Renoverad villalägenhet med charm och solig uteplats

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gustavsgatan 1B

Mölndal Stensjön

Kortfakta

Pris/Bud:
3 995 000 kr
Avgift:
8 850 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 133 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Gustavsgatan 1B,
431 66 Mölndal

Beskrivning

Med ett utsökt läge mitt i detta gemytliga villakvarter erbjuds en lägenhet med charmfulla och välplanerade rum, fördelade på två plan. Byggnaden uppfördes 1929 och har genomgått en totalrenovering 2005 vilket resulterat i moderna ytor med unik charm. Bostadens nedre plan består av hall, vardagsrum, kök, sovrum samt badrum. En trappa upp finns 2-3 sovrum samt en hall perfekt som arbetsrum eller sällskapsrum. Ytterligare ett badrum med dusch. Husets utsida bjuder på en härlig uteplats i soligt västerläge med trätrall och kringliggande gräsmatta. Två balkonger som nås från köket på entréplan samt stora sovrummet på övre plan. Egen parkeringsplats intill huset. Ett underbart boende för dig som uppskattar enkelheten med att bo i bostadsrätt men samtidigt vill bo i villa. Varmt välkomna på visning!

Stig på! På golvet i hallen ligger ett grått klinkergolv med skön golvvärme. Gott om plats för avhängning och förvaring under trappan.

Vi fortsätter in genom hallen till vardagsrummet, som med sitt hörnläge badar i ljus och är lättmöblerat och trivsamt. Parkettgolv.

Köket är stort och mycket trevligt utformat med utgång till balkong med utsikt och söderläge. Gemytlig plats för köksbordet där både familj och vänner får plats. Köket är klassiskt i stilen med skåpsluckor i ek, ljust kakel samt grå bänkskivor. Rostfria vitvaror med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, ugn, spis, fläkt samt integrerad mikrovågsugn. Vinkylen intill balkongen gör köket komplett till livsnjutaren! (Den mönstrade tapeten som syns på bilderna är övermålad.) Parkettgolv.

Sovrummet är välplanerat med plats för både säng, skrivbord samt garderob/förvaring. Parkettgolv.

Badrummet är helkaklat i stilrena toner, beigea väggar och grått klinkergolv. Handfat med kommod samt speglar och väggskåp. Golvvärme. Badkar med duschvägg i glas (ej med på bild, tidigare kabinen är utbytt). Tvättmaskin och torktumlare. (ej på bild)

Vi tar trappan som leder upp till våning två och allrummet som är perfekt som kontor eller sällskapsrum. Härligt ljusinsläpp samt vitmålade väggar och parkettgolv.

Stort sovrum med god garderobsförvaring. Plats för dubbelsäng samt byråer. Utgång till balkongen i söderläge. Parkettgolv.

Vardagsrum även uppe vilket fungerar fint som sovrum. Möjlighet att dela av genom att sätta upp väggparti. Parkettgolv även här.

Innanför ligger ett mindre rum med fönster som idag fungerar som klädkammare men det kan även användas som barnrum.

Helkaklat badrum med vita väggar med rött inslag. Golvplattor med småstensmönster. Tvättställ med underskåp samt dusch.

Bredvid badrummet ligger ett förråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 995 000 kr

Avgift: 8 850 kr/mån. Inklusive värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel av årsavgift är 23,1%. Uppgift om andelstal i föreningen kan ej redovisas av ekonomisk förvaltare.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 450 kr/mån. Fördelas enligt följande: hushållsel 450 kr
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Mölndal Skräddaren 28.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss.

Byggår: 1929. Ombyggt 2005.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea ca 133 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Bergvärme.

Uteplats: Intill entrén finns en stor uteplats med trätrall och solläge. Det finns även två balkonger, den ena nås från köket och den andra från sovrummet på övre plan.

Bilplats: Parkeringsplats finns i anslutning till huset till en kostnad av 250 kronor/månad.

Energideklaration: Energiprestanda 160 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2008-09-26. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Tvättstuga i källaren.

Information Förening

Förening: Brf Skräddaren i Mölndal.

I föreningen finns 6 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheten Skräddaren 28. Den ekonomiska planen registrerades 2005. Föreningens byggnader består av 6 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. HSB Mölndal sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Läs mer på föreningens hemsida: www.brfskraddaren.se.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 2019 kommer fasadförbättringar att utföras och byggnaden kommer att ha ställningar under arbetstiden.

Planritning

Counter