Såld

Välrenoverad villa med stilsäkra och påkostade materialval

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Hasslingegatan 11

Önnered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Boarea:
ca 124 kvm
Biarea:
ca 131 kvm
Byggår:
1971
Tomt:
ca 741 kvm
Adress:
Hasslingegatan 11,
421 60 Västra Frölunda

Beskrivning

Välkomna till denna välbelägna villa med flexibel planlösning och stora sociala ytor. Entré- och källarplan på totalt 255 kvm, dessutom inredningsbar vind på ytterligare ca 120 kvm för den som vill. Huset är mycket ljust och luftigt och har renoverats med stilsäker hand. Påkostat kök och badrum. Stor uteplats i anslutning till kök och vardagsrum med vacker grönska och härlig sol. Huset är mycket fint beläget på återvändsgata med hav och vackra strövområden på kort avstånd.

Rumsbeskrivning:
Entréplan: Ljus entré med god plats för ytterkläder. Praktisk klinker med värmeslingor på golvet.
Nybyggt kök från Vedum med ljusa snickerier och luckor, bänkskivor i sten. Maskiner från Electrolux. Stor köksö med fina arbetsytor och förvaring, spisfläkt från Fjäråskupan med egen kanal. Köket är mycket smakfullt, välutrustat och har gott om plats för socialt umgänge. Matplats intill det stora fönsterpartiet som har utgång och utsikt över uteplatsen och vacker grönska. Från matplatsen har man fin kontakt med vardagsrummet och den vackra braskaminen som har tilldelats pris för sin design.
Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och läshörna om så önskas. Samma fina utsikt här över uteplats och grönska. Tre sovrum varav två rum med god plats för dubbelsäng. Helt garderobsparti och klädkammare i de två större sovrummen.
Renoverat badrum med badkar, fönster och dubbla handfat. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet.
Enhetligt ljust golv på hela entréplan. Infällda spothlights i hall, kök, vardagsrum och badrum.
Källarplan: Stort och fräscht allrum med samma fina golv som på entréplan med plats för soffgrupp och arbetsplats.
Stort hobbyrum, badrum med toalett, förrådsutrymmen och tvättstuga med maskiner från Husqvarna, separat utgång till carporten och trädgård.
Vind: Stort vindsutrymme ca 120 kvm som är möjligt att inreda för den som vill.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 157 000 kr varav byggnadsvärde 2 195 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 34 500 kr/år. Fördelas enligt följande: uppvärmning 15 000 kr, försäkring 7 000 kr, vatten/avlopp 4 500 kr, renhållning 2 000 kr, sotning 1 000 kr och hushållsel 5 000 kr.
Driftkostnaden är uppskattad.

Fastighetsskatt: 8 049 kr.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning (1968-12-13) Stadsplan (1967-11-10).

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Önnered 72:1.

Typ: Friliggande villa. 1 plan med källare och vind.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1971.

Storlek: Boarea ca 124 m², biarea ca 131 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Lättbetong/trä . Bjälklag: Trä. Fasad: Tegel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: Isolerglasfönster.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Radonmätning är utförd, se protokoll.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luftvärmepump, radiatorer, kamin.

Övrigt byggnad: Radonmätning är utförd, se protokoll.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber indragen via öppna fibernätet.

Tomt: Tomtarea 741 m².

Önnered

Önnered är ett stadsnära område med vackra omgivningar. Området är ett gammalt jordbruks- och fiskesamhälle, vilket märks än idag när man besöker Önnereds hamn eller promenerar upp till Olles gård. Gården med anor från 1700-talet, är en rest av Önnereds by och förvaltas idag av Önnereds Kulturförening.

Här består bebyggelsen av en blandning av moderna villor och radhus i olika stilar. I området finns flera förskolor och två grundskolor; Högenskolan och Önneredsskolan.
Trevlig närservice finner man i Önneredsbodarna som rymmer mysiga butiker, pizzeria, frisör och hudvårdssalong. Flera mataffärer ligger på nära avstånd.

Med bil eller buss når du snabbt Göteborgs centrum eller Frölunda torg. Här finns ett stort köpcentrum samt Frölunda Kulturhus. Högsbo och Sisjöns industriområden har också flera köpcentra och stormarknader. Vid Opaltorget finns apotek och vårdcentral.

Genom Önnered och utmed havet går flera gång- och cykelvägar samt motionsslingor. Det finns flera föreningar i området med verksamheter inom exempelvis handboll, fotboll och sjöscouting. I Åkered och i närheten av Frölunda Torg ligger gym- och idrottsanläggningar.

Ett vackert promenadstråk utgår från Önnereds Brygga. Härifrån kan man promenera längs Eskils kanal, charmigt kantad av ett myller av sjöbodar och bryggor. Strax innan man kommer fram till Fiskebäcks hamn finns ett naturskönt rekreationsområde. Sommartid badas det vid badplatserna Ganlet och Rörvik.

Önnereds trivsamma och charmiga miljö inbjuder till ett skönt och aktivt liv nära havet och storstaden. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Källarplan
Källarplan
Counter