Såld

Totalrenoverad med balkong i västerläge

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ponnygatan 6B

3:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 991 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1966
Adress:
Ponnygatan 6B,
431 32 Mölndal

Beskrivning

Välkommen till denna totalrenoverade lägenhet om 78 kvadrameter i populära Åby med balkong i härligt västerläge samt både badrum och gästtoalett. Här bor ni ett barnvänligt område med gångavstånd till nya Mölndals Innerstad med restauranger, caféer och affärer samt goda kommunikationer med både spårvagn, buss och pendeltåg.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 78 kvm disponeras enligt följande:

Fint planerad hall där ljuset strömmar igenom från köket till höger och det ena av de två sovrummen till vänster. Rakt fram öppnar sig vardagsrummet. Ytterkläderna får gott om utrymme i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

I anslutning till hallen ligger wc. Vita kaklade väggar och grått klinkergolv. Förvaring finns i handfatets vita kommod samt i väggskåp med spegelluckor och belysning.

Det rymliga vardagsrummet inbjuder till flera möbleringsalternativ med plats för soffgrupp och matsalsbord. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett. Balkongen nås lätt via ett par steg genom köket.

Köket är ett klassiskt välplanerat parallellkök som renoverats med vita släta luckor och diskreta handtag. Den grå bänkskivan och väggens vita kakel gör rummet ljust och trivsamt. Vitvarorna består av rostfria kyl och frys, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin, ugn, häll och en stilren vertikalfläkt med svart glas. Intill fönstret finns plats för ett matbord för fyra. Här öppnas även dörren ut mot den härliga västerbalkongen, belägen mot eftermiddagssolen och föreningens lummiga grönytor. På balkonggolvet ligger trätrall och mot väggen inbjuder en spaljé till klättrande planteringar. Här finns plats för möbler och vänner.

Innanför köket ligger badrummet. Kakel och klinker är enhetligt betonggrå som blir en snygg bas mot vitt porslin och kommod. Pelare med tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork. Ett fönster släpper in dagsljus.

De båda sovrummen är belägna mot öster och föreningens lugna bilfria gård. Det största av rummen rymmer med enkelhet en dubbelsäng med sängbord. Parkettgolv och vita väggar, kompletterar med en målad fondvägg i en matt naturnära ton som ger lugn till rummet. Plats för kläder finns i tre vita garderober.

Även det något mindre av de två sovrummen är väl tilltaget och passar utmärkt för minstingen eller tonåringen med plats för enkelsäng och skrivbord. Kläderna ryms i tre vita garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt med en fondvägg i djupt blå.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 991 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Avgift för bredband tillkommer med 99 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,6323%. Andel av årsavgift är 0,6323%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 156/1302.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1966.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 78 m². Enligt lägenhetsförteckningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 104 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2013-05-02. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Skomakargården i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 174 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf skomakargården är belägen i Mölndal och bildades 2007. Föreningen äger fastigheten med adresserna Ponnygatan 2-8 samt Fullblodsgatan 1-7. I föreningen finns 174 lägenheter, varav 43 upplåts med hyresrätt. Det finns även sex lokaler med hyresrätt, varav två för kommersiellt bruk. Föreningen har en ny tvättstuga på gården (november 2017) med fyra stationer som är öppen dygnet runt. Föreningen innehar även flertal cykelrum, förråd, samt en lokal som används för styrelsemöten, Öppet Hus och andra möten som inte kräver tillgång till stor lokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring, kontrollerat med styrelsen 2019-01-10.

Kommande/gjorda renoveringar: 2018 nytt värmesystem
2017/2018 ny vattenstam och renovering av fasad, fönster, balkongdörrar samt balkongfronter. Under samma år renoverades takfot och i samband med detta installerades nya hängrännor och stuprör.
2015 nytt värme- och ventilationssystem.
2014 utfördes vissa fasadrenoveringar.

I dagsläget pågår renovering av avloppsstammarna. Detta beräknas färdigställas under 2019. Föreningen ser även över möjligheten till individuell mätning av vattenförbrukning.

Parkering: Föreningen förfogar över 200 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar 215 kr/mån utan el och 290 kr/mån med el. Separat kösystem. Det finns även 15 gästparkeringar med en avgift på 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem (Uppsagt. Föreningen tar i dagsläget in anbud för ny leverantör) och bredband via Banhof (kollektivt bredband), separat avgift 99 kr i månaden för 1 Gbit/s.

Gårdsplats: Trevlig innergård med lekplatser, grönområden och grillplatser.

Övrigt: Se gärna föreningens hemsida www.skomakargarden.com.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning

Counter