Såld

Radhuskänsla med altan i bästa söderläge

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sanatoriegatan 13B

2,5:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 849 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 62 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Sanatoriegatan 13B,
416 53 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Sanatoriegatan 13B där radhuskänslan infinner sig med en egen entré och en härlig altan i söderläge. Här bor man med ljusa sällskapsytor i öppen planlösning som inbjuder till social samvaro med stora middagssällskap. Modernt och tidlöst kök med genomtänkta materialval. Lägenheten har två sovrum varav det ena är en sovalkov som passar perfekt för den minsta. Det större sovrummet har en skön känsla och pricken över i:et är utgången till lägenhetens härliga altan med många soltimmar. Till sist har ni ett helkaklat badrum med bland annat dusch och tvättmaskin. Lägenheten präglas av en genomgående generös takhöjd, fint ljusflöde och tidlösa materialval. Här är det bara att flytta in och njuta!

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Ett stenkast bort finner ni även kaféet Oizo där helgfrukosten kan intas. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går. Buss 17 samt linje 1 tar ni från hållplatsen Härlanda som ligger endast en kort promenad bort.

Via en egen entré välkomnas man in i lägenheten och slås direkt av den generösa takhöjden som genomsyrar bostaden. Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med fri avhängning samt en garderob som erbjuder förvaringsmöjligheter. Från hallen är det öppen planlösning mot köket och vardagsrummet och golvet kläs av matt oljevaxad ekparkett som löper tröskellöst.

Härliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i delvis öppen planlösning. Rikligt ljusinsläpp från fyra fönsterpartier som tillåter ljuset att flöda och ger en känsla av rymd.

Modernt tidlöst kök med köksinredning i vitt, snygga beslag, tunna bänkskivor med infälld vask och svart blandare. Ovanför bänkskivan sitter avtorkningsbar betongfärg som ger en avskalad känsla. Utrustningen består av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn i svart, integrerad köksfläkt, integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys i svart. Den öppna planlösningen gör det möjligt att ha ett generöst matsalsbord för stora middagssällskap.

Mysig vardagsrumsdel med plats för en soffgrupp och tillhörande möblemang. Väggarna är målade i vitt vilket gör det lätt att sätta sin egen prägel med inredning.

Från vardagsrummet nås en sovalkov som passar perfekt som barnrum. Rummet, som avgränsas med en fin spröjsad glasdörr, kan inredas med barnsäng och byrå.

Lägenhetens största sovrum har en skön atmosfär som skapas av den mjuka ljusgrå heltäckningsmattan, de behagligt gröngråa väggarna och utgången till uteplatsen. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och två dubbelgarderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Uteplatsen har en altan i bästa söderläge med sol från morgon till kväll. Här spenderas många timmar under årets varma månader!

Ljust helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegelskåp med belysning, duschhörna med vägg i klarglas, tvättmaskin samt vägghängda skåp med ytterligare förvaringsmöjligheter.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 849 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 8,37%. Andel av årsavgift är 8,37271%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 310 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 145 kr och hushållsel 165 kr.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 76:10.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 7.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss.

Byggår: 1950.

Storlek: 2,5 rum och kök, varav 2-2 sovrum. Boarea ca 62 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Övrigt byggnad: Till lägenheten hör ett källarförråd.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Uteplats: Altan om ca 15 kvm med söderläge.

Bilplats: Föreningen förfogar över 7 st parkeringsplatser som kostar 200 kr/mån att hyra.

Övriga byggnader: I föreningen finns det en tvättstuga, cykelförråd och en möteslokal. Varje lägenhet har balkong eller uteplats, utöver det finns det en gemensam trädgård. Medlemmarna sköter gemensamt trädgård, trappstädning och snöskottning enligt ett rullande schema.

Information Förening

Förening: Brf Sanatoriegatan 13. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 11 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Kålltorp 76:10 i göteborg år 2002. Fastigheten bebyggdes 1950 och består av 1 flerbostadshus. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 770,5 kvm, varav 740,5 kvm utgör lägenhetsyta och 30 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 11 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.

Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns det en tvättstuga, cykelförråd och en möteslokal. Varje lägenhet har balkong eller uteplats, utöver det finns det en gemensam trädgård. Medlemmarna sköter gemensamt trädgård, trappstädning och snöskottning enligt ett rullande schema.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-04-05).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Dina Försäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har nyligen upprättat en underhållsplan som sträcker sig från 2017 till 2047 för kommande prioriteringar av löpande underhåll.

Framöver ska föreningen bland annat se över belysningen, rusta upp trapphusen samt tvättstugan, göra en OVK-kontroll, rensning av ventilationskanaler, byta cirkulationspump värme osv.

Gjorda renoveringar:
2017 Relining av avloppsstammarna i bottenplattan.
2016 Nya balkonger och terrasser (undantag lgh 1201 Utjordsgatan 26)
Nya ytterdörrar
Nya fönster
Nytt tak ink plåtarbeten
Ny tilläggsisolerad fasad
2015 Löpande underhåll av trädgård och gemensamma utrymmen
2014 Anslutning av fjärrvärme
2012 Varmvatten cirkulation till vind i uppgång 13c. Nya stammar för radiatorer till vindslägenheter
2011 Nya parkeringsplatser och nya källarförråd
2008 Bytt jordvärmeledningar, dränerat. OVK-kontroll, åtgärder samt besiktning
2007 Ny teknisk styrning (automatik) avseende värmeväxlaren, bergvärmepump
2005 Varmvatten i cirkulation dragen i hela källaren, expansionskärl bytta, ny varmvattenberedare installerad i källaren
2004 Rengöring oljetank
2002 Installation bergvärme
2001 Renovering av balkonger.

Parkering: Föreningen förfogar över 7 st parkeringsplatser som kostar 200kr/mån att hyra. I dagsläget är det ca en person i kö (2019-04-05).

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter