Såld

Väldisponerad bostad med två balkonger

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Folkungagatan 11A

3:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 917 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 76 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1932
Adress:
Folkungagatan 11A,
411 02 Göteborg

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till denna välplanerade trea med två balkonger i populära Stampen. En bostad med genomgående ljusa och trevliga ytskikt tillsammans med fönsterpartier i olika väderstreck gör den väldigt ljus. Köket har ljus inredning och god förvaring samt bra arbetsyta, från denna del når ni även den första av två balkonger i högt fritt läge mot omgivningen. En inre hall och vardagsrum som är perfekt för att umgås med vänner och familj. Den andra balkongen finner ni från vardagsrummet. Två sovrum med god förvaring samt ett helkaklat badrum med egen tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. En bostad där ni kan flytta in och njuta av tillvaron!

Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan. Här betraktar ni centrumkärnan och evenemangsstråket från behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan erbjuder bland annat ett välutrustat gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen på kort gångavstånd.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning: Bostadens 76 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus hall med god förvaring via en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Ljuset från fönsterpartiet i köket letar sig hela vägen ut i hallen. Hallen är möblerbar med extra förvaringsmöbel för den som önskar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Köket finner ni till höger från hallen. God förvaring för köksredskapen i flertalet över – och underskåp där luckorna går hela vägen upp till tak för att ta tillvara på utrymmet på bästa sätt. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med rostfria beslag. Ovan bänkskivan i ek sitter svart kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen bestå av spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin och en integrerad kyl och frys i rostfritt. Ovan bänkskivan sitter spotlights. En mobil köksö ger utmärkt utrymme för extra förvaring eller arbetsyta vid större middagar. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ljus klickgolv i ek.

Från denna del av bostaden når ni den första av två balkonger, nyligen byggd med utsikt mot omgivningen. Den är stor och rymlig med plats för en loungegrupp med bord för att kunna sitta ned och njuta av tillvaron.

Den inre hallen och vardagsrummet är en utmärkt plats där ni kan umgås med vänner och familj. I den inre hallen kan ni möblera med matbord för minst 6 sittande gäster och en förvaringsmöbel om så behövs. Vardagsrummet ger utrymme för olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord och tv-möbel. Väggarna är målade i vitt tillsammans med fondtapet i den inre hallen och på golvet ligger klassisk ekparkett. Från denna del av bostaden når ni den andra balkongen, med utsikt som sträcker sig till Ullevi. Mindre möblemang får plats.

Bostaden har två sovrum, det större erbjuder plats för en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. God förvaring för kläder och skor sker via fyra garderober. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljus som reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet ligger även här ekparkett. Det mindre sovrummet ger plats för en enkelsäng tillsammans med övrig möblering. Förvaring av kläder sker i två garderober. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.

Det helkaklade badrummet har stilrena materialval. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrått klinker. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp, duschhörna med vikbara väggar i rökt glas. En egen tvättmaskin underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 917 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,215%. Andel av årsavgift är 4,36846%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG STAMPEN 9:19.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 14.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns.

Byggår: 1932.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 76 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Leverantör ComHem.
Internet: Leverantör ComHem.

Energideklaration: Energiprestanda 163 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2008-11-14. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Folkungen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägandeskap med minsta andel 10 %.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg Stampen 9:19 med adress Folkungagatan 11, år 2006. Föreningen består av 28 lägenheter varav 27 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Dessutom har föreningen 2 lokaler med hyresrätt. Verksamheterna i lokalerna är restaurang och friskvård.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. För mer information se årsredovisningen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 20190205.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2025. Föreningen ska göra en filmning av stammarna för att se om något behövs åtgärdas.

Under 2019 planeras relining.
I övrigt planerar föreningen att ombilda lokalerna i bottenplan till bostadsrätter, en etta planeras säljas under 2019 och ytterligare 100 kvm kommer förmodligen säljas som råyta till ett företag för att bygga om till lägenheter och sälja. Vilket ger ett bra tillskott till kassan.

Gjorda renoveringar:
2007 Installerades nya maskiner i tvättstugan.
2008 Renoverades hissen, byttes porttelefonsystem samt porttelefoner i samtliga lägenheter.
2008-2009 Renoverades samtliga yt- och tätskikt i badrummen.
2009 Justerades, målades och fogades fönster. Under samma år putsades och målades fasaden, blästrades och målades yttertak, byttes 8 balkonger samt renoverades gemensamma balkonger.
2010 Filmades stammar, målades trapphus samt genomfördes en borimpregnering i gathuset.
2012-2013 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2013 Byttes fläkt i restauranglokalen. Under samma år lagades ett hål i en stam samt utfördes en reling av en annan stam.
2015 Byttes entréport, omfogades fasad mot gatan samt genomfördes ett fönsterbyte i en av lägenheterna.
2016 Installerades ny belysning i trapphusen samt en översyn av grundvattennivån och pålarna. Samma år byggdes även fem balkonger mot gården på gatuhuset.
2017 Genomfördes en omfattande takrenovering av gatuhuset.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser utan hänvisar till Göteborgs stad för boendeparkering i området M.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter