Såld

Låg avgift, balkong i västerläge och magisk utsikt till fast pris

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Doktor Lindhs Gata 3

1,5:a Södra Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 825 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 38,1 kvm
Våning:
6/7, hiss
Byggår:
1959-1962
Adress:
Doktor Lindhs Gata 3,
413 25 Göteborg

Beskrivning

På våning 6 av 7 hittar ni denna ytterst väldisponerade lägenhet på 38 kvm i ett imponerande skick. Bra planerat kök från i vackert originalutförande och genomgående laminatgolv. Inglasad balkong med klinkersgolv och infravärme i bästa västerläge med en slående utsikt över staden. Värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni ingår i avgiften! Nära till buss och spårvagn samt Dr Fries Torg med mataffär, apotek, pizzeria m.m. Bara att flytta in! Möbler och inventarier ingår om så önskas.

Rumsbeskrivning: Välplanerad och stilfullt renoverad lägenhet med gott om förvaringsmöjligheter, belägen i ett populärt studieområde. Direkt närhet till goda kommunikationer och grönskande omgivningar, centralt beläget i kärnan av Göteborgs city. Genomgående laminatgolv samt tidlöst målade väggar.

Välkomnande entré med plats för avhängning till vänster och gott om förvaring i form av en inbyggd garderob längst hela hallväggen.

Halvkaklat badrum med våtrumsmatta på golv. Utrustat med wc-stol, handfat, badkar, väggfast skåp samt spegel med belysning.

Ett lättmöblerat rum där du med lätthet får plats med både köksmöbel, soffgrupp och sovalkov om så önskas. Fint, generöst tilltaget fönsterparti med fönsternisch i sten samt vacker utsikt över Göteborg stad.

Fräscht kök i original med gott om förvaring. Utrustat med spis, ugn och kombinerad kyl/frys. Från köket når man den trivsamma balkongen med vackert utsiktsläge med staden i förgrunden och havet vid horisonten.

Ett perfekt boende där det bara är att flytta in!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 825 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,2336%. Andel av årsavgift är 0,23%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1223.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7, hiss finns. Våningsplan 6 av 7.

Byggår: 1959-1962.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 38,1 m².

Senaste renovering/ombyggnad: Se Årsredovisning för mer information.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät, 14 kanaler ingår i avgiften.
Internet: Gratis bredband via Tele2 (100 Mbit). Gratis IP-telefoni finns också att tillgå via Tele2.

Uteplats: Härlig västerbalkong med slående utsikt med staden i förgrunden och havet vid horisonten.

Bilplats: Separat kö till garage samt p-plats. Uthyrning sker genom Revisorsringen.

Energideklaration: Energiprestanda 101 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Doktor Lindh. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 226 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 7 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Doktor Lindh registrerades 1991 och förvärvade fastigheterna Guldheden 67:1, Guldheden 67:2, Guldheden 68:1 samt Guldheden 68:2 år 1992. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Föreningens adresser är Doktor Lindhs Gata 1, 3, 4 och 6 . I föreningen finns 227 lägenheter, varav 1 lägenhet upplåts med hyresrätt. Det finns även 7 hyresrättslokaler. Tomträttsavtalet omförhandlades 2019 och sträcker sig i 10 år framåt.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga belägen på entréplan. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, tre torktumlare och en mangel. I föreningen finns även gym, vävstuga, gästlägenhet med bastu, gemensamhetslokal med pentry, hobbylokal samt extra förråd.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras via Revisorsringen. Föreningens ekonomi är mycket god. Lån per kvm uppgick 2018 till 2643:- vilket får anses som mycket lågt då snittet i centrala Göteborg ligger på ca 6000:- kr/kvm. Föreningen kommer under hösten 2019 att bygga om en lokal till fyra nya bostadsrättslägenheter vilket kommer generera intäkter vid försäljningen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-06-26).

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig till 2041. Föreningen planerar en större byggnation då en lokal ska göras om till fyra bostadsrätter, där förhoppningen är att påbörja arbetet i september 2019. Det finns även planer på att utföra relining av stammarna i bottenplattor för hus 1, 3 och 4 (kommer bara beröra de boende marginellt). Inga vidare beslut tagna i dagsläget.
Renovering som utförts de senaste åren:
2000 renoverades fasad, samtliga fönster byttes, tak lades om och samtliga balkonger rengjordes.
2005 målades trapphus och nytt hissmaskineri installerades.
2009 energideklarerades huset.
2010 sågs ventilationen över och en OVK-besiktning genomfördes.
2010-2011 renoverades samtliga V/A-stammar med metoden relining.
2011 installerades elslingor i stuprör och hängrännor.
2013 installerades en matt-tvättmaskin i tvättstugan och ett nytt torkrum anordnades.
2014-2016 byttes balkongerna ut och förstorades.
2015 utfördes en OVK-besiktning.
2016 byttes fjärrvärmeledningen, fasaderna tvättades och ny belysning installerades i trapphusen.
2017 målades entréer, soprum och gym samt nytt torkskåp installerades i hus 3. Samma år byttes radiatorventiler i hus 1 och 4 samt asfalterings- och dräneringsarbeten genomfördes vid nedre garageporten.
2018 slutfördes bytet av radiatorventiler i samtliga hus och en omfattande renovering av garaget genomfördes.
2019 utfördes relining av bottenplattor i hus 6.

Parkering: Föreningen förfogar över 36 parkeringsplatser på P-däck samt ett P-garage med 101 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 283 kr/månad och garageplats till en kostnad om ca 484 kr/månad. Vid elplats tillkommer 130 kr / mån. I dagsläget är det kort kö, totalt 20 st (varav 14 vill byta plats och 6 st väntar på en plats) och man brukar få en plats inom nåt kvartal. I föreningen finns även 18 besöksparkeringar på ovan-däcket. För aktuell köstatus kontakta Jenny Bergendahl 031709 81 58 alt. jenny.bergendahl@revisorsringen.se.

TV och bredband: Föreningen har ett avtal med Telenor (fd Bredbandsbolaget) som omfattar FiberTV, bredband och IP-telefoni och ingår i avgiften. Bredbandet är 250/100 Mbit/s. FiberTV omfattar för närvarande 18 TV kanaler vara 12 stycken kan ses i HD kvalitet. I avtalet ingår en router och en digital TV-box.

Gårdsplats: Mysig innergård med grillplats och lekplats.

Övrigt: För mer information gå in på föreningens hemsida: http://www.drlindh.se/

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planlösning
Planlösning
Counter