Såld

Välplanerad 2,5:a med generös takhöjd

Simon Johansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Friggagatan 13A

2,5:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 705 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 67 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1905-1907
Adress:
Friggagatan 13A,
411 01 Göteborg

Beskrivning

I en vacker sekelskiftesfastighet anno 1905 finner ni denna härliga lägenhet med högt i tak, generösa ytor och stora fönsterpartier med djupa nischer. Trevliga sällskapsytor med bra möjligheter för umgänge och storslagna middagar. Modernt och trendigt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet med genomgående grå/vita nyanser. Sovrummet är lugnt och harmoniskt från våning fyra och ligger mot innergården. Det runda rummet som ligger an mot köket passar utmärkt som arbetsrum eller extra sovrum. Lägenhetens balkong är av mindre storlek men perfekt för frisk luft och vädring. Detta är bostaden för er som vill bo lugnt och behagligt men ändå nära stan.

Här bor man med centrumkärnan och evenemangsstråket på behagligt avstånd samtidigt som man når Avenyn på bara några minuter. Närliggande Friggagatan har bland annat välutrustade gym, en stor Coop samt ett flertal caféer och restauranger. Några favoritställen som finns i närområdet är Burgersson, Mañana, Ölstugan Tullen och Odinsgrillen. Odinsplatsen har nyligen byggts om är nu en grön oas med damm. Kommunikationerna är dessutom goda från närliggande hållplatserna Ullevi Norra och Svingeln där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen endast en hållplats bort.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 67 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i två rymliga garderober. Hallen har grått klinkergolv och väggarna är målade i vitt. Spotlights.

Rymligt och ljust vardagsrum med plats för en stor soffgrupp och övrigt möblemang. Vardagsrummet renoverades under 2017 då alla ytskikt fräschades upp. En generös takhöjd och två fönster ger fint ljusinsläpp till rummet. Här når man lägenhetens balkong som ligger mot föreningens innergård. Ekparkett och vitmålade väggar.

Lägenhetens första sovrum har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här sover man gott om natten från våning fyra med ett lugnt läge mot innergården. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp.

Stort luftigt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Köket har grå köksinredning och vitt kakel på väggarna. Utrustningen utgörs av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Utanför portalen i köket ryms en matplats för större middagssällskap och ett fönster bidrar med ljusinsläppet.

Via vackra pardörrar från köket nås det mindre runda rummet som passar perfekt som arbetsrum eller extra sovrum. Ekparkett och vitmålade väggar. Ett fönster låter ljuset flöda in.

Badrum med fina materialval. Plastmatta och helkaklade väggar med vita kakelplattor. Badrumsinredningen består av wc, handfat med tillhörande kommod i svart/vitt, spegel, handdukstork och dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 705 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,141%. Andel av årsavgift är 1,141%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 230 kr/mån. Fördelas enligt följande: hushållsel 230 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Stampen 13:32-35.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1009/1401.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns.

Byggår: 1905-1907.

Storlek: 2,5 rum och kök, varav 1-2 sovrum. Boarea ca 67 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via Com Hem, ett grundutbud ingår i avgiften.
Internet: Internet via Com Hem eller Bredbandsbolaget (500Mbit) ingår ej i avgiften.

Energideklaration: Energiprestanda 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Friggaboden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 79 st lägenheter varav 4 st hyresrätter och 9 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Friggaboden är en välskött förening som bildades under år 2004 och senare samma år köpte fastigheterna Göteborg Stampen 13:32-35 med adresserna Alströmergatan 3A-B och Friggagatan 13-15. Fastigheten bebyggdes 1905-1907 och består av fyra flerbostadshus. Föreningen består av 73 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 5 hyresrätter samt 9 hyreslokaler.

Föreningens ekonomi: Bredablick förvaltning sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen för föreningen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2018-11-24).

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen har godkänt bygglov för 17 balkonger.
I dagsläget pågår målning av trapphus samt byggnation av balkonger till en del lägenheter (2018-11-24).
Gjorda renoveringar:
Byggnaderna uppfördes 1905-1907 och genomgick en totalrenovering under 1985-1987. Då åtgärdades bl.a. stamrenovering av kök, badrum el- vatten- och avloppsledningar. Samtidigt renoverades fasaden, taket lades om och ett antal bostadslägenheter inreddes på vinden.
2005 renoverades trapphusen och hissarna.
2007 omfattande fasadrenovering, målning av balkongerna samt bjälklagsrenovering i källaren på Friggagatan 13.
Plåttaket har målats om, nytt portsystem har installerats, avloppssystemet har spolats och man har rustat upp de gemensamma tvättstugorna. Många värmebesparande åtgärder har även utförts.
2012 injustering av värmesystemet, OVK-besiktning, renovering av källaren på Alströmergatan 3B, ny uteplats på Friggagården samt underhåll av föreningens hyreslägenheter.
2015 nybyggnation av en bostadsrätt. fasadtvätt, balkong- och fasadrenovering, nytt porttelefonsystem, förstärkning av grundmurar, flytt av vindsförråd till källaren samt uppgradering av inkommande el till Friggagatan 13A-C.
2016 Slutfördes byggnation av övernattningsrum i anslutning till föreningslokalen.
2017 utfördes renovering av samtliga hissar.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter