Stor 2:a med härlig balkong & exklusivt kök

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Föreningsgatan 18C

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
3 495 000 kr
Avgift:
3 554 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
2, hiss
Adress:
Föreningsgatan 18C,
411 27 Göteborg

Beskrivning

Med enastående läge i Vasastaden ligger denna välplanerade och stora 2:a. Genomgående ljus planlösning och skön balkong mot den lugna innergården. Mycket exklusivt kök från Varenna Poliform, designat av Casa in Corso med vitvaror från Gaggenau. Stilrena material som ask och aluminum samt goda förvaringsmöjligheter gör detta till ett drömkök för den matlagningsglade. Socialt vardagsrum med plats för både soffgrupp samt matsalsbord. Bostaden har ett underbart ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna.

Här bor du i mycket populära kvarter med innerstadens rikliga restaurang- och kaféliv några minuter bort. Såväl Avenyn som Linnéstaden och Slottsskogen nås efter en kort promenad. Goda kommunikationer nås strax utanför och tar dig enkelt vidare genom staden.

Bostadens 66 kvadratmeter disponeras enligt följande:

I hallen finner ni mycket goda förvaringsmöjligheter för kläder och skor via fyra platsbyggda garderober med överskåp samt ett utrymme med klädstång för att hänga av ytterkläder. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger praktiska stenplattor. Vidare in i hallen finns också en rymlig klädkammare. Installerad säkerhetsdörr.

Vidare in möts ni av ett stort och socialt vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag. Ett stort fönsterparti som bjuder på rikligt med ljusinsläpp. i vardagsrummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och matbord för middagssittningar med stora sällskap. Väggarna är tapetserade i en grå nyans tillsammans med en mörkare fondvägg och på golvet ligger parkett.

Köket har blivit mycket exklusivt renoverat med inredning från Varenna Poliform, designat av Casa in Corso. Stilrena material som ask och aluminium samt goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Mycket goda arbetsytor som gör detta till ett drömkök för den matlagningsglade. Vitvaror är från Gaggenau och består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn i bra arbetshöjd, integrerad diskmaskin och en kombinerad kyl med frys integrerad. Intill fönsterpartiet har ett matbord för fyra en given plats. Fönsterpartiet bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna.

Ett rofyllt sovrum där det ges plats för en dubbelsäng och exempelvis arbetshörna eller avlastningsmöbel. Ett fönsterparti tillsammans med balkongdörren bjuder in dagsljuset som reflekteras fint i de vitmålade väggarna tillsammans med mönstrad fondtapet. Från denna del av bostaden når ni även den trevliga balkongen belägen mot den grönskande innergården. Här kan ni sitta ned och njuta av tillvaron under sommarens varma månader.

Intill hallen finner ni ett helkaklat badrum i stilrena materialval. Vitt kakel på vägg tillsammans med grön marmor på golv. inredningen består av WC, handfat med vit kommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork, duschhörna med vikbara väggar i glas och en tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 495 000 kr

Avgift: 3 554 kr/mån. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 279 kr/mån som avser el.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,48596%. Andel av årsavgift är 0,48596%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 166 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 166 kr
I uppskattad driftskostnad för en person (en vuxen) ingår försäkring ca 166 kr / månad. Observera att denna kostnad varierar beroende på avtal.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Vasastaden 14:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 236/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2, hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 66 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FT-ventialtion.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 137 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2015-03-19. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Askungen 1.

Allmänt om föreningen: Brf Askungen 1 ligger i hjärtat av Vasastaden i Göteborg. Nära stadens kommersiella centrum, men ändå inte mer än en kvarts promenad till Slottsskogens grönska.

Föreningen innehar tomträtten på fastigheten Vasastaden 14:2 sedan år 2002, totalt ryms 204 lägenheter varav ca 21 upplåts med hyresrätt samt 6 kommersiella lokaler för uthyrning. Tomträttsavgälden gäller tom år 2020 och omförhandling pågår.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd.
Två gemensamma tvättstugor belägna i källaren utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och två torkrum. Separat mangelrum med gedigna stenmanglar.
Cykelrum.
Gästrum som går att boka för boende och deras gäster. Avgiften är ca 200 kr/dygn för veckodagar och ca 300 kr/dygn för helger, fredag - söndag. Rummet har plats för fyra gäster. I anslutning till rummet finns ett badrum med dusch och toalett.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen gör avsättningar varje år för att klara framtida underhåll. Föreningen planerar att under 2019 konvertera ca 400 kvm lokalyta på Föreningsgatan 18 A-C till bostäder vilket kommer medföra ökat kapital som ska användas för att finansiera kommande renoveringar. Avgiften höjdes 5 % vid årsskiftet 2018/-19.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en framtagen underhållsplan och i den föreligger renoveringar av olika dignitet. Renovering av fasad inkl. tak och fönster är planerat till 2022. Hissarna på Viktoriagatan 32-40 kommer bytas ut 2019. Stamrenovering planeras 2024, en förstudie kommer att göras inför val av lämpligast metod. Renoveringarna kommer att finansieras av försäljningarna av de nya lägenheterna.

Gjorda renoveringar:
2008 Besiktning av fasad, installation av nytt styr- och reglersystem för värme- och ventilationssystemen samt installations av värmeåtervinningsaggregat för ventilationsluften i en av föreningens största kontorslokaler.
2009 Utfördes en OVK.
2010 Nya takterrasser samt ombyggnad av soprum till återvinningsrum.
2011 Nya entrépartier samt ommålning av stora delar av fasaderna i markplan.
2012 Spolning av avloppsledningar, renovering av hyresrätter, byte av fönster i universitetets lokaler samt åtgärder av brister i ventilationssystemet.
2013 Fortsatt konvertering av lokaler till bostäder samt införande av värmeåtervinning på ventilationssystemet.
2014 Färdigställdes två nya lägenheter i bottenplan på Karl Gustavsgatan.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renovering av garaget, terrassrenovering samt injustering av värmen på Föreningsgatan och Karl Gustavsgatan.
2017 Injustering av värmesystemet.

Parkering: Garaget som ligger i samma fastighet som föreningen ägs av Ivar Kjellberg Fastigheter AB. Se gärna deras hemsida för aktuell status på lediga platser.

TV och bredband: I föreningen finns två bredbandsnät, Com Hem och Telenor. Till Com Hem ansluter du dig via antennuttaget för TV:n. Till Telenor ansluter du via datauttaget i hallen.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida www.brfaskungen1.se.

Planritning

Counter