Såld

Nyproducerad hörntrea med öppen planlösning & stor uteplats

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se
Gunilla Jansson
assisterande mäklare

Lundin Partille

Med Lundin Partille får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vallhamra torg 14

3:a Sävedalen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 014 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 72 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Vallhamra torg 14,
433 65 Sävedalen

Beskrivning

Välkommen till Nya Vallhamra torg som ligger mitt i Sävedalen och granne med Delsjöns naturreservat. Nu finns möjligheten att bli den första som flyttar in i den här ljusa luftiga hörntrean med generösa fönsterpartier i två väderstreck och stor härlig uteplats mot innergården som skapar villakänsla. Lägenheten nyproducerades 2018 och har genomgående klassiska materialval, hög standard samt påkostade tillval. Trevliga sällskapsytor med vardagsrum, matplats och kök i öppet samband. Två sovrum varav det största har goda förvaringsmöjligheter i en praktisk skjutdörrsgarderob. Helkaklat badrum med stilrena materialval, dusch och tvättavdelning. Fastigheterna är dessutom certifierade enligt systemet Miljöbyggnad nivå silver vilket innebär en hög miljöklassningsnivå med låg energiförbrukning. Hiss och garage finns!

Nya Vallhamra torg ligger mitt i Sävedalen och granne med Delsjöns naturreservat. Brf Backsippan är etapp två av Nya Vallhamra torg som när allt är klart kommer bestå av över 200 nya bostadsrätter, fräscha butiker och vardaglig service; en trygg och modern plats där människor kan mötas och leva tillsammans. I närområdet ligger Vallhamraskolan med år F-9. Goda kommunikationer med flera busslinjer som tar ca 10 minuter in till centrala Göteborg eller Partille centrum. På det befintliga Vallhamra torg finns idag ICA Supermarket, blomsterhandel, konditori, frisör, fotvård, pizzeria och spel-och tobaksbutik. Apotek, vårdcentral och tandläkare ligger också här.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda skjutdörrsgarderober. Lägenheten har genomgående mattlackad trestavsparkett i ek och vita väggar.

Härliga sällskapsytor med vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning. Fint ljusinsläpp från flera generösa fönsterpartier samt utgång till lägenhetens stora uteplats som vetter mot innergården.

Väl genomtänkt kök med köksinredning i vitt från Marbodal som kombineras med bänkytor i grå laminat och vitt kakel. Ett smalt liggande fönster ovanför diskbänken blir ett fint inslag. Utrustningen har vitt utförande och består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn och -mikro, diskmaskin samt kyl och frys.

Lägenhetens största sovrum kan inredas med en dubbelsäng samt övrigt möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd skjutdörrsgarderob som sträcker sig längs ena väggen. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Här finns förvaringsmöjligheter i en garderob. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp samt duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas. Här finns även en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsyta samt överskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 014 kr/mån. I avgiften ingår värme, TV, bredband och IP-telefoni. Kostnad för kall- och varmvatten debiteras efter faktiskt förbrukning.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,2752%. Andelstal av årsavgift är redovisad av ekonomisk förvaltare.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 200 kr/mån. Fördelas enligt följande: hushållsel 200 kr
Observera att driftskostnaden är uppskattad och kan variera. Avgift för kall- och varmvatten regleras av föreningen efter faktisk förbrukning.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 511003/1003.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns.

Byggår: 2018.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 72 m². lägenhetsförteckning.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Övrigt byggnad: Till lägenheten hör ett källarförråd.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till TV, bredband och IP-telefoni via Telia Triple Play. Detta ingår i avgiften.

Bilplats: Som boende i föreningen kan man hyra parkeringsplats av AR Vallhamra Servicefastigheter AB, som garanterar föreningen 58 platser. Kostnad för att hyra en plats är 1000 kr/månad. Till platserna är det separat kö.

Övriga byggnader: I föreningen finns cykelförråd. Gemensam gård med öppna grönytor och sittplatser, pergola, grillplats samt lekytor för de små.

Information Förening

Förening: Brf Backsippan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 79 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Backsippan består av fyra flerbostadshus i fyra till fem våningar med totalt 79 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och två lokaler. Föreningens fastighet är Ugglum 1:141 i Partille kommun med adress är Vallhamra Torg 10-16. I föreningen finns även tillgång till rum för cyklar, barnvagnar och rullstolar samt förråd på samtliga källarplan.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Aspelin Ramm Fastigheter AB under de första 2 åren.

Kommande/gjorda renoveringar: Byggnaderna är certifierade som Miljöbyggnad Silver. Vilket innebär att energiförbrukningen i huset är 25 % lägre än gällande lagstiftning. Byggmaterialen som använts har haft minsta möjliga miljöpåverkan och uppfyller samtidigt de extra höga kraven på god isolering mot kyla, fukt och ljud.

Parkering: Som boende i föreningen kan man hyra parkeringsplats av AR Vallhamra Servicefastigheter AB, som garanterar föreningen 58 platser. Kostnad för att hyra en plats är 1000 kr/månad. Till platserna är det separat kö.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till TV, bredband och IP-telefoni via Telia Triple Play. Detta ingår i avgiften.

Gårdsplats: Gemensam gård med grönytor och sittplatser, pergola, grillplats samt lekytor för de små.

Sävedalen

Sävedalen ligger i Partille kommun, precis intill Göteborgs stadsgräns. Området består av blandad bebyggelse med allt ifrån äldre villor till moderna radhusområden och bostadsrätter. Det är ett populärt och attraktivt område att bo i med naturen i nära anslutning.

Sävedalens köpgata är en levande shoppinggata som löper genom hela dalen. Här finns all tänkbar service med butiker, matbutiker, restauranger, bageri, bensinstation och kommunikationer mot både Göteborg och Partille. Längs gatan ligger bland annat Sävedalens delikatessfyllda saluhall, Triumfglass mysiga café och Oves välkända gatukök. Varje vår och höst arrangeras även en trevlig marknad längs köpgatan. Vid Vallhamra torg som är Sävedalens nya centrum med stora framtidsplaner finns också flertalet butiker, en välsorterad mataffär, café, blomsterbutik och mycket mer. Det är inte heller långt till Partille centrum samt Allum köpcentrum. Även Östra sjukhuset ligger på bekvämt avstånd.

Kommunikationerna är goda med E20 i nära anslutning som smidigt tar er till både Göteborg och Alingsås. Det finns även bra bussförbindelser. För barnfamiljen finns flertalet förskolor som ligger inom gångavstånd samt två grundskolor upp till årskurs 9. I Partille centrum finns gymnasium.

Rekreationsområden med fina vandringsleder och elbelysta motionsspår finns bland annat i Delsjöns naturreservat och Skatåsområdet samt runt Kåsjön. Här kan man dessutom hyra kanot, fiska och bada. Mitt i Sävedalen ligger parken Bockemossen som är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer och Vallhamra Idrottsplats erbjuder bland annat fotbollsplaner, ishall och inomhushall.

Planritning

Counter