Såld

Renoverat kök & badrum samt möjlighet till kapitaltillskott

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kobbarnas Väg 3

2:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 120 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 52,9 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1944
Adress:
Kobbarnas Väg 3,
416 47 Göteborg

Beskrivning

I mysiga Olskroken med direkt närhet till Gubberoparken ligger denna ljusa lättmöblerade tvåa med öppen planlösning, renoverat kök och badrum samt härlig balkong. Lägenheten har genomgående generös takhöjd samt bevarade originaldetaljer som takmålningar, dekorativa innerdörrar, fönsterbrädor i sten och gjutjärnselement. Trevliga sällskapsytor där vardagsrummet kan inredas med både soffhörna och matplats samtidigt som det är delvis öppen planlösning mot köket. Köket har vit högblankt köksinredning och utrustning i rostfritt eller integrerat utförande. Helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte ca 2004. Goda förvaringsmöjligheter i form av två klädkammare i lägenheten samt både vind- och källarförråd. Alla fönster inklusive balkongdörren har ljudisolerade glas vilket bidrar till en tyst boendemiljö. Liten och välskött förening med god ekonomi där många stora renoveringar är gjorda. Möjligheten finns även att göra så kallat kapitaltillskott och får då en avgift om endast 1831 kr/mån!

I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek - ja det mesta ni kan tänkas behöva. Trevlig torghandel och restauranger gör området till en levande stadsdel. Gubberoparken ligger alldeles bredvid och där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Lockar storstadspulsen tar ni er enkelt till centrum med spårvagn eller buss från Olskrokstorget. Ni kan även promenera eller cykla in till stan.

Lägenhetens 52,9 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Mörkgrått klinkergolv, vitmålade väggar och dekorativ takmålning i original från 1944.

Renoverat kök från 2012 med köksinredning i högblankt vitt, bänkytor i mörkgrå laminat samt stänkskydd i vitt kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggd varmluftsugn och inbyggnadsmikro i ergonomisk arbetshöjd, integrerad diskmaskin (installerad 2018, begagnad) samt integrerad kyl med frys. Ny bänkbelysning och eluttag sattes in 2018. Välplanerade kvadratmetrar som erbjuder gott om förvaring och generösa arbetsytor. Grå klinkerlaminat (underliggande plankgolv) och vitmålade väggar. I taket sitter spotlights. Invid fönstret ryms en matplats för två till fyra personer. Stor öppning mot vardagsrummet vilket binder samman sällskapsytorna.

Ljust vardagsrum med fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti samt utgång till balkongen. Balkongen har ett härligt österläge med sol från tidig morgon till lunchtid. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matplats och övrigt möblemang. Originalparkett och vitmålade väggar.

Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och nås via en fin skjutdörr med spröjsat glas. Mysigt sovrum som är målat i en djup blågrön nyans. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt skrivbord eller byrå. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Från vardagsrummet nås även en inre hall som har dekorativ takmålning i original samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Härifrån leds man vidare till badrummet.

Badrummet renoverades i samband med stambytet 2004. Grått klinkergolv och helkaklade väggar i benvitt med ett grått fondparti. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, toppmatad tvättmaskin samt duschhörna med både taksil och handdusch. Handfatskommoden samt taksilen sattes in 2018.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 120 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Andel i föreningen är 3,8%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 550 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 300 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG GÅRDA 70:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 13/1304.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6, hiss finns.

Byggår: 1944.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 52,9 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem och Bredbandsbolaget. Internet: Bredband via Comhem och Bredbandsbolaget.

Uteplats: Balkongen i österläge med sol från tidig morgon till lunchtid. Trall i grått lagd 2017.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Energideklaration: Energiprestanda 94 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör både vindsförråd och källarförråd. I föreningen finns cykelförråd och barnvagnsförråd. Gemensam tvättstuga som är belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum, mangel och mattvätt. Bokning sker via en app. Gemensam gård på baksidan av huset med sittplatser, grill och stor gräsmatta.

Information Förening

Förening: Brf Väduren Nr 2. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Väduren nr 2 ligger i stadsdelen Olskroken där föreningen år 1939 förvärvade fastigheten Gårda 70:2 med därpå uppförda bostadshus. Föreingen består av totalt 24 bostadsrätter med bostadsrätt. Bostadsytan uppgår till 1404 kvm.

Föreningens ekonomi: Föreningen har egen ekonomisk förvaltning. God och stabil ekonomi där flera medlemmar har gjort kapitaltillskott. Föreningen tar för närvarande inte ut några överlåtelse- eller pantsättningsavgifter. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med föreningen 20190319.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga större underhåll är planerade.
Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2000: Nya balkonger
2002: Dränering
2002: Gjutit nya trappor
2004: Ommålning av trappuppgången, gjort om källare och tvättstuga nya lägenhetsdörrar samt el.
2004-2005: Stambyte
2008: Omläggning av tak samt byte av fönster
2016: Grävt om dagvattenavloppet samt anordnat en brandgata mot järnvägsbrosidan.

Parkering: Föreningen har inga parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem samt Bredbandsbolaget.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap med uppdelning 90/10.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning