Såld

Charmig och kvadratsmart gaveltvåa i lummiga kvarter

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Karin Corneliusson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sanatoriegatan 17A

2:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 577 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 47 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1931
Adress:
Sanatoriegatan 17A,
416 53 Göteborg

Beskrivning

Vid mysiga Sanatoriegatans allé finner ni den här fina tvåan i ett vackert trähus från 1931. Hjärtligt välkomna till Sanatoriegatan 17A! Gavelläget bidrar fönster och ljusinsläpp i tre väderstreck. Här finner ni bevarade detaljer från 30-talet tillsammans med nya fina ytskikt. Planlösningen är välplanerad och bjuder på ett lättmöblerat vardagsrum med två rejäla fönster, ett charmigt kök med plats för ett mindre matbord, ett mysigt sovrum samt ett badrum med dusch. Färgsättningen är enhetlig med vita och grå väggar mot det genomgående parkettgolvet i ek. Under ekparketten finns även välbevarat brädgolv att ta fram för den som önskar. En bostad där ni kan flytta in och trivas!

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Ett stenkast bort finner ni även det nyöppnade kaféet Oizo där helgfrukosten kan intas. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går. Buss 17 samt linje 1 tar ni från hållplatsen Härlanda som ligger endast en kort promenad bort.

Bostadens 47 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Inbjudande hall med god förvaring för kläder och skor via två garderober. Vitmålade väggar och ekparkett på golv. Genomgående för bostaden är att det finns välbevarat brädgolv i original att ta fram för den som önskar.

Vardagsrummet är ljust och luftigt tack vare fönster i två väderstreck, det härliga gavelläget blir påtagligt. Rummet är lättmöblerat och rymmer enkelt soffa, soffbord och TV-möbel. Bakom den vackra originaldörren finner ni en inbyggd klädkammare. Väggarna är målade i en bruten grå nyans och även här återfinns ekparkett på golv.

Mysigt kök där middagen kan dukas upp för två till tre gäster vid ett mindre matbord. Väggar, kakelplattor och köksluckor är vita. En rostfri bänkskiva ger bra arbetsyta och överskåp byggda ända upp till tak utnyttjar förvaringsutrymmet till max. Vitvarorna består av spis, inbyggnadsfläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Det stora fönstret bjuder på en utsikt över den lummiga innergården.

I det rofyllda sovrummet finns plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. God förvaring för kläder finns via två garderober. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans som ger ett dämpat och rofylld rum. På golvet ligger ekparkett, även här finns brädgolv att ta fram. Blickar ni upp mot taket ser ni en vacker takrosett.

I badrummet är väggarna helkaklade i vitt och på golvet en mörk våtrumsmatta. Förvaring erbjuds i handfatets vita kommod och i två väggskåp. Ett fönster släpper in naturligt ljus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 577 kr/mån. Till avgiften tillkommer en obligatorisk avgift för bredband om 379 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 9,35%. Andel av årsavgift är 9,35259%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG KÅLLTORP 33:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1931.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 47 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda 163 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-10-12. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd. I förrådet finns det originaldörrar till vardagsrum, sovrum och köket för den som önskar sätta in.

Information Förening

Förening: Brf Svärdfejaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Fastigheten bebyggdes 1931 och ombildades till 10 st bostadsrätter 2001.
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2037.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning skönt av SBC. Föreningen tillämpar ett system med avgiftshöjning om 2 % per år för att nå rätt nivåer för underhållskostnader. Inför 2019 valde föreningen dock att avstå från höjningen, då de ansåg inte att det behövdes. Kontrollerat med föreningen 20190322.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.
Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: 2017: Målning källare
2017: Byte av källardörr
2014: Förbättringsarbete - puts av fasadsockel
2014: Byte av takfläkt
2013: Översyn termostatventiler till radiatorer
2010: Dränering och isolering av grund
2010: Kantsten satt mot trottoarer och gräsmattor
2010: Marksten lagd vid cykelförråd och södra fasaden
2010: Nytt portlås- och porttelefonsystem
2010: Nya entrédörrar samt källardörr
2007: Renovering av balkonger
2007: Omläggning av tak. Gäller både flerbostadshus samt garage.
2007: Panel/fasad. Ny fasadbeklädnad omfattade 3 fasader (ej norrsidan), vissa nya plåtbeslag. Målning fasad. Ny fasadbeklädnad samt målning panel på garage.
1987: Rörstambyte
1987: Elstambyte
1987: Lägenhetsrenovering
1987: Nya balkonger

2018: Översyn termostatventiler radiatorer
2019: Fasadmålning
2019: Målning plåt på tak
2020: Byte maskinutrustning tvättstuga
2022: Renovering garage
2022: Renovering trapphus.

Parkering: Föreningen har en garageplats som för närvarande är uthyrd. Till den tillämpas kösystem och ett par medlemmar är i kö. Kostnad för att hyra är 750 kr/mån.

Övrigt: Gemensam skötsel av trädgård, snöröjning och trappstädning enligt rullande schema.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter