Såld

Exklusivt renoverad med påkostad teknik och västerbalkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Västgötagatan 3

2:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 204 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 72 kvm
Våning:
4/5, ej hiss
Byggår:
1888
Adress:
Västgötagatan 3,
411 39 Göteborg

Beskrivning

Till er som söker en pampig helrenoverad tvåa med exklusiva materialval och påkostad teknik tillsammans med en västerbalkong i högt fritt läge, så har ni kommit rätt! Hjärtligt välkomna till Västgötagatan 3 i gemytliga Lorensberg. En vacker fastighet anno 1888 och bostaden som genomgick en totalrenovering under 2013, där det valdes att jämna ut och flytspackla alla golv för att lägga in klinker med skön golvvärme. Samtliga väggar renoverades och all el byttes ut tillsammans med att spotlights installerades i samtliga rum där ljuset styrs via ett NEXA-system. Stort socialt kök som bjuder in till härlig matlagning, med plats för ett större matbord. Västerbalkongen med sol från lunch till sen kväll, perfekt plats att njuta på under sommaren. Socialt vardagsrum för umgänge i soffan och ett rofyllt sovrum med god förvaring via en stor skjutdörrsgarderob. Helkaklat badrum i exklusiva materialval där takhöjden är densamma som resterande del av bostaden. Inbyggt ljudsystem som styrs trådlöst via Sonos. En bostad utöver det vanliga, här kan ni flytta in och njuta av tillvaron!

Lorensberg är beläget i hjärtat av Göteborg. Stadsdelen genomkorsas av Kungsportsavenyn och i öster breder evenemangsstråket ut sig. Dessutom präglas Lorensberg av ett myllrande restaurangliv och här erbjuds menyer från alla världens hörn och i alla prisklasser. Det finns även ett stort antal kaféer och pubar och de många klubbarna längs med Avenyn håller öppet till långt in på småtimmarna.

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning: Bostadens 72 kvadratmeter disponeras enligt följande:

En massiv port, en mysig innergård, ett trapphus som avspeglar tiden från förr innan ni tar klivet in i denna exklusiva bostad där ni har alla bekvämligheter ni någonsin skulle kunna tänka er. Ni möter en stor och möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter. Hela bostaden har genomgått en totalrenovering 2013 där samtliga golv flytspacklades och det lades in klinker med genomgående golvvärme (el) i hela bostaden. Samtliga lampor i bostaden styrs av ett NEXA- system.

Bostadens generösa kök bjuder in till härlig matlagning. Mycket god förvaring för köksredskapen i flertalet under – och överskåp som sträcker sig hela vägen upp till tak. Köksinredningen går i vitt med köksluckor i spegel tillsammans med rostfria beslag. Ovan den mörka bänkskivan sitter stora marmorplattor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin och en kombinerad kyl med frys i rostfritt. Här finner ni möjlighet att möblera med ett större långbord där minst 8 sittande gäster får plats. I köket är det infällda spotlights i taket, fönsternischen och på köksbänken. I taket finns det även fyra inbyggda högtalare och dessa styrs trådlöst med Sonos. Väggarna är målade en härlig grå kulör och på golvet ligger grått klinker med golvvärme.

Från denna del av bostaden når ni även den härliga balkongen i högt fritt läge. Västerläget ger rikligt med sol mellan ca 12:30 till 22:00 under våren och sommaren. Fjärrstyrd markis från Riviera med screenrullgardin för den som önskar. Den går även att använda vid regn och skulle det bli hård vind går den in automatiskt. Fjärrstyrd infravärme finns också installerad, perfekt på sensommaren när det börjar bli lite kyligare ute. Svart tålig komposit på golv.

Vardagsrummet är en utmärkt plats för socialt umgänge. Möblerbart rum med större soffgrupp, bord, tv-möbel och matbord för den som önskar. Infällda spotlights i tak och i fönsterbrädan, nya vattenelement monterades 2018. Det finns två högtalare monterade i taket för härligt surroundhögtalare och även högtalarkontakter för fronthögtalare, center och SUB finns i vägg tillsammans med uttag för tv i vägg. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger det även här klinker med golvvärme.

Det rofyllda sovrummet ger plats för en stor dubbelsäng tillsammans med övrigt möblemang. Goda förvaringsmöjligheter finner ni via stor skjutdörrsgarderob. Spotlights i tak och fönsterbräda tillsammans med uttag för tv på vägg och taklampa. Även här blev det nytt vattenelement under 2018. Väggarna är målade i ljusgrått och klinkers på golv även här med golvvärme. Skönt att kliva ner på precis när ni vaknat.

Badrummet är helkaklat med rött kakel på vägg tillsammans med ljust klinker på golv. Exklusiva materialval och här har inget lämnats åt slumpen. Vid renoveringen höjdes taket till samma takhöjd i resten av lägenheten och det installerades både spotlights i tak tillsammans med inbyggda högtalare. Inredningen består av WC, handfat med fler förvaringsskåp under och en stor väggfast spegel, handdukstork och en duschhörna med snyggt placerad brunn och takdusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 204 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,94%. Andel av årsavgift är 0,88%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Heden 21:1.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1015/1301.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, ej hiss.

Byggår: 1888.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 72 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Senaste renovering/ombyggnad: 2013: I samband med renoveringen gjordes även all el i bostaden. Alla gamla ledningar är borttagna, ny central med huvudbrytare, jordfelsbrytare och automatsäkringar. Nya Flexrör till all el ligger i golv och väggar för att slippa kablar.
Väggar: Längsgående väggar mot gatan är i tegel. Tvätgående väggar är också tegel men upprättade med stålprofil sen OSB-skiva och gips.
Golvet: Är upprättat med frigolitbetong. Golvvärme (el) i hela bostaden, därefter flytspackel och klinkers. Mycket enkelt att lägga trägolv ovanpå.
Tak: Är upprättat med en stålkonstruktion sen stålreglar och gips. Takhöjden är 2,8 m.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft, FT.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV från Com Hem.
Internet: Internet via Bahnof (1000/1000Mbit/s).

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 95 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-06-16. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Gemensam nybyggd tvättstuga på innergård med app-styrt bokningssystem.

Information Förening

Förening: Brf Västgötagatan . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Västgötagatan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2000. I föreningen finns 97 lägenheter, varav 3 upplåts med hyresrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Till föreningen hör adresserna: Smålandsgatan, Västgötagatan samt Bohusgatan. Föreningen köpte fastigheten 2002 (äger marken).

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två tvättstugor utrustade med sammanlagt fem tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp samt en mangel. I föreningen finns även cykelrum och barnvagnsrum. Föreningen har en trivsam innergård med utemöbler och grill.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bodin ekonomi. Föreningen har inte haft några avgiftsförändringar på länge och har inga kommande inplanerade, kontrollerat med föreningen 20190207.

Kommande/gjorda renoveringar: 1975 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
1975-1980 byttes elsystem ut.
1992 byggdes ny entré och ny trappa.
1998 byttes fönster ut.
2001-2003 byggdes lägenheter på vinden.
2002 förstärktes grund.
2003 putsades fasad, fönster renoverades, tak lades om och hissar installerades.
2004 utfördes nybyggnation av vindsvåningar.
2005 utfördes ombyggnation av lokal till lägenheter.
2007 renoverades ytterdörrarna som vetter mot gården..
2009 renoverades samtliga balkonger och fastigheten energideklarerades.
2010 spolades samtliga V/A-stammar och fiber installerades.
2010-2011 renoverades/byggdes nya balkonger.
2012 utfördes ombyggnation av lokal till lägenheter.
2015 besiktigades samtliga badrum och kök. I samband med detta filmades och spolades stammarna.
2016 utfördes ombyggnation av värmesystemet på bottenvåning och en injustering av värmesystemet för hela fastigheten gjordes.
2017 utfördes dränering och tilläggsisolering av huvudfastigheten mot gård och gata. I samband med detta har fasadens sockel mot gatan blästrats och lagats samt målats om med färg som släpper igenom fukt. Även värmesystemet i huvudfastigheten har uppdaterats med nya ventiler och cirkulationspump. Under året har om- och tillbyggnation av Gårdshuset färdigställts med 9 nya lägenheter och en ny fristående tvättstuga har byggts.
2018 utfördes en takbesiktning gällande säkerheten, fasadbelysning byttes till LED och portar samt gården renoverades.

I dagsläget tar föreningen in offerter gällande fönsterbyte. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV från Com Hem och Internet via Bahnof (100/100 mbit).

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning.
För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfvastgotagatan.se.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter