Såld

Funkis med väldisponerad planlösning i hjärtat av Nedre Johanneberg

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Pontus Wiknersgatan 9B

2:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 076 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Byggår:
1938
Adress:
Pontus Wiknersgatan 9B,
412 57 Göteborg
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Nu har vi nöjet att presentera en charmig bostad med sociala ytor, välplanerad planlösning I vackra Nedre Johanneberg. Hjärtligt välkomna till Pontus Wiknersgatan 9! Denna bostad är unik, belägen i ett vackert funkishus med egen ingång och traditionell postlåda. Genomgående ljusa och trevliga ytskikt med vattenbaserade värmeslingor i hela bostaden tillsammans med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Kök och vardagsrum går i öppen planlösning och det finns en given plats för ett långbord där minst 10 gäster kan samlas. Perfekt vid större kalas och tillställningar. Från denna del av bostaden kan ni även öppna upp och ha middag ute som inne. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och ett helkaklat badrum med eldriven golvvärme. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Läget är mycket attraktivt och passar den som uppskattar lugnet där hemma men som ändå vill nå stadskärnan och dess fördelar på ett par minuter. I närområdet finns allt man kan önska i form av affärer, bussar, restauranger och trevliga promenadstråk. Direkt närhet till både Handels och Chalmers. Avenyn, vackra Näckrosdammen och Johannebergsparken ligger endast ett stenkast från bostaden.

Rumsbeskrivning: Bostadens 55 välplanerade kvadratmeter disponeras enligt följande:

Bostaden är registrerad som 1 rok men disponeras som 2 rok.

Från den egna ingången kliver ni in i en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter via klassisk hatthylla till höger och vidare in till en klädkammare intill. Ljuset letar sig in till hallen från de stora fönsterpartierna och de reflekteras fint i de vitmålade väggarna. På golvet i hallen ligger praktiskt klinker i mörkgrått. Vattenbaserade värmeslingor genomgående i bostaden.

Planlösningen är väl genomtänkt och yteffektiv där köket och vardagsrummet flyter samman på ett smidigt sätt. Det ger en social känsla där vänner och familj kan ha en naturlig samlingsplats vid större tillställningar. Köksdelen ger god förvaring för köksredskapen i både över – och underskåp. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med rostfria beslag och massiv arbetsbänk i trä. Ovan bänkskivan sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, inbyggdugn, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. Intill fönsterpartiet är det en naturlig plats för matbord och minst 10 sittande gäster. De stora vackra fönsterpartierna med djup nisch i marmor låter ljuset flöda fritt och reflekteras fint i de vitmålade väggarna. Inbygga spotlights i taket och på golvet ligger laminatgolv i valnöt.

Från köksdelen kan ni även öppna och med enkelhet nå naturen. Underbart på våren och sommaren. Duka upp med härliga frukostar i solen alternativt styra riktigt trevliga grillkvällar.

Vardagsrumsdelen är inbjudande till att krypa ned i soffan och kolla en film. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp, bord och tv-möbel. En läshörna med en fåtölj har också en given plats. En fondtapet bryter av från det vita och på golvet fortsätter laminatgolv i valnöt

Det rofyllda sovrummet ger utrymme för avkoppling och möblerbar med dubbelsäng. Väggarna är målade i vitt med avbrott för en härlig rosa fondvägg tillsammans med laminat i valnöt på golv.

Det helkaklade badrummet har vitt kakel på vägg tillsammans med mörk mosaik på väggar och golv i duschdelen som sedan övergår i stora klinkerplattor i samma nyans. Eldriven golvvärme. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod med ovansittande spegelskåp och en duschhörna med avskiljande glasvägg.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 076 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,2%. Andel av årsavgift är 3,09%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Johanneberg 6:3.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 25/1101.

Våningsplan: Markplan.

Byggår: 1938.

Storlek: 2 rum och 1 rok register, varav 1 sovrum. Boarea ca 55 m². Areauppgifter enligt mätning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem. Internet: Bredband via ComHem.

Bilplats: Föreningen har två garageplatser med separat kö.

Energideklaration: Energiprestanda 166 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2008-11-24.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns även gemensam tvättstuga, torkrum, cykelförråd och en härlig takterrass att tillgå.

Information Förening

Förening: Brf Blåmesen 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 25 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Fastigheten bebyggdes 1937-1938 och består av ett flerbostadshus. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Här bor ni i en stabil och välskött förening med god ekonomi och låg belåning. Avgiften har inte höjs på många år och det finns inte heller i dag beslut om några avgiftsförändringar.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 2019-01-08.

Försäkring: Fastigheten är fullförsäkrad via Länsförsäkringar där ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2027.

Utförda arbeten:

2005: Stambyte
2006: Hissrenovering
2008: Översyn av ventiler
2008-2011: Samtliga originalfönster totalt renoverade
2014: Mindre underhållsarbeten har gjorts och trädgårdsarbete med kompletterande plantering har skett. 3 lägenheter har bytt ägare under år 2014, varav den ena har totalrenoverats. I samband med renoveringen tog styrelsen beslutet att inte tillåta flytt av köket för att den ursprungliga funkislayouten skall behållas i huset och rördragning, värme, akustik och ventilation inte skall påverkas. En av tvättmaskinerna i tvättstugan har bytts ut. Underhåll av fönster, löpande underhåll varje år.
2015: I samband med renovering av trapphuset har även säkerhetsdörrar beslutats att sättas in till lägenheterna. Tanken är att försöka behålla funkiskaraktären både i färgsättning och materialval.
2016 Målning källare
2016 Besiktning/renovering balkonger
2016: Säkerhetsdörrar sätts in.
2016: Översyn rördragning i källaren 2016
2017: omputsning norr/öster fasader, åtgärda inspektionsskador och översyn rördragning källare.
2018: Hissbyte, åtgärd vindsfönster väster, underhåll av fönster och ventilationsinspektion, omputsning av fasad.

Planerat Underhåll:
2020: Balkongmålning golv/räcke.

Parkering: Föreningen har två garageplatser med separat kö.

TV och bredband: Leverantör ComHem.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning