits några beslut i frågan och först när man vet utfallet kommer man ta beslut gällande eventuella avgiftsförändringar. Förhoppningen var att ha förhandling klar under Q1 2020 men frågan är ännu inte avgjord.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2049. Underhållsplanen uppdateras årligen. En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten.
2020 planeras relining av liggande stammar i bottenplattan i samtliga hus samt energieffektiviseringar.
2021-2025 planeras omläggning av samtliga tak samt målning av fönster. Arbetet kommer ske i etapper.
Kommande planerade arbeten de närmsta 5 åren är översyn av belysning och utemiljö i stort. Renovering av kallgarage kommer troligen också göras. Föreningens bastu är inte i bruk i dagsläget så det diskuteras om att bygga om den till en bostad.
Urval av utförda renoveringar:
1993 Renovering av balkonger.
1998-1999 Stamrenoverades fastigheten (Elstambyte och Rörstammar Dakkimetoden).
1993 Balkonger.
2001-2004 Fönsterrenovering.
2011-2012 Ommålning av fönster och tätning av fasader. Föreningen genomförde även en radonmätning denna period. Samtliga uppmätta värden ligger långt under Socialstyrelsens gränsvärde på 200 becquerel/m3.
2014 Dränering hus 12, 14 och 15.
2015 OVK med godkänt resultat.
2016-2017 Dränering hus 1, 3, 17 och affärshuset.
2017 Dränering hus 5, 7, 8, 9, 10, 11 och 13.
2020 utfördes en OVK med godkänt resultat.

Parkering: Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage och 110 p-platser utomhus. föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. I dagsläget är det ca 0-6 månaders kö. Till varmgaragen är det lång kö. På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella hyror för uppställningsplatser är:
P-plats utan el: 220 kr/mån
P-plats med el: 270 kr/mån
Kallgarage: 491 kr/mån
Varmgarage: ca 569-964 kr/mån beroende på storlek
MC-plats: 220 kr/mån.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Telenor. Bredband via Telenor 250/250 Mbit/s och IP-telefoni (ej samtalskostnad), ingår i avgiften. Bredband kan också mot avgift fås via kabel-TV nät från ComHem eller via telenät.

Övrigt: Vissa lägenheter har öppen spis. Enbart de öppna spisar som är besiktigade och godkända får eldas i. Lägenhetsinnehavaren står själv för kostnad för iordningställande av öppen spis till eldningsbart skick.

För mer information besök föreningens hemsida: www.delsjovagen.se.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning