Såld

Charmig etagelägenhet med cabrio takbalkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stockholmsgatan 40E

2:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 319 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 66,8 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Stockholmsgatan 40E,
416 69 Göteborg

Beskrivning

Nu har ni chansen att förvärva denna mycket mysiga etagelägenhet i idylliska Bagaregården. Hjärtligt välkomna till Stockholmsgatan 40E! Bostaden präglas av charmiga detaljer så som synliga takbjälkar, framtagen murstock i tegel samt härliga takfönster som bidrar med ett otroligt ljusinsläpp på övre plan. Sobra och enhetliga ytskikt är genomgående och gör det enkelt för er att sätta en egen prägel med möbler och textiler. Bostaden erbjuder ett väl tilltaget kök med mycket god förvaring i välbevarade serveringsskåp i original. Plats för matbord där minst 6 gäster kan sitta ned och vy mot den mysiga innergården. Mysigt vardagsrum där ni finner trappan som tar er upp en våning där vinden gjorts om till ett generöst och mysigt sovrum. Till sist har ni ett helkaklat badrum med stilrena materialval. Detta är en bostad att trivas i!

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det mindre än tio minuter att gå till Danska vägen samt Olskrokstorget där man förutom fiskebodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn från knutpunkten Redbergsplatsen som ligger på kort gångavstånd. Därtill är parkeringsmöjligheterna goda och det är lätt att ta sig ut på lederna.

Lägenheten är sammanslagen av två mindre lägenheter, lgh 106 + lgh 134. I samband med överlåtelsen kommer HSB att registrera dem som en lägenhet. Detta sker efter tillträdet.

Bostadens 66,8 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta er upp till våning tre och kliv in i denna ljusa och inbjudande hall. Genomgående för bostaden är de vackra välbevarade brädgolven i original tillsammans med vitmålade väggar. I hallen finner ni en inbyggd garderob som hjälper till med förvaringen av kläder och skor.

Vidare in möts ni av de generösa köket. Här har det valts att bevara serveringsskåpen i original som hjälp med förvaringen tillsammans med underskåp. Överskåpen har valts bort för att ge en luftigare känsla. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med bänkskiva i massiv ek och vitt kakel på ovan. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin, inbyggd mikro och ugn i bra arbetshöjd och en integrerad kyl och frys. Intill fönsterpartier har ett matbord för minst 6 gäster en given plats.

Vardagsrummet är en utmärkt plats där ni kan umgås med vänner och familj. Här finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord och tv-möbel. Fönsterparti som bjuder på rikligt med ljus. Från denna del av bostaden finner ni även trappan som leder er upp till etagevåningen.

Här uppe finner ni en lugn oas där ni bara kan njuta och koppla av. Här uppe finner ni plats för en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler. God förvaring finner ni via fyra garderober. Charmiga takbjälkar är bevarade och utfällbara takfönster är extra lyxigt. Vacker framtagen tegelvägg ger karaktär.

I hallen finner ni ett helkaklat badrum med vitt kakel på vägg tillsammans med avbrott för mörkt kakel i duschhörnan. Vitt klinker på golv tillsammans med härlig golvvärme. Inredningen består av WC, handfat med kommod och spegel samt duschhörna med glasvägg.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 319 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och TV (grundutbud från Comhem), städavgift 68 kr/mån, samt en elavgift 5 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andelstal lgh 106: 0,62213. Andel av årsavgift lgh 106: 0,62213. Andelstal lgh 134: 0,42180. Andel av årsavgift lgh 134: 0,42180.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 18:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 106 &134/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 66,8 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Uteplats: Velux cabrio takbalkong. Öppningsbart takfönster som bildar en cabrio takbalkong.

Bilplats: Föreningen har 17 parkeringsplatser med ett kösystem utifrån tillträdesdatum.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 87 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-06-18. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: HSB:s Brf Omberg II i Göteborg.

Allmänt om föreningen: Föreningen har äganderätten till fastigheten Bagaregården 18:2. Huset byggdes 1927-28 som den första av de tre husen i kvarteret och består i dag av 117 lägenheter (ursprungligen 119 st. varav 4 st. slagits samman till 2 st.) samt en lokal. Den totala lägenhetsytan är 5 622 kvm och lokalytan 227 kvm. Till fastigheten hör 17 parkeringsplatser. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2026.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, föreningslokal (Puben") samt en gästlägenhet (300 kr/natt).

Föreningens ekonomi: Avgiften höjdes med 3 % 2017.

Kommande/gjorda renoveringar: Genomfört underhåll:
1982 Fasaden byttes ut (renoverades sedan 2004/2005).
1988 Rörstammar byttes ut och badrummen renoverades.
Nya lägenhetsdörrar i samtliga lägenheter.
3-fas (el) installerades i kök.
2001 Trappuppgångarna målades.
2007-2008 Tvättstugan renoverades och utrustades med nya maskiner.
Översyn av dåliga fönster.
2009 Sophanteringen moderniserades.
2010 En trädgårdsgrupp bildades som arbetar med att försköna och förbättra innergården.
2011 Det gamla sophuset gjordes om till barnvagnshus.
2012 Tornet renoverades.
2013 Förberedande arbete för dränering.
Ombyggnad av källarförråd.
Målning av fontänen på gården.
2014 Ett nytt portlåssystem med chip installerades.
Samtliga fyra portar in till innergården byttes ut.
Renovering av källaren i uppgång I.
Fjärrvärmeanläggning byttes ut.
Markarbete på innergården.
Upprustning av parkeringsplatserna.
Fönsterbyte i uppgång S.
2015 Värmejustering.
Taket lades om.
Fasaden målades.
2016 Fasadrenovering.
Takomläggning.
Värmeinjustering.
Fönsterbyten.
Asfaltering mellan fastigheter och lagning av staket.
Renovering och upprustning av styrelserummet, nya möbler har införskaffats.
Nya grillar införskaffades.
Reparationer av värmepump, gårdskärra och tvättmaskin.
Inköp av ny tvättmaskin.
Trinett i övernattningslägenhet reparerades.
2017 OVK har genomförts.
Pågående underhåll/renovering:
Pågående arbete med byte av fönster.
Uppfräschning av trapphus.
Kvalitetsinventering av badrummen.
Föreningen planerar ett långsiktigt arbete med att löpande renovera källare och vind för att höja standarden så den är likvärdig med övriga fastigheten.
Stammarna kommer att undersökas runt 2030.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Counter