Snart till salu

Fint renoverad gaveltrea med söderbalkong inbäddad i grönska

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Simon Johansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 64 simon.johansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Virginsgatan 26B

3:a Kålltorp

Kortfakta

Avgift:
3 920 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Adress:
Virginsgatan 26B,
41654 Göteborg
Grönskan runt knuten
Grönskan runt knuten
Vackra promenadstråk
Vackra promenadstråk
Apslätten
Apslätten
Närliggande bageriet "Lilla Sur"
Närliggande bageriet "Lilla Sur"
Mysiga café-Ozio
Mysiga café-Ozio
Nordic Wellness i Örgryte
Nordic Wellness i Örgryte

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.nystrom@lundin.se.

Välkomna till en otroligt fin gaveltrea som är renoverad in i minsta detalj och bjuder på kreativa och snygga lösningar. Här bor man högst upp i huset med rikligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, härligt grönskande utsikt samt en generös balkong i rakt söderläge med utsikt över Virginsgatans fina trädallé. Lägenheten har ljusa sällskapsytor i öppen planlösning som inbjuder till social samvaro med stora middagssällskap. Modernt minimalistiskt kök med släta luckor i ljusgrått och integrerade vitvaror. Lägenheten har två sovrum varav det ena passar perfekt för den minsta eller som arbetsrum. Det större sovrummet är målat i en vacker mörk petrolblå nyans och har en platsbyggd förvaringslösning i samma färg som smälter in på ett snyggt sätt. Pricken över i:et är lägenhetens smarta lösning på tvättstuga som döljer sig bakom dubbla garderobsdörrar. Här är det bara att flytta in och njuta!

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan och evenemangstråk lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och dess utbud med bland annat matbutik, apotek, grönsakshandlare och bank samt till Munkebäcksmotet med ICA Kvantum, fiskbil och systembolag. De mysiga kvarterskrogarna Ölstugan Tullen och Glenn lockar de flesta Kålltorpsborna med sina menyer och trevliga uteserveringar. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats. Från Virginsgatan går både spårvagn 3 och 5 som tar er in till stan på endast 9 minuter!

Bostadens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med grått klinkergolv vid entrén och plats för avhängning av ytterkläder och skor i en inbyggd garderob. Lägenheten har i övrigt genomgående ljust parkettgolv och målade väggar.

Ljusa sällskapsytor i öppen planlösning med fint ljusflöde från fönster i två väderstreck, härligt grönskande utsikt samt utgång till en generös balkong i rakt söderläge med utsikt över Virginsgatans fina trädallé. Vardagsrummet kan inredas med soffhörna samt ett matsalsbord för stora middagssällskap.

Modernt minimalistiskt kök med släta luckor i ljusgrått, vita tunna bänkytor med infälld vask i rostfritt samt vitt kvadratiskt kakel i halvförband som sträcker sig upp längs väggen. Även i lådorna har man tänkt på detaljera då där finns måttanpassad inredning i trä. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, fläktkåpa i rostfritt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys.

Lägenhetens största sovrum är generöst utformat och har ett insynsskyddat läge med rikligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti med två fönster. Sovrummet är målat i en vacker mörk petrolblå nyans och här finns en platsbyggd förvaringslösning längs ena väggen som går i samma ton vilket gör att den smälter in på ett snyggt sätt.

Det mindre sovrummet passar perfekt som barnrum eller arbetsrum. Detta rum är målat i en ljus lindblomsgrön nyans och även här är det fint ljusinsläpp.

Pricken över i:et är lägenhetens smarta lösning på tvättstuga som döljer sig bakom dubbla garderobsdörrar i passagen mellan sovrummen och vardagsrummet. Här finns både tvättmaskin och torktumlare i ergonomisk arbetshöjd samt hyllplan för förvaring.

Till sist har ni ett helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel med ett mörkgrått fondparti. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, duschhörna med rundad vikvägg i klarglas samt både taksil och handdusch.

Information Ekonomi

Avgift: 3 920 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 13,89%. Andel av årsavgift är 13,89184%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: KÅLLTORP 46:6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 66 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda 113 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-08-31. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Apslätten. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 7 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Apslätten registrerades 2000-05-18 och förvärvade fastigheten Kålltorp 46:6 2004. Byggår 1937, 7 lägenheter och en lokal. Föreningen har en underhållsplan som löper fram till 2030.

Föreningens ekonomi: Förvaltas av SBC. Föreningen valde att höja avgifterna inför 2018 med 5 %. De har inte höjt avgifterna på många år och ville komma i fas. Inga kommande avgiftsförändringar är tagna i dagsläget!

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Utfört underhåll:
2018: Byte av torktumlare
2018-2019: Portkodsrenovering
2017: Uppfräschning av trappuppgångar
2017: Fasadtvätt
2017: Översyn av rör
2017: Byte av tvättmaskin
2016: Målning av fönster utvändigt
2015: Uppfräschning av ytskikten i källarlokal
2013: Byte av tvättmaskin
2012: Fasadtvätt
2012: Byte av tvättmaskin
2012: Reparerat torktumlare
2011: byte av kodlås 26 B
2010: Målning av fönster
2010: Byte av trasiga termostater
2010: Ventilation överseende och åtgärd
2005: Byte av cirkulationspump

Kommande renoveringar:
2021: Renovering av tvättstugan.

TV och bredband: Föreningen är kopplat till Comhem.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter