Villalägenhet med charm och solig uteplats

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gustavsgatan 1B

Mölndal Stensjön

Kortfakta

Pris/Bud:
3 595 000 kr
Avgift:
8 850 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 133 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Gustavsgatan 1B,
431 66 Mölndal

Beskrivning

I Stensjöns gemytliga villakvarter erbjuds nu en lägenhet med charmfulla och välplanerade rum, fördelade på två plan. Byggnaden uppfördes 1929 och har genomgått en totalrenovering 2005 vilket resulterat i moderna ytor med unik charm. Bostadens nedre plan består av hall, vardagsrum, kök, sovrum samt badrum med tvättavdelning. En trappa upp finns 2-3 sovrum samt en hall perfekt som arbetsrum eller sällskapsrum. Ytterligare ett badrum med dusch. Husets utsida bjuder på en härlig uteplats i soligt västerläge med trätrall och kringliggande gräsmatta. Två balkonger som nås från köket på entréplan samt stora sovrummet på övre plan. Egen parkeringsplats intill huset. Ett underbart boende för dig som uppskattar enkelheten med att bo i bostadsrätt men samtidigt vill bo i villa. Varmt välkomna på visning!

Vi tar trappan upp till bostadens entréhall. På golvet i hallen ligger ett grått klinkergolv med skön golvvärme. Gott om plats för avhängning och förvaring under trappan.

Vi fortsätter in genom hallen till vardagsrummet, som med sitt hörnläge badar i ljus och är lättmöblerat och trivsamt. Parkettgolv.

Köket är stort och mycket trevligt utformat med utgång till balkong med utsikt och söderläge. Gemytlig plats för köksbordet där både familj och vänner får plats. Köket är klassiskt i stilen med skåpluckor i ek, ljust kakel samt grå bänkskivor. Rostfria vitvaror med kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, ugn, spis, fläkt samt integrerad mikrovågsugn. Vinkylen intill balkongen gör köket komplett till livsnjutaren! Parkettgolv.

Sovrummet är välplanerat med plats för både säng, skrivbord samt garderob/förvaring. Parkettgolv.

Badrummet är helkaklat i stilrena toner, beigea väggar och grått klinkergolv. Handfat med kommod samt speglar och väggskåp. Golvvärme. Badkar med duschvägg i glas. Tvättmaskin och torktumlare

Vi tar trappan som leder upp till våning två och allrummet som är perfekt som kontor eller sällskapsrum. Härligt ljusinsläpp samt vitmålade väggar och parkettgolv.

Stort sovrum med god garderobsförvaring. Plats för dubbelsäng samt byråer. Utgång till balkongen i söderläge. Parkettgolv.

Vardagsrum även uppe vilket fungerar fint som sovrum. Möjlighet att dela av genom att sätta upp väggparti. Parkettgolv även här.

Innanför ligger ett mindre rum med fönster som idag fungerar som klädkammare men det kan även användas som barnrum.

Helkaklat badrum med vita väggar med rött inslag. Golvplattor med småstens-mönster. Tvättställ med underskåp samt dusch.

Bredvid badrummet ligger ett förråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 595 000 kr

Avgift: 8 850 kr/mån. Inklusive värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel av årsavgift är 23,1%. Uppgift om andelstal i föreningen kan ej redovisas av ekonomisk förvaltare.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 450 kr/mån. Fördelas enligt följande: hushållsel 450 kr
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Mölndal Skräddaren 28.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss. Våningsplan 1 och 2.

Byggår: 1929. Ombyggt 2005.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea ca 133 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Bergvärme.

Uteplats: Intill entrén finns en stor uteplats med trätrall och solläge. Det finns även två balkonger, den ena nås från köket och den andra från sovrummet på övre plan.

Bilplats: Parkeringsplats finns i anslutning till huset.

Energideklaration: Energiprestanda 160 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2008-09-26. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Tvättstuga i källaren.

Information Förening

Förening: Brf Skräddaren i Mölndal.
I föreningen finns 6 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar fastigheten Skräddaren 28. Den ekonomiska planen registrerades 2005. Föreningens byggnader består av 6 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. HSB Mölndal sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Läs mer på föreningens hemsida: www.brfskraddaren.se.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 2019 kommer fasadförbättringar att utföras och byggnaden kommer att ha ställningar under arbetstiden.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter